به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی بهمن سبز، آیین افتتاح سینماهای فاز یک طرح توسعه حوزه هنری به میزبانی پردیس سینمایی مهر سقز عصر روز شنبه نهم مردادماه ۱۴۰۰ در حالی که این شهر در وضعیت زرد قرار دارد، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مژده لواسانی که اجرای این برنامه را برعهده داشت به مهمان نوازی مردم استان کردستان اشاره کرد و از افتتاح ۶۵ سالن سینمایی در ۱۲ استان کشور و افتتاحیه نمادین ۹ سالن سینمایی در استان کردستان سخن گفت.
توسعه فرهنگی استان کردستان در دستور کار قرار گرفت
در ادامه امین مرادی رییس حوزه هنری استان کردستان، ضمن خوشامدگویی به حاضران، طی سخنانی بیان کرد: سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان در سال ۸۸ نقطه عطفی در تاریخ کردستان بود چراکه ایشان این استان را استان هنر و فرهنگ نامیدند. این نامگذاری از ۲ جهت قابل بررسی بود؛ اول این که استان کردستان امنیتی نیست و دوم این که بستر توسعه این استان از مسیر فرهنگ باید بگذرد که کارآمدترین و مهمترین سرمایه آن فرهنگ است که باید محور اصلی توسعه باشد. حوزه هنری این استان بهعنوان نهاد مولود انقلاب اسلامی بعد از سفر معظم اله به استان جلسات کارشناسی بسیاری داشت که طی آن توسعه فرهنگی استان در دستور کار قرار گرفت و حاصل آن تاسیس پردیس سه سالنه بهمن سنندج بهعنوان مجهزترین پردیس غرب کشور بود که در سال ۹۱ افتتاح شد.
او ادامه داد: وجه تمایز حوزه هنری تولید محور بودن آن است که ادعا داریم و ثابت کردیم تا جایی که امروز کردستان قطب اصلی فیلم کوتاه است. در گام دوم و در راستای توجه به اصل عدالت در سال ۹۶ سینمای آزادی در شهر بیجار افتتاح شد و در گام سوم باتوجه به مطالبه هنرمندان سقز، کلنگ این مجموعه در اسفند سال ۹۸ زده شد که به دلیل شیوع کرونا وقفه کوتاهی افتاد اما درنهایت با تلاش حوزه هنری و موسسه بهمن سبز، علیرغم محدودیتهای اعتباری و شیوع کرونا، این تهدید تبدیل به یک فرصت شد و امروز شاهد افتتاح این پردیس سه سالنه هستیم.
رییس حوزه هنری استان کردستان در پایان بیان کرد: این پردیس صرف نمایش فیلم نیست و یک پاتوق فرهنگی برای کشف استعدادهای جوانان این دیار برای تولیدات فاخر است. خرسندم که با افتتاح ۹ سالن در استان کردستان، تعداد سالنها به ۱۳ سالن رسیده است. جا دارد همین جا از همه نهادهایی که ما را همراهی کردند تشکر کنم. این هدیه جمهوری اسلامی به مردم این دیار بعد از سه دهه تحقق پیدا کند. امیدوارم این پروژه بیش از گذشته موجب ارتقای فرهنگ این خطه باشد.
غفلت در حوزه فرهنگی نقطهضعفی در جهتگیری توسعه کشور است
کامل کریمیان معاون استاندار و فرماندار ویژه شهر سقز نیز در ادامه این مراسم گفت: طی چند سال گذشته هنرمندان این گلایه را داشتند که چرا شهری با قدمتی بیش از سه هزار و پانصد سال، در زمان رونق سینماها سه سالن داشت درحالی که بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی و با جمعیت دویست و پنجاه هزار نفری امروز فاقد سینما و مکانی برای انجام کارهای فرهنگی است بنابراین ما تلاش کردیم این گلایهها را به گوش استاندار محترم برسانیم و با همت رییس حوزه هنری و مدیر آموزش و پرورش شهرستان سقز این سالن در اختیار ما قرار گرفت و توسط حوزه هنری و موسسه بهمن سبز ساخته و تکمیل شد تا امروز در خدمت هنرمندان قرار گیرد.
بهرام نصرالهیزاده رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان نیز طی سخنانی اظهار کرد: بهعنوان کسی که مسئولیت توسعه، مدیریت و برنامهریزی استان بر عهدهام است اگر بخواهم به نقطهضعفی در جهتگیری توسعه کشور اشارهکنم؛ غفلت در حوزه فرهنگی است که در حاشیه سبد بسیاری از مسئولان و حتی مردم در حوزههای فرهنگی و اجتماعی قرار دارد و کمتر موردتوجه واقع میشود. ما ابتدا به مسائل دیگر توجه میکنیم و کمتر به مسائل فرهنگی نگریستهایم. این غفلت در نظام برنامهریزی ما را با آسیبهای اجتماعی بسیاری در کشور مواجه کرده است تا جایی که مقام معظم رهبری شخصا به این امر ورود کردند و جلساتی برگزار شد که در نتیجه این کمتوجهیها در بخشهای مختلف مرتفع شود. فعالیتهایی از این دست و تاسیس سالنها نهتنها مبنایی برای پر کردن اوقات فراغت است بلکه یکی از اساسیترین کارها در راستای توسعه جامعه خواهد بود.
