به گزارش صبا، اختتامیه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر با رعایت پروتکلهای بهداشتی بدون حضور مردم و فقط با حضور داوران و کاندیداهای دریافت جایزه بخشهای مختلف جشنواره ساعت ۱۶ دوشنبه چهارم اسفندماه در تالار وحدت برگزار میشود.
در اختتامیه جشنواره برگزیدگان بخش رقابتی جایزه باربد، برگزیدگان جایزه ترانه و جایزه موسیقی و رسانه معرفی میشوند و نکوداشت حسن ناهید، محمدرضا اسحاقی گرجی، ملیحه سعیدی و زنده یاد احمدعلی راغب برگزار میشود.
در هفتمین روز سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، اجرای ارکستر پارسوا، همنوازان فاخته، انوار جام، ترانه باران، دانشگاه تهران و نگاهی از کنج پخش می شود.
ارکستر «پارسوآ»، دوشنبه چهار اسفندماه ساعت ۱۷
اجرای ارکستر «پارسوآ» نخستین اجرای روز هفتم جشنواره است که در ساعت ۱۷ روز دوشنبه چهارم اسفند پخش میشود.
ارکستر «پارسوآ» در سال ۱۳۹۷، به سرپرستی و رهبری احمد مقدسیزاده، با هدف اعتلای هنر موسیقی و با نگاه ویژه به موسیقی ایران و اجرای آثار آهنگسازان ایرانی با رویکرد ارکسترال تاسیس شد و در تلاش است تا با ایجاد فضای همکاری بین آهنگسازان، نوازندگان و خوانندگان گامی موثر بردارد. از دیگر هدفهای این ارکستر ایجاد گفتمانی موسیقایی بین نسل جوان و نسلهای قدیمیتر موسیقی است و، از این رو، نوازندگان جوان در کنار نوازندگان باتجربه آثاری از نسلهای مختلف را مینوازند. ارکستر «پارسوآ»، در جشنواره موسیقی فجر سال ۹۷ در استان البرز، با خوانندگی محمد کرد و نوید نوروزی نخستین اجرای رسمی خود را با نام «آرتام» روی صحنه برد. اکنون، این ارکستر با موسسه هنری بانگ آوای سارنگ (باس)، با مدیریت سید محمد تنکابنی همراه شده است و فعالیت خود را ادامه میدهد.
گروه «همنوازان فاخته» دومین اجرای روز هفتم جشنواره است که در ساعت ۱۸:۳۰ روز دوشنبه چهارم اسفند پخش میشود.
گروه «همنوازان فاخته» در سال ۱۳۸۶ به سرپرستی خشایار پارسا در شهر تنکابن تشکیل شد. خط فکری این گروه بازسازی آثار دوره تیموری موسیقی مقامی ایران، دوره قاجار موسیقی دستگاهی ایران، دوره پهلوی و آهنگسازی بر اساس هر دوره است. گروه «همنوازان فاخته» با بررسی سبکها و شیوههای مختلف در موسیقی ایران به دنبال یک امضای هنری در بخش اجرا و آهنگسازی است. این گروه تا به حال کنسرتهای متعددی در شهرهای مختلف ایران و خارج از ایران برگزار کرده و تجربه شرکت در چند جشنواره معتبر را داشته است، از جمله جشنواره موسیقی جوان، جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در سالهای ۹۲ و ۹۸، همایش موسیقی جهان اسلام در دانشگاه هنر و بینالملل مالزی با هدف اجرا و توضیح موسیقی دستگاهی ایران در سال ۱۳۹۴. گروه «همنوازان فاخته» آلبومی با نام «تصنیف دوره قاجار و ترانه دوره پهلوی» منتشر کرده است و آلبوم دوم خود را با نام «محتشم مکتب منتظمیه دوره تیموری» در دست انتشار دارد.
خشایار پارسا سنتور، حسین گازر تنبک، هدایتالله شفتیکلاری سهتار، محمدمهدی شیخ تار، علیرضا رسولی قیچک، آرمان حیدریان کمانچه، هامون بهرامیمقدم سنتور، ابوذر حسینی عود، نیما داغمهچی تار، مهدی طالبی دایره و بندیر اعضای این گروه را تشکیل میدهند.
«انوار جام»
«انوار جام» سومین اجرا در جشنواره است که روز دوشنبه چهارم اسفند ساعت ۲۰ پخش میشود.
گروه موسیقی «انوار جام» در سال ۱۳۷۰ توسط مرحوم استاد حاج نورمحمد دُرپور در تربت جام شکل گرفت و پس از مرگ وی، محمدفاروق درپور سرپرستی گروه را عهدهدار شد. این گروه از بدو تشکیل تاکنون در بسیاری از جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی از جمله چندین دوره از جشنواره موسیقی فجر، جشنواره موسیقی نواحی کرمان و جشنواره بینالمللی فُلکخوانی تاجیکستان شرکت کرده است. گروه «انوار جام»، در طی فعالیت حرفهای خود، در برنامههای مختلف رادیویی و تلویزیونی نیز اجرا داشته است.
محمدفاروق دُرپور سرپرست گروه، خواننده و دوتار، محمدحسین درپور خواننده، همخوان و دوتار، مصطفی تیموری همخوان، دوتار و بمتار، عبدالله درپور همخوان، دوتار، دایره و دف، ابراهیم تیموری خواننده و همخوان، مبین درپور خواننده و دوتار اعضای این گروه را تشکیل میدهند.
