علیرضا طهرانی سردبیر برنامه رادیویی «فوقالعاده» در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری صبا، درباره فصل ابتدایی و تغییرات سری جدید آن گفت: سری گذشته این برنامه حدود یک سال آنتن شبکه رادیویی جوان را در اختیار داشت و ساختار برنامه به شکلی بود که شنوندهها در بخشهای مختلف گویندگی، اجرا، دکلمه، نوشتن نمایشنامه رادیویی و دستنوشته اثر تولیدی خود را برای ما ارسال میکردند و این آثار در برنامه پخش و خوانده میشد اما اتفاق مثبتی برای صاحبان آنها و یا خود فایل ارسال شده رخ نمیداد و به نوعی برنامه بر پایه فایلهای ارسالی مخاطبان روی آنتن میرفت.
او افزود: از امسال تصمیم گرفتیم که یک نوآوری در برنامه داشته باشیم و شکل رقابتی در فضای برنامه ایجاد کنیم به صورتی که آثار ارسالی توسط کارشناسان و استادان رادیو جوان بررسی میشوند و پس از آن توسط همین کارشناسان و استادان نمرهای به این آثار تعلق میگیرد. درنهایت در یک نظرسنجی که در فضای مجازی برنامه برپا میشود، قرار میگیرند و برندگان این نظرسنجیها به عنوان مهمان به برنامه «فوقالعاده» میآیند. همچنین افرادی هم که توسط کارشناسان نمره بالایی گرفتهاند و هم اثرشان قبول شده است، با پایان هر فصل تعدادی از آن ها به رادیو جوان دعوت میشوند و پس از آموزش های لازم شبکه جوان و برنامه، همکاری با آنها را شروع و این افراد به تدریج جذب شبکه میشوند.
سردبیر «فوقالعاده» درباره هدف این برنامه بیان کرد: از ویژگیهایی که شبکه رادیویی جوان در برنامهریزیهای خود به آن توجه دارد، جذب جوانان متولد دهه هشتاد و نود است. انگیزهای که در زمینه این رویکرد وجود دارد، بازگشت جوانان به رادیو و پایان این دوری چند ساله است و همچنین برنامههای متنوعی را برای آنها تهیه و تولید کنند. «فوقالعاده» شنبه، یکشنبه و دوشنبه حوالی ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن میرود.
طهرانی در بخش دیگر این گفتگو با اشاره به اینکه سردبیر برنامهای است که به تازگی با نام «جوانه» روی آنتن رادیو جوان میرود، عنوان کرد: تمام عوامل این برنامه منهای سردبیر و تهیه کننده مژده طهرانی، متولد دهه هشتاد هستند و این برنامه توسط خودشان برای همنسل ها و همفکرهای خودشان ساخته میشود.
او ادامه داد: این برنامه به تازگی تولید شده و درحال حاضر پنج قسمت ابتدایی آن پخش شده است. هر قسمت از این برنامه موضوعی دارد که از مشکلات جوانان و نوجوانان محسوب میشود و با روایت و صحبت درباره آنها از زبان خود جوانان و نوجوانان کاملا برای شنوندگان ملموس و قابل درک است. «جوانه» گاهی حالت نمایشی دارد و گاهی به صورت میزگرد با بحث و گفتگو پیش میرود.
سردبیر «جوانه» در پاسخ به این پرسش که این برنامه «جوانه» تا چه زمانی ادامه دارد، گفت: زمان و یا تعداد دقیقی برای قسمتهای برنامه مشخص نشده است اما فکر میکنم که فعلا آنتن رادیو جوان را در اختیار داشته باشد. درحال حاضر پنجشنبه و جمعه ساعت ۱۴:۴۵ راهی رادیو جوان میشود.
او با اشاره به اینکه در این برنامه سعی بر بیان چالشها و مشکلات نوجوانان و جوانان است، بیان کرد: ویژگی اصلی برنامه این است که فضای «جوانه» از نوجوان نشات گرفته شده و کل آن توسط همین نوجوانان تولید میشود. مهمترین هدف ما هم بیان مشکلات این نوجوانان از زبان خودشان است و در ادامه آن رسیدن به راه حلی برای عبور موفق از مشکل با گفتگو با آنها.
طهرانی در پایان درباره اهداف تولید این دو برنامه عنوان کرد: اولین هدف ما جذب جوانان و نوجوانان متولد دهه ۸۰ و ۹۰ به رسانه، برنامه و شبکه رادیویی جوان است و این بچهها دارای استعدادهای زیادی هستند که باید از آنها استفاده شود. هدف دوم نیز نگاه متفاوتی است که با این سبک برنامه سازی ایجاد و چالشهای نوجوانان از نگاه خودشان بیان میشود. ما همیشه به مسائل نوجوانان از دید والدین پرداختیم و هرگز با دیدگاهی که نوجوانان دارند این مسائل عنوان و بررسی نشدهاند. رسیدن به این نگاه متفاوت میتواند مهمترین علت تولید این برنامه باشد.
فاطمه شوقی
انتهای پیام/