معین شافعی کیوریتور نمایشگاه «پشت پرده زنبوری» که این روزها در گالری شیرین برپا است در گفتگو با خبرنگار تجسمی صبا درباره ایده تشکیل این نمایشگاه عنوان کرد: این سومین نمایشگاه گروهی من در گالری شیرین است و ۲ نمایشگاه پیشین من به نام «نورچشمیهای اتاق آینه» و «خاتون خلعتپوش» با موضوعهای تاریخی و قاجاری ارائه شده بودند اما در یک سال گذشته بیشتر به سمت مطالعه اساطیر و شاهنامه رفتم و یک قصه کوتاه نوشتن و اسطورهای خلق گردم که این نمایشگاه براساس آن شکل گرفت.
او در ادامه قصهای را که برای نمایشگاه نوشته است، توضیح داد: قصه این نمایشگاه درباره بانوی پردهنشینیست که مادر زمین است اما از فروزند خود راضی نیست و از این موضوع تعجب میکند که با وجود اینکه زمین هزاران سال انسانها را به کام مرگ برده و در خود میبلعد اما همچنان شیفته او هستند و از خویشتن خود غافل. این زن هر صبح توری را روی صورت خود میاندازد و سوار بر اسب با یک آینه بر دست از عمارت خود بیرون می رود. او آینه را به انسان ها نشان می دهد و میگوید خود را در این آینه ببینند و تلاش کنند که عالم درونی خود را کشف کنند زیرا معتقد است که اگر انسانها عالم درونی خود را کشف کنند دیگر شیفته این دنیا نمی شوند بلکه این دنیا برایشان شبیه به زیوری می شود که آن را به گوش خود بیاویزند.
این کیوریتور درباره انتخاب هنرمندان برای این نمایشگاه اظهار کرد: این قصه کوتاه را به ۲۵ هنرمند دادم که با برخی از آنها در ۲ نمایشگاه پیشین همکاری داشتم و چند هنرمند مهمان هم داشتیم که برای اولینبار افتخار همکاری با آنها را پیدا کردم. من ابتدا سابقه و نمونه کار هنرمندان را مشاهده میکنم و اگر فضای کار آنها به قصه من نزدیک باشد، قصه را به آنها ارائه میکنم تا براساس آن اثر هنری خلق کنند.
او درباره آثار حاضر در نمایشگاه «پشت پرده زنبوری» گفت: آثار این نمایشگاه نقاشی، تصویرسازی و حجم است و خودم هم با یک اثر فتوموتاژ در این نمایشگاه شرکت کردهام.
این هنرمند در بخش دیگری از صحبتهایش درباره علاقه خود به تاریخ و پژوهش در این زمینه تصریح کرد: تحصیلات من سینما است و رشته اصلی من نیز فیلمسازی است که همچنان هم این کار را انجام می دهم و مستندات تاریخی زیادی هم کار کرده ام. یکی از مستندات تاریخی من به نام «ستاره صبح» جایزه بهترین فیلم مستقل مستند را دریافت کرد، همچنین مستند «خاطرات خانه متروک» با مهدی فارسی، ساخت یک مجموعه تاریخی برای شبکه سه، سری انیمیشن پنج قسمتی «داستانهای کاملا واقعی» و یک مستند سینمایی به نام «تنها مدرس» ازجمله کارهای سینمایی من در حوزه تاریخ است.
او افزود: من برای ساخت این مستندها، به ویژه ساخت مستندهای زمان قاجار نزدیک به ۱۴ هزار متن و سند تاریخی خواندم و به همین دلیل توانستم داستان ها و قصه های زیادی را از دل تاریخ بیرون بکشم و آنها را جایی یادداشت کردم. ۲ نمایشگاه قبلی من هم که موضوع تاریخی داشت حاصل همین پژوهشها و تحقیقات بود که آنها را تبدیل به قصه و بعد نمایشگاه هنرهای تجسمی کردم.
این کیوریتور گفت: در یک سال گذشته درباره اساطیر خواندم و حتی یک مجموعه انیمیشنی هم با سوژه شاهنامه در دست تولید داریم. این دفعه سراغ قصه اسطوره ای رفتم اما منشع آن باز هم همان تحقیقات تاریخی من است.
شافعی در پایان درباره علت پرداختن به این موضوع و اهمیت شناختن عالم درونی خاطرنشان کرد: شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا هم در انتخاب این سوژه بی تاثیر نبود زیرا ما در این مدت افراد زیادی را از دست دادیم و مواجهه نزدیکی با مرگ داشتیم که اتفاق تلخی است اما باید از این فرصت برای اندیشیدن و کشف خودمان استفاده کنیم و سراغ خودشناسی برویم. حالا که در این زمانه آدمها ازبین ما می روند، حیف است که آدم ها عالم دورنی خود را نشناسند. دیدن مرگ سخت است اما جدای از تلخی ما را به اندیشیدن به عالم درونی خود دعوت می کند و این همان پیام زن پردهپوش است.
هنرمندان حاضر در نمایشگاه «پشت پرده زنبوری» عبارتند از وحید آرین، شبنم اسفندیاری، شیرین بابازاده، افشین باقری، فریبا بروفر، مونا حسین زاده، کاوه خان آبادی، پریسا خضایی، طلا درنگی، مهشید راقمی، حکمت رحمانی، پژمان رحیمی زاده، پیمان رحیمی زاده، آبان صالحی، احسان ضیائی، کیوان عسگری، دلارام فقانی، محمدرضا فیضی، الهه کشاورز، مهرزاد لعلی، حجت سالارمحمدی، امیرعلی مومن، حامد نوروزی و داور یوسفی.
این نمایشگاه همه روزه به جز دوشنبهها از ساعت ۱۱ تا ۱۹ در گالری شیرین به نشانی تهران، خیابان کریم خانزند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ میزبان علاقهمندان است.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
There are no comments yet