به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری صبا، نشست خبری نمایشگاه مروری بر آثار مهدی صحابی صبح امروز سهشنبه ۴ آبان ماه با حضور احسانآقایی رییس موزه هنرهای معاصرتهران، مژده طباطبایی کیوریتور بخش هنری و سهراب احمدی کیوریتور بخش ادبی نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
احسان آقایی در ابتدای این نشست در سخنانی کوتاه گفت: طبق چیزی که پیشتر اعلام کرده بودیم موزه هنرهای معاصر بعد از مرمت همزمان میزبان دو نمایشگاه خواهد بود که یکی از این نمایشگاهها به افراد، جریانها و رویدادهاعکسهای مهمی که در هنر معاصر ایران وجود داشته و فرصتی برای پرداختن به آنها نبوده است، اختصاص دارد. درواقع این نمایشگاه اولین تحقق این وعده است و مهدی سحابی هم ازجمله هنرمندانی بود که در مدیاهای مختلف به خلق اثر پرداخته بود و در دو حوزه هنرهای تجسمی و ادبیات دارای شان و منزلت است.
مژده طباطبایی کیوریتور بخش تجسمی نمایشگاه درباره روند شکلگیری این نمایشگاه توضیح داد: از سال ۹۸ که بزرگداشت دهمین سالگرد درگذشت مهدی سحابی با حمایت خانواده او در گالری مژده برگزار شد به فکر تشکیل این پروژه افتادیم و از آذرماه سال ۹۹ قرارداد برگزاری این نمایشگاه و چاپ کتاب زندگینامه او با موزه هنرهای معاصر تهران امضا شد.
او ادامه داد: این پروژه بسیار وسیع بود زیرا او در مدیومهای مختلف آثار بسیاری خلق کرده است. دورههای مختلف آثار او را در ۱۴ دوره تقسیمبندی کردیم و یک دوره آن به عکسهای هنرمند اختصاص دارد. مهدی سحابی مجموعهها را تا پایان عمر خود ادامه داد و گاهی چیزی به آنها اضافه میکرد بنابراین زمانی که کتاب را طراحی میکردیم متوجه شدیم که بهترین راه آثار براساس مجموعه تقسیمبندی شوند نه تاریخ خلق اثر.
این کیوریتور هنری درباره جمعآوری آثار مهدی سحابی بیان کرد: بخشی از آثار این هنرمند در دست خانواده او در بنیاد سحابی بود، تعدادی از آثار در موزهها و در دست مجموعهداران و تعدادی از آنها را که نمیتوانستیم پیدا کنیم در آرشیو عکسهای مهدی سحابی قرار داشت.
طباطبایی با اشاره به تاثیر ادبیات بر آثار تجسمی مهدی سحابی تصریح کرد: درواقع چیزی که موجب شد مفهوم این نمایشگاه شکل بگیرد این بود که وقتی ما آثار ادبی و تالیفات و ترجمههای او را در مقابل آثار تجسمی مهدی سحابی قرار میدهیم، متوجه تاثیر ادبیات بر این آثار میشویم و ناگزیر شدیم که درباره دنیای ادبی او هم منابع و مطالبی در اختیار مخاطبان قرار دهیم. درواقع در این پروژه علاوه بر آثار تجسمی مهدی سحابی، آثار ادبی او و تاثیر متقابل ادبیات بر آثار تجسمی و بلعکس بررسی و ارایه شده است.
این گالریدار درباره جزئیات آثار این نمایشگاه اظهار کرد: ۳۱۰ اثر تجسمی در این کتاب چاپ شده است که ۱۲۶ اثر از آن در قالب نقاشی، مجسمه، میکس مدیا، عکس و سایر آثار در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درخواهد آمد. مهمترین اتفاقی که به نوعی شگفتی این نمایشگاه است، نمایش عکسهای مهدی سحابی از زمان انقلاب اسلامی ایران است که تاکنون دیده نشدهاند.
سهراب احمدی کیوریتور ادبی نمایشگاه در ادامه این نشست با بیان جملاتی از کتاب «در جستجوی زمان از دست رفته» مارسل پروست با ترجمه مهدی سحابی، عنوان کرد: مهدی سحابی یک «من» است با وجوه متکثر مختلف و او گاه این من را به بیان واژگانی و گاه در بیان تصویری عیان کرده است و برای نشان دادن تصویر درست از او نمیتوان این دو وجه را از هم جدا کرد.
او با بیان اینکه در این نمایشگاه دو کتاب مجزا از آثا رادبی و تجسمی سحابی به چاپ میرسد، گفت: در یکی از این کتابها به آثار تجسمی و یکی از کتابها به آثار ادبی سحابی پرداخته شده است و در آن به صورت روشمند و پیکرهمند مطابق با روشهای مطالعاتی در دانشگاه، آثار هنری و ادبی سحابی مورد نقد و خوانش نشانه شناسانه، روانکاوانه، جامعهشناختی و… قرار گرفته است.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد این کتابها آن بود که وجه تصویری و واژگانی آقای سحابی از هم جدا نشود و مطالعه روی آنها به موازات یکدیگر پیش رفت.
احسان آقایی در پایان نشست نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران حاضر تشریح کرد: نمایش آثار هنرمندان در موزه قطعا برای آنها اعتبار بزرگیست و موجب افزایش قیمت آثار هنرمند میشود و این نتیجه ناگزیر برگزاری نمایشگاه است اما این امر مانع از این نمیشود که موزه هنرهای معاصر تهران به آثار هنرمندان نپردازد.
نمایشگاه مرور آثار مهدی سحابی در موزه هنرهای معاصر تهران سهشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۰ افتتاح میشود و تا ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ همزمان با نمایشگاه «نهان بر عیان» برپاست.
انتهای پیام/
There are no comments yet