به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، کتاب «به قدرت رسیدن محمد بن سلمان» نوشته بن هوبارد با ترجمه علی ربیع به همت نشر نگاه منتشر شد.
محمد بن سلمان آل سعود ولیعهد عربستان سعودی است. او نایب رییس مجلس وزیران و وزیر دفاع عربستان سعودی و جوانترین وزیر دفاع در جهان است. در این کتاب مراحل به قدرت رسیدن جوانترین وزیر دفاع در جهان روایت شده است.
در قسمت پشت جلد کتاب میخوانیم: «میم. با. سین (محمد بن سلمان) چند سال پیش از رسیدن به سن سی و چهار سالگی کار خود را کرده بود: پس از ظهور از دل تاریکی، تمام رقیبان خود را کنار زد، اختیار خود را بر سازمانهای اساسی دولت عربستان گسترش داد و موقعیت خود را در جایگاه مرکز قدرت بلامنازع پادشاهی تثبیت کرد.
در این مسیر البته بخت هم با او یار شد: اگر پدرش – سلمان – عمری طولانیتر از برادران خود نداشت هرگز به سلطنت نمیرسید. به علاوه، سلمان پس از اینکه به سلطنت رسید، میتوانست قدرت را به هر کسی که میخواهد تفویض کند؛ اما او ششمین پسرش میم. با. سین. را انتخاب کرد؛ با وجود جوانی و آوازه شرارتها و فرومایگیهایش. سلطنت مطلق در اصل دموکراسی یک نفر است؛ و میم. با. سین. راى پدر خود را گرفت؛ تنها کسی که مهم بود.»
در ابتدای کتاب «به قدرت رسیدن محمد بن سلمان» نوشته است: «در سال ۱۹۹۶، یک مرد انگلیسی- الجزایری که در مدرسه نخبگان جده در سواحل غربی عربستان سعودی مشغول تدریس بود، یک پیشنهاد شغلی بینظیر دریافت کرد. شاهزادهای به نام سلمان بن عبدالعزیز چند ماه با یکی از همسران و فرزندانش به شهر میآمد و این خانواده به دنبال یک معلم زبان انگلیسی بود.
معلم، رشید سکای، چیز زیادی از شاهزاده سلمان نمیدانست. او والی استان ریاض بود و بدین ترتیب پایتخت عربستان سعودی را در اختیار خود داشت؛ فرزند پادشاهی بود که عربستان سعودی را تاسیس کرد و در بین هزاران شاهزاده و شاهزاده خانم سلطنتی به او مقام والایی اعطا کرد. پیشنهاد، جالب به نظر میرسید و احتمالا دستمزد خوبی هم میداشت، پس سکای پذیرفت و یک راننده، به مدت چند ماه، او را بعد از پایان کار روزانه از مدرسه سوار میکرد و به مجموعه سلطنتی که سلمان و خانوادهاش در آن سکونت داشتند، میرسانید.
سکای در اولین ورود خود چنین دید: مجموعهای از ویلاهای خیرهکننده در دل باغهایی بیمانند که توسط کارگرانی سفید پوش نگهداری میشد. او از پارکینگی پر از اتومبیلهای لوکس عبور کرد و برای اولین بار در عمرش یک کادیلاک صورتی هم در میان اتومبیلها دید. درون کاخ با طرف حسابهای خود روبهرو شد: چهار پسر سلمان از همسر دومش، که بزرگترین آنها پسر یازده ساله شروری به نام محمد بن سلمان بود.
پر واضح بود که شاهزادگان جوان بیشتر از درس خواندن به بازی کردن علاقه داشتند اما سکای تمام تلاش خود را برای حفظ تمرکز پسران کوچکتر انجام میداد؛ تلاشی که بهمحض حضور میم. با. سین. نقش بر آب میشد.
سکای به خاطر دارد که میم. با. سین. ظاهرا چون از تمام خواهرها و برادرهایش بزرگتر بود اجازه هر کاری را داشت. در حین درس، او از یکی از نگهبانان واکی- تاکی میگرفت و در مورد معلم خود «درشت» میگفت و با نگهبانان در آن طرف خط شوخی میکرد تا خواهر و برادرهایش را بخنداند.»
«به قدرت رسیدن محمد بن سلمان» در نوبت چاپ اول در ۵۴۷ صفحه با قیمت ۱۴۲۵۰۰ تومان روانه بازار کتاب شد.
انتهای پیام/
There are no comments yet