اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس پیش از ارائه لایحه بودجه سال۹۸ با مدیران سازمان برنامه و بودجه دیدار کردند.
لایحه بودجه سال۹۸ کل کشور، ۱۵آذرماه تقدیم مجلس میشود. در این میان با شرایط موجود در کشور دلنگرانیهایی در میان اهالی فرهنگ و هنر نسبت به بودجه فرهنگی کشور در سال آینده وجود دارد. در همین راستا چندی پیش اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با سازمان برنامه و بودجه دیدار داشتند و دغدغههای خود را با مدیران بودجهای این سازمان مطرح کردند. در همین زمینه با چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
سهم بودجه فرهنگی از مجموع بودجه کل کشور ۵ یا ۶درصد است
سیدصادق طباطبایینژاد توضیح داد: اگرچه سال گذشته افزایشی در بودجه فرهنگی رخ نداد، ولی خوشبختانه در تخصیص بودجه موفق بودیم. به این معنا که تخصیص بودجه نسبت به سالهای گذشته ۷۰درصد بیشتر بود.
او افزود: سهم بودجه فرهنگی از مجموع بودجه کل کشور همراه ۵ یا ۶درصد است که این میزان نشاندهنده ضعف در این عرصه است.
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش مشکلات اقتصادی کشور در سالهای اخیر، گفت: اگرچه معضلات کشور در حوزه اقتصادی بسیار زیاد است، ولی آنچه در کمیسیون فرهنگی همیشه مطرح بوده این است که نسبت تخصیص و بودجهگذاری رعایت شود؛ چرا که هر اندازه در این زمینه کمکاری اتفاق بیفتد روند مدیریت و برنامهریزی در عرصه فرهنگی ضعیفتر و کندتر شده و کار از دست ما خارج میشود.
کمیته بودجه فرهنگی و هنری سال۹۸ از مهرماه فعال شد
سیده فاطمه ذوالقدر؛ نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: هر سال ردیف بودجه خاصی برای هنر و فرهنگ در نظر گرفته میشود و ما شاهد افزایش بودجه بهصورت سنواتی در این بخش هستیم، اما بهدلیل گستردگی حوزه فرهنگی همواره با کمبود بودجه در این بخش مواجهیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: کمیته بودجه سال۹۸ از مهرماه فعال شد و جلسات متعددی با دستگاههای مختلف و ازجمله سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم. بر همین اساس سعی خواهیم کرد با اختصاص بودجه مناسب به بخش فرهنگ از مشکلات هنرمندان بکاهیم.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هنرمندان از وزرت ارشاد انتظار کمک و همراهی دارند، تصریح کرد: موسساتی که کار فرهنگی انجام میدهند باید حمایت شوند، مثلا ممکن است تصور شود استان تهران بهخاطر وسعت و پایتخت بودنش مشکل کمبود بودجه ندارد، ولی این تصور درست نیست. ما در جلسهای که در کمیسیون فرهنگی با مدیرکل ارشاد استان تهران داشتیم متوجه مشکلات فراوان حوزه فرهنگ در استان تهران شدیم و در جلسه دیگری موفق شدیم بهمنظور حمایت از هنرمندان و فعالیت موسسات فرهنگی دومیلیارد تومان بودجه برای اداره کل ارشاد استان تهران در نظر بگیریم.
حل مشکل بودجه و تعامل دوطرفه میان مسئولان و هنرمندان
نصراله پژمانفر نیز با تاکید بر اهمیت شفافسازی در بودجههای فرهنگی خاطرنشان کرد: به اعتقاد من مسئولان حوزه فرهنگ باید نسبت به بودجه شفافسازی کنند و در مقابل هنرمندان و اهل فرهنگ هم باید نسبت به اهمیت حوزهای که در آن فعالیت میکنند، آگاه باشند. به اعتقاد من حل مشکل بودجه در عرصههای فرهنگی نیازمند ایجاد یک تعامل دوطرفه میان مسئولان و هنرمندان است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: به نظرم اگر شفافسازی در حوزه تخصیص اعتبارات صورت بگیرد از فضای بسته فعلی رها خواهیم شد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: امروز بیشتر مشکلاتی که در حوزه فرهنگ با آن مواجه هستیم، ریشههای فرهنگی دارد. دلیل این امر هم این است که وقتی اعتباراتی در این حوزه نداریم، نمیتوانیم اقدام مثبتی انجام دهیم. درواقع در شرایطی که در تامین زیرساختهای مناسب فرهنگی ناتوانیم، مسلما قادر نخواهیم بود کاری از پیش ببریم.
امیدواریم بودجه فرهنگی رشد پیدا کند
علیرضا ابراهیمی؛ عضو هیاترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نیز در این باره گفت: ۳۲دستگاه متولی امر فرهنگ در کشور داریم و بودجه خالص حوزه فرهنگ در سال۹۷ حدود ۹هزارمیلیارد تومان بوده است که به نظرم این رقم ناچیزی از کل بودجه است.
او افزود: باتوجه به دغدغهها و مشکلات اقتصادی در کشور، همه توجهها به سمت حوزه اقتصاد متمرکز شده است و متاسفانه شاهدیم که دولت و مجلس رویکرد فرهنگی کمتری دارند و سهم فرهنگ از بودجه کشور ناچیز است.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: کمیسیون فرهنگی امسال کاری انجام داد که متفاوت از سالهای گذشته بود. تمام دستگاههای متولی فرهنگ زیر نظر کمیسیون فرهنگی، با حضور در سازمان برنامه و بودجه جلسهای را برگزار کردند و دغدغههای فرهنگی در این جلسه عنوان شد و با این اوصاف امیدواریم بودجه فرهنگی رشد پیدا کند.
هنرآنلاین
There are no comments yet