«ترانه باران»
ارکستر «ترانه باران» چهارمین اجرای آخرین روز جشنواره است که در ساعت ۲۱:۳۰ پخش میشود.
این گروه صرفا برای شرکت و اجرا در سی و ششمین جشنواره فجر تشکیل شده و ۹ قطعه نوستالژیک با صدای خوانندگان نسل اولی موسیقی پاپ بعد از انقلاب از جمله حمید غلامعلی و قاسم افشار را اجرا میکند.
سرپرست: محمدرضا چراغعلی، تنظیمکننده: پیروز کوچکی، خوانندگان: حمید غلامعلی و قاسم افشار، نوازندگان ویلن: دانیال جورابچی، حسن اکبریان، مهدیه رضازاده، نوازنده پیانو: پیروز کوچکی، نوازنده کیبورد: پانیذ کوچکی، درام: سروش عمومی، پرکاشن: علیرضا میرآقا، گیتار اسپانیایی: محمدرضا گلشنی، گیتار الکتریک: آرش احمدی، ویُلن: امین غفاری، هومان ابراهیمی، سعید حاجی شریف، مهسا بنکدار، مهسا خمان، بهاره آقابیگ، نازیک مومنی، سوگل فتاحی، غزاله نیکپی، سمیه محمدیان، نیلوفر سلطانویسی، هاله دوستی اعضای این ارکستر را تشکیل میدهند.
دانشگاه تهران، دوشنبه چهار اسفندماه ساعت ۲۳
استعدادهای درخشان دانشگاه تهران متشکل از کیانا فاطمی فر، هستی صفایی، مهشاد نادعلیان پنجمین اجرای روز هفتم جشنواره است که ساعت ۲۳ پخش میشود.
کیانا فاطمیفر در سال ۱۳۷۵ در تهران متولد شد. او دانشآموخته هنرستان موسیقی و دارای کارشناسی نوازندگی فلوت از دانشگاه تهران و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد نوازندگی فلوت زیر نظر آذین موحد است. او در مسترکلاسهای استادانی چون کوشیار شاهرودی، ماتیاز تزیگلر، نولون بارگین، باربارا گیسلر، سعید قدسی و همچنین مسترکلاس فلوت معاصر مهرداد غلامی، کلاریز کشاورز و… در ایران و اتریش شرکت داشته است. از جمله فعالیتهای او میتوان به اجرای تکنوازی فلوت در دانشگاه تهران و آموزشگاه موسیقی پارس، برگزاری کارگاههای متعدد در سمینار فلوت تهران و همچنین نوازندگی در ارکسترهای متعدد و اجرا در کشورهای ایران، سوئیس و اتریش اشاره کرد.
هستی صفایی، متولد ۱۳۷۶، یادگیری پیانو را از ۱۰ سالگی آغاز کرد. او هماکنون دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته نوازندگی ساز جهانی (پیانو) در دانشگاه تهران است. او از مسترکلاسهای استادانی چون کریستین کارایوا، واسیلی شرباکوف، هانس اودو کرولز و دامینا جورانا بهره برده است. همچنین، وی در بزرگداشت لوریس چکناواریان به مناسبت هشتادمین سال تولد وی روی صحنه رفته است. او از سال ۱۳۹۶ تاکنون به عنوان اکومپانیست رسمی با جشنواره موسیقی جوان همکاری میکند.
مهشاد نادعلیان در سال ۱۳۷۷ متولد شد. از ۶ سالگی یادگیری موسیقی را با متد اُرف آغاز کرد و سپس وارد هنرستان موسیقی دختران شد و زیر نظر فرشید حفظیپور به فراگیری ساز ابوا پرداخت. او هماکنون دانشجوی مقطع کارشناسی نوازندگی ساز جهانی در دانشگاه هنر زیر نظر یاسمن کیمیاوی و سلمان صفاریان است. او از مسترکلاسهای استادانی چون نیگل شور، فرانچسکو دیروزا و کریستین وستل بهره برده است. او تاکنون اجراهای متعددی در چندین ارکستر از جمله ارکستر سازهای بادی تهران، ارکستر سمفونیک ایران-اتریش، ارکستر سمفونیک رسانه هنر، ارکستر فیلارمونیک تهران و ارکستر سمفونیک تهران داشته است.
«نگاهی از کنج»
«نگاهی از کنج» عنوان مجموعه تکنوازیهای پیانو مروارید آقا پور، یاسمین حسین زاده، پدرام غفاری، سارا صوفی سیاوش، افشین نصرتی و محیا محرومی به سرپرستی ربکا آشوقیان است که به عنوان آخرین اجرای روز ششم جشنواره در ساعت ۲۳ پخش میشود.
ربکا آشوقیان، نوازنده و مدرس پیانو و آهنگساز، عضو هیات علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر است. «نگاهی از کنج» پروژهای است که در ۱۳۹۴، با هدف ایجاد انگیزه و فرصتهای اجرایی منظم و استاندارد از طریق حفظ ارتباط موثر فرآیند آموزش آکادمیک و ارایه هنر برای دانشجویان نوازنده وقت و دانشآموختگان، فراهمآوردن بستری مناسب و امن برای شکلگیری نخستین تجربههای اجرایی جدی آنها و معرفی و حمایت از هنر اجرایشان برای طیکردن مسیر حرفهای بهسمت صحنهی بزرگ و کسب جایگاهی مقبول در مجامع رسمی عمومی موسیقایی کشور و خارج از آن پایهگذاری شده و تاکنون در قالب ۱۵ رسیتال مجزا به مرحله عمل درآمده است.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است