بهزاد رحیمی نماینده مردم سقز و بانه نیز طی سخنانی بیان کرد: اتفاق فرخندهای است که بعد از سه دهه تعطیلی سالنهای سینما چنین سالنی در این شهر افتتاح شد. متاسفانه بعد از ورود فضای مجازی ما از لمس فیزیکی فرهنگ و هنر محروم شدیم اما قطعا به دلیل جایگاه فرهنگی شهر سقز و برگزاری جشنواره تئاتر کردی این اتفاق نخواهد افتاد چراکه مردم شهر سقز با هنر بیگانه نشدهاند. از سوی دیگر هنر سینما بهعنوان هنر هفتم، جایگاه ویژهای دارد و تأثیرگذاری خودش را خواهد داشت. سالنی با این کیفیت همه مردم را از هر قشری دعوت خواهد کرد.
قلب سینما باید برای مخاطب بتپد
محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری آخرین سخنران این مراسم بود که طی سخنانی کوتاه گفت: انقلاب اسلامی یک الگوی نو برای اداره و پیشرفت ایران عزیز و هر جامعه بشری پیش روی جهانیان قرار داد؛ مردمسالاری دینی، ایدهای برآمده از حاقِّ اندیشه اسلامی. غایتِ در مردمسالاری دینی حضور مردم و میدانداری مردم در همه عرصههای اجتماعی است. فرهنگ و هنر نیز در پرتو این فکر ناب معنایی دِگر خواهد یافت و مسیر رشد و تعالی را خواهد پیمود.
او ادامه داد: هنر و به صورت خاص سینمای متعهد بر مدارِ مردم بهگونهای دیگر تکون یافته و به بافتههای پوچ کاسبکاران و خام اندیشان برای هنر خوانده نمیشود. قلب سینما باید برای مخاطب بتپد، این اصلیترین رویکرد حوزه هنری در فصل نوین حرکت آن است. البته که مخاطب سینمای ایران مردمی دیندار و انقلابیاند. امتی که هرچه داشته برای اهتزاز آرمانهای خود به میدان آورده و از ایثار هیچکدام از داراییهایش بخل نورزیده است. سینمای حوزه هنری برای این مخاطب شریف تولید میکند و خود را متعهد میداند که انعکاس بزرگی و شرافت این مردم باشد.
رییس حوزه هنری اظهار کرد: بر صدر نشاندنِ این مردم و میدانداریشان مستلزم تحول در تمام حلقههای زنجیره سینماست. استعدادیابی و پرورش نسل نوی سینمای ایران، مضمونیابی، تولید و ساختارهای توزیعی و ترویجی باید تغییر اساسی کند. امروز، مع الاسف مخاطب اصلی سینما یعنی اغلب مردم سالهاست که خانهشان را به سینما ترجیح دادهاند. ما امیدواریم که شرایط میزبانی و خادمی از مردم شریف ایران را در تمامی نقاط کشور به نحوی فراهم کنیم تا اوقاتی آسوده و به سامان را به تماشای آثار جذاب، سالم و موثر سپری کنند. این مخاطب خاموش کنشگر فعال سینمای ایران خواهد شد بهشرط آنکه ما خدمتگزاران فرهنگ و هنر اقدامات اساسی را سامان دهیم.
او در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: تشکیل زنجیره سینمایی مهر حوزه هنری در سراسر کشور با تمرکز بر مخاطب کودک و خانواده و مطابق با نیازهای آنها شکل خواهد گرفت. در این زنجیره توسعه سینماها در چارچوب مجموعههای چندمنظوره فرهنگی و مبتنی بر زنجیره صنایع فرهنگی شامل کتاب، فیلم، موسیقی، تجسمی، گالری، فکر و اندیشه و با تمرکز بر احیای سینماهای ماندگار با بهرهبرداری فرهنگی از بناهای فرهنگی رخ خواهد داد. توزیع عادلانه و متوازن زیرساختهای فرهنگی در فرا تهران درحالی که دیگران حاضر به پذیرش تبعات سرمایهگذاری در آنجا نیستند و همچنین تقویت جریان تولید محتوا برای این زنجیره ازجمله رویکردهای تحولی در دوران تازه حوزه هنری است که در حال انجام است.
رسیدن به مرز ۴۰۰ پرده نمایش در سراسر کشور
دادمان همچنین بیان کرد: انتخاب سقز به عنوان میزبان این افتتاحیه کشوری برای همه ما نمادین و الهامبخش است. توسعه زیرساختهای فرهنگی باید مبتنی بر نگاه عادلانه باشد و بهجای توجه به شهرهای برخوردار از امکانات فراوان بر شهرهای کمتر برخوردار و درعینحال بهرهمند از فرهنگ و هنر متعالی باشد.
رییس حوزه هنری در خاتمه تاکید کرد: انشاالله در مرحله دوم و سوم این طرح توسعه، برنامه توسعه سایر سینماهای حوزه هنری در سراسر کشور تا سال ۱۴۰۲ پیشگرفته خواهد شد. هدف ما در این طرح، رسیدن به مرز ۴۰۰ پرده نمایش در سراسر کشور و توسعه زیرساخت فرهنگی در همه استانهای کشور است.
در این مراسم محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری، عبدالحمید قره داغی معاون اداری- مالی حوزه هنری، حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی حوزه هنری، سید مصطفی حسینی مدیرعامل موسسه بهمن سبز، ماموستا سیدحسین حسینی امامجمعه شهر سقز، بهزاد رحیمی نماینده شهرستانهای سقز و بانه، کامل کریمیان استاندار ویژه شهر سقز، خالد جعفری معاون اقتصادی و برنامهریزی استاندار کردستان، بهرام نصرالهی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، سایر مدیران و هنرمندان استانی حضور داشتند.
خاتمه بخش این مراسم افتتاحیه گالری مانا با حضور مدیران و تجلیل از عوامل بازسازی و افتتاح سالنهای کشور بود.
انتهای پیام/
There are no comments yet