پنهان کردن و سانسور معضلات را حل نمی‌کند/ رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره مستند | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۰۶
در نشست خبری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند مطرح شد؛

پنهان کردن و سانسور معضلات را حل نمی‌کند/ رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره مستند

مدیر شبکه مستند صبح امروز سه شنبه، 22 تیر از پوستر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند رونمایی کرد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، نشست خبری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند صبح امروز ۲۲ تیر با حضور محسن یزدی رئیس شبکه مستند و دبیر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند برگزار شد.

در ابتدای این جلسه با رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند، این رویداد تلویزیونی رسما کار خود را آغاز کرد. پوستر این دوره از جشنواره توسط صابر شیخ رضایی طراحی شده است.

محسن یزدی، پس از رونمایی پوستر این دوره در سخنانی گفت: تلویزیون خانه مستند است، این صحبت در سخنرانی‌ها و محافل تخصصی، زیاد مطرح می‌شود اما متاسفانه مستند تلویزیونی آن شأنی که باید داشته باشد را ندارد. در ایران فضاهای تبلیغاتی و دیده شدن اثر عمدتاً در اختیار مستندهای جشنواره‌ای است که انصافاً هم مستندهای خوب و درجه یکی در این حوزه داریم. متاسفانه مستندهای تلویزیونی به عنوان شکل بی‌کیفیت مستند شناخته می‌شوند. البته گمان می‌کنم نسبت به گذشته اتفاقات بهتری رخ داده و اکنون مستندسازان درجه یک با گرایش‌های مختلف با تلویزیون و شبکه مستند کار می‌کنند.

وی اضافه کرد: باید دقت داشت که بحث ما اشتراکات با حفظ خط قرمز منافع ملی است. ما اختلاف سلیقه‌ها را کنار گذاشته و اکنون با لیست بلندی از مستندسازان درجه یک کار می‌کنیم که باعث خوشحالی ماست. ما خط قرمزی جز منافع ملی نداریم.

مدیر شبکه مستند در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: معتقدم که تلویزیون چه به جهت تولید و چه به جهت پخش، رقیبی ندارد و با فاصله بالاتر از بقیه است. قدرت پخش و دیده شدن در تلویزیون بسیار بالاتر است و معتقدم که پلتفرم‌های دیگر این قدرت را به اندازه تلویزیون ندارند. در شبکه مستند دوست داریم که مستندسازان بیشتری با تلویزیون کار کنند. البته کرونا به تولید مستند لطمات زیادی زده است که امیدوارم با جلو رفتن شرایط، اوضاع بهتر شود.

وی با اشاره به ساخت مستندهای حیات وحش ایرانی عنوان کرد: گونه‌ای از مستند که پیش‌تر وجود نداشت را در تلویزیون احیا شد و آن هم حیات وحش ایران است. تلاش می‌کنیم این گونه از مستندسازی را گسترش دهیم و بنده با مستندسازان حیات وحش ارتباط بیشتری خواهم گرفت. البته تولید این مستندها گران تر است. با این حال به نظر من تلویزیون در این زمینه پیشرو است. گونه دیگری از فیلم‌های مستند که مورد ظلم واقع شده مستندهای آرشیوی است. در این زمینه پیگیری‌های بسیاری داشتیم و کارهای متعددی تولید شده که عمدتا مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این، معتقدم که باید ساخت مجموعه‌های مستند را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و در جشنواره سال آینده توجه ویژه‌‌تری به این موضوع خواهیم داشت.

مدیر شبکه مستند با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: فراخوان جشنواره از خرداد ماه شروع شده و تا آخر تیرماه دریافت اثر خواهیم داشت. فعلا نمی‌توانیم تعداد آثار را اعلام کنیم چرا که هنوز دریافت آثار ادامه دارد. آثار راه یافته در سه بخش فیلم، مستندنگاری و عکس است و برای فیلم‌های مستند حق پخش برای یک بار پخش پرداخت می‌کنیم. برهمین اساس، مستند کوتاه ۲ میلیون، نیمه بلند ۴ میلیون و مستند بلند ۷ میلیون تومان حق پخش دریافت می‌کنند. این رقم نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. علاوه بر این مبلغ جایزه‌ها را هم افزایش دادیم. بر این اساس مستند کوتاه ۶ میلیون تومان، نیمه بلند ۱۵ میلیون و بلند ۲۰ میلیون تومان هدیه دریافت خواهند کرد.

وی تاکید کرد: بخش کرونا، بخش ویژه جشنواره امسال است که جایزه آن ۷ میلیون تومان است. داوران بخش مستندنگاری و عکس نیز انتخاب و اعلام شده است. از اول شهریورماه شروع به پخش آثار می‌کنیم که حدودا یک ماه پخش آثار طول می‌کشد و بعد از آن وارد ارزیابی آثار برتر خواهیم شد. بنده معتقدم که امروز وضعیت خوبی در مستند داریم و مستند را با هر شکل و کیفیتی که بخواهیم می‌توانیم تولید کنیم. اکنون سینمای مستند با سینمایی داستانی رقابت می‌کند و آن قدر که کار باکیفیت در سینمای مستند داریم، در داستانی نداریم.

