به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت امروز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه همزمان با چهارمین روز سیسومین نمایشگاه کتاب تهران نشستی رودررو با مخاطبان و اهالی رسانه داشت. او در این نشست عنوان کرد: نمایشگاه محل تعالی است و طبیعیست که دو سال وقفه در برگزاری آن، شوکی به بازار کتاب وارد کرده است اما میبینیم که هچنان سرپاست. البته مشکلات اقتصادی هم باعث شده است که امروزه کتاب و نمایشگاه دغدغه اصلی مردم نباشد.
این نویسنده ادامه داد: ما پس از ۴۰ سال کار در حوزه ابیات دفاع مقدس هنوز جای بسیار داریم و این حوزه ظرفیت زیاد و بیپایانی برای خلق اثر دارد زیرا ذات جنