هادی مظفری رییس یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بر وجه تمایز این دوره جشنواره نسبت به دورههای پیشین از بعد کیفیت آثار تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار
صبا، نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شنبه ۶ بهمن ماه در مجموعه صبا واقع در فرهنگستان هنر برگزار شد.
در این نشست، هادی مظفری رییس، ابراهیم حقیقی دبیر، سیدامیر سقراطی دبیر هنری، محسن سلیمانی دبیر اجرایی و کیانوش غریبپور طراح پوستر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور داشتند.
هادی مظفری مدیرکل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ابتدای نشست گفت: تمامی جامعه تجسمی، برای افزایش کیفیت جشنواره به کار گرفتیم که طی ۴۰ روز آن را تایید خواهید کرد. سعی کردیم حلقه هنرمندان را بزرگتر کنیم. اعتقاد جدی ما این بود کیفیت را بالا ببریم و فکر میکنم در این حوزه موفق بودیم، به حدی که با رشدی بالای ۲۰۰ درصد را شاهد هستیم.
وی در ادامه مروری بر چهلسالگی انقلاب اسلامی در بخش پلاک چهل، حضور ۵۳ گالری در جشنواره در راستای باور هنرمندان و دیگر افراد تاثیرگذار در هنر به اقتصاد هنر و اضافه شدن بخش علمی و پژوهشی را اتفاقات جدید در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر برشمرد.
ابراهیم حقیقی، دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز با ارایه آماری از شرکتکنندگان جشنواره گفت: کل شرکتکنندگان در یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر، ۵۷۶۱ نفر، کل آثار رسیده به جشنواره ۱۳۷۹۲ اثر و تعداد راه یافتگان به نمایشگاه که سه مرحله داوری را گذراندند، ۶۰۴ اثر از ۴۸۵ هنرمند است.
وی ادامه داد: گالریهای شرکتکننده در بخش چارسوی هنر از شهرهای تهران، مشهد، سلمانشهر، تبریز، اصفهان، رشت، آمل سمنان یزد و … در جشنواره حضور دارند و همه ۵۳ گالری در باغ موزه قصر آثارشان را برای فروش ارایه میکنند.
سیدامیر سقراطی دبیر هنری جشنواره نیز با تاکید بر افزایش کیفیت آثار بیان کرد: داوران در روزهای داوری از حجم با کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فجر بسیار خوشحال بودند.
وی افزود: خوشبختانه امسال فجر کارنامه خوبی را از هنر ایران با رویکردهای هنر معاصر به نمایش خواهد گذاشت.
سقراطی در مورد داوری جشنواره توصیح داد: داوری جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ۳۱ مرحله انجام میشود که تاکنون ۲۱ مرحله انجام شده است، و نزدیک به ۱۲۰ ساعت داوری را پشت سرگذاشتیم. داوری پرچالش داشتیم، چون آثاری باکیفیت زیادی داشتیم.
وی تاکید کرد: آثاری که به جشنواره آمده، بازتاب مسایل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در آثار هنری جشنواره یازدهم به ویژه بخش کاریکاتور مشهود است و پژوهشگران و علاقمندان میتوانند برای بررسی این آثار به نمایشگاه مراجعه کنند. بنابراین فجر امسال بدون اغراق فرصتی را فراهم میآورد که آثار هنرمندان نوجو را بررسی کنید.
دبیر هنری جشنواره گفت: در رشتههای رسانهمحور مثل عکاسی شاهد افزایش کمی و کیفی آثار بودیم. همچنین ۸۶ مقاله دریافت شده است و یک کتاب مجموعه مقاله نیز منتشر خواهیم کرد.
محسن سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه درباره محلهای برگزاری نمایشگاههای این جشنواره گفت: ۶۰۴ اثر در مجموعه صبا به نمایش در میآید که چیدمان آنها همچنان ادامه دارد. نمایشگاه بخش پلاک چهل در فرهنگسرای نیاوران افتتاح میشود و از هنرمندان فعال انقلاب آثاری به نمایش گذاشته میشود. فضای باغ موزه قصر نیز اختصاص به نمایش آثار بخش چارسوی هنر دارد.
وی افزود: موزه هنرهای دینی امام علی (ع) نیز میزبان بخش “نمای چهل” است که دستاوردها و کتابهای تجسمی به معرض نمایش درمیآید. همچنین “چهل شهر، چهل نمایشگاه” شامل تکثیر ۷۳ اثر از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است که به نمایش درمیآید و به صورت کلی، در ۴۰ شهر ۱۶۰۰ اثر به نمایش درمیآید.
کیانوش غریبپور مدیر هنری، دبیر بخش پوستر و طراح پوستر جشنواره تجسمی فجر توضیح داد: با چالش بزرگی در طراحی هویت بصری رویدادهای هنری روبرو هستیم و برای هر طراحی سخت است مورد نقد قرار گیرد اما فکر میکنم با تعامل سفارشدهنده میتوان به آثاری درخشان رسید.
وی درباره طراحی پوسترهای جشنواره تجسمی فجر گفت: در طراحی پوستر اصلی، برشی از ترکیب خط ثلث کلمه فجر استفاده کردم. با وجود اینکه هنرهای تجسمی فجر چند رشتهای است اما مثل سینما و موسیقی پر سر و صدا نیست و همیشه مهجور واقع میشود و به همین دلیل سعی کردیم اجزا و جزییات پوستر را با حساسیت و وسواس طراحی کنیم تا در قواره کیفیت آثار بگنجد.
غریبپور بیان کرد: پوسترها با تم عکس کار شده است و اصرار داشتم به نوعی به نوستالژی دهه ۵۰ برگردم، چون بهترین عکسهایی که از انقلاب داریم سیاه و سفید است. به همین دلیل به غیر از یک پوستر، پوسترها تک رنگ کار شدهاند. ۱۱ پوستر برای بخشهای مختلف جشنواره طراحی شده است که ۸ پوستر را من طراحی کردم و یک پوستر را علی خورشیدپور طراحی کرده است. همچنین پوستر بخش پلاک چهل که تنها پوستر رنگی جشنواره و از نقاشی کاظم چلیپا استفاده شده، توسط کوروش پارسانژاد طراحی شده است.
در پایان نشست، از ۱۱
پوستر بخشهای مختلف یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر توسط رییس و دبیران این جشنواره رونمایی شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است