یزدی با اشاره به اکران پنج فیلم برتر جشنواره توضیح داد: حوزه هنری شرایطی را برای آثار برتر جشنواره فراهم کرده است؛ بر این اساس، پنج فیلم برتر که ممکن است بر اساس آرای مردمی یا داوران انتخاب شده باشند، در دو سینمای سپیده و آزادی نمایش داده خواهند شد. معتقدم که نمایش مستند در سینما تجربه‌ای است که مرتب باید تکمیل شود. علاوه بر این در طول جشنواره امسال جلسه ارائه طرح (پیچینگ) با حضور سرمایه‌گذاران خواهیم داشت. سرمایه‌گذاران در جلسه‌ای با حضور مستندسازان شرکت کرده، مستندسازان طرح‌های خود را ارائه می‌دهند تا از میان‌شان برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

در ادامه این نشست محسن یزدی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر برگزاری مراسم بزرگداشت برای مستندسازان درگذشته گفت: سال گذشته در اختتامیه جشنواره، مراسم بزرگداشتی برای تعدادی از بزرگان سینمای مستند که از بین ما رفته بودند داشتیم، در اختتامیه امسال نیز چنین برنامه‌ای خواهیم داشت.

یزدی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ارتباط با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: با مرکز گسترش ارتباط خوبی داریم، به ویژه آنکه آقای حمیدی مقدم از اهالی تلویزیون هم هستند. مستندسازها به دلیل فشار مالی و زحماتی که در طول ساخت فیلم متحمل می‌شوند، خیلی اجازه انتشار اثرشان را نمی‌دهند و به همین دلیل هم خودشان و هم اثرشان دیده نمی‌شود. آقای حمیدی مقدم این موضوع را به خوبی می‌داند.

مدیر شبکه مستند درباره تفاوت جشنواره تلویزیونی امسال با سال گذشته گفت: امسال بخش کرونا اضافه شده است که بخشی ویژه است. همچنین سعی می‌کنیم هر سال سختگیری فرمی بیشتری داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پخش مستندهای اجتماعی و ممیزی‌های موجود توضیح داد: در شبکه مستند سعی می‌کنیم اعتماد به نفس خود را حفظ کنیم و نگاه‌مان دراز مدت است. معتقدم که پنهان کردن اشکالات و معضلات لزوماً کمکی به حل‌شان نمی‌کند، تا زمانی که نور به تاریک خانه معضلات نیندازید نمی‌توانید به حل آن کمک کنید. همچنین معتقدم تا زمانی که موضوعی تبدیل به مطالبه عمومی نشود کاری از پیش نمی رود. البته نمی‌توان گفت هر مستند معضل اجتماعی قابل پخش است، بعضی فیلم‌ها وجود دارد که احساسات عمومی را جریحه‌دار می‌‌کند و شاید مشکل را هم حل نکند. مستند اثری هنری است و اگر به خوبی ساخته نشود ممکن است اثرگذاری نداشته باشد. بنابراین مستندی از معضلات اجتماعی می‌تواند پخش شود که به حل آن مشکل کمک کند و اگر مشکلی را حل نکند و حتی بر مشکلات اضافه کند از پخش آن جلوگیری می‌کنیم. فیلمی سیاه است که انسان قدرت تغییر شرایط را در آن نداشته باشد.

مدیر شبکه مستند در پاسخ به سوال دیگری درباره احترام به مستندسازان بیان کرد: کارگردان و مستندساز نباید در پیچ اداری تحقیر شود. بنده معتقدم نه باید مقهور هنرمند شد و نه تحقیرش کرد. هرکس کسی را تحقیر کند خودش محقر است و از آن طرف اگر فکر کنیم کسی که اسم و رسم دارد، هر حرفش درست است، این‌گونه نیست. بنده فکر می‌کنم که مشکل سخت افزاری نداریم بلکه مشکل پخش داریم؛ مشکل تولید نداریم اما مشکل دیده شدن آثار مستند را داریم.

دبیر پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند درباره همکاری با بانوان مستندساز گفت: با فیلمسازان خانم زیادی کار کرده ایم. اصولا هر کسی جدا از جنسیت کاربلد باشد ما با او کار می کنیم.

وی همچنین درباره ارائه حق پخش به فیلم‌های مستند گفت: سه سال است که حق رایت به فیلم‌های جشنواره پرداخت می شود.

در پایان این جلسه، صابر شیخ رضایی مدیر هنری پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند با دریافت حکم منصوب شد.

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