مدیران هنری تجربه‌ای از سال قبل کرونا به دست نیاوردند/ باز هم تعطیلی و نبود حمایت | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۲۵
میثم یوسفی در گفتگو با صبا:

مدیران هنری تجربه‌ای از سال قبل کرونا به دست نیاوردند/ باز هم تعطیلی و نبود حمایت

یک کارگردان تئاتر درباره تعطیلی سالن‌های نمایش و لزوم حمایت‌های دولتی از هنرمندان گفت.

میثم یوسفی نویسنده و کارگردان نمایش موزیکال «جنگ و صلح» که قرار بود از ۸ فروردین در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه برود اما با اعلام ستاد مقابله با ویروس کرونا اجرای نمایش آن‌ها تعطیل شد، در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا تشریح کرد: با این شرایط بغرنجی که در کل کشور و دنیا وجود دارد و همه تلاش می‌کنند زنده بمانند، حفظ سلامتی گروه‌های نمایش و مخاطبانی که می‌خواهند تئاتر ببینند مهم است.

وی افزود: اوضاع برای همه مردم بد است و فضای هنری هم بسیار آسیب دیده است. گروه‌های هنری زحمات زیادی کشیدند، تمرین کردند و آثاری را تولید کردند، بعضی از نمایش‌ها روی صحنه و برخی در شرف اجرا بودند ولی همه برنامه‌ها با گسترش شیوع کرونا و تعطیلی سالن‌های تئاتر به‌هم ریخت.

این کارگردان با بیان اینکه اجرا و تمرین‌های آن‌ها تعطیل است، بیان کرد: ما هم‌ مانند همه هنرمندان تئاتری دچار توقف اجباری شدیم زیرا سلامت عوامل گروه‌های اجراکننده در راس همه اتفاقات برای ما اهمیت دارد.

وی افزود: با وضعیت موجود بازگشایی سالن‌های تئاتر را نمی‌توان پیش‌بینی کرد. از سال گذشته تا به امروز مدام می‌گفتیم‌ اوضاع بهتر می‌شود، اما الان در پیک چهارم کرونا هستیم و امیدوارم به زودی این معضل حل شود. ما که حرفه‌مان تئاتر است بسیار آسیب دیدیم‌ زیرا متاسفانه حمایت درستی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت کار از ما نشد. در بسیاری از کشورها تئاتر به عنوان شغل محسوب می‌شود و عوامل هنری حقوق بیکاری دریافت می‌کنند اما در ایران اینگونه نیست. متاسفانه ما تعریف سطحی‌ای از رشته تئاتر، کارگردانی، بازیگری و… داریم و به عنوان شغل به آن‌ها نگاه نمی‌کنیم و در رده مشاغل وزارت کار قرار نمی‌گیرند. حوزه نمایش همین‌طور در روزهای عادی هم دچار مشکلات و ناامنی شغلی هست و در این ایام پیش‌بینی نشده و تعطیلی‎‌ها اوضاع بدتر هم‌ می‌شود.

این هنرمند با بیان اینکه تئاتر از بهمن‌ سال ۹۸ تا الان حدود ۱۴ ماه تعطیل بوده است، درباره حمایت‌های دولتی عنوان کرد: مدیران بخش فرهنگی هنری کشور باید از وضعیت سال گذشته عبرت می‌گرفتند و برنامه مدون و منسجمی برای این‌ تعطیلی‌ها در نظر می‌گرفتند. این جز وظایف مسئولان است که به‌طور ویژه از هنرمندان و آثار هنری حمایت کنند نه لطف و همکاری آن‌ها. حرکت‌هایی جهت حمایت از ما رخ داده است اما در سطح کلان این عدم‌ مدیریت و برنامه‌ریزی بسیار به چشم می‌آید. مدیریت در شرایط بحران است که معنا پیدا می‌کند.

یوسفی در پایان درباره تعامل نهادهای مختلف کشور در حمایت از آثار هنری اظهار کرد: اگر از هنرمندان و آثار هنری حمایت منطقی صورت شود می‌توانند امیدبخش جامعه باشند. درست است که سال‌های تئاتر تعطیل است اما با هماهنگی بین سازمان‌های مختلف وزارت ارشاد با سازمان شهرداری‌ها و سازمان صدا و سیما می‌شود از آثار هنری و هنرمندان حمایت کرد و هم از طریق پخش آثار از شبکه‌های تلوزیونی یا تبلیغات شهری به رونق اقتصادی هنرمندان‌ کمک کند.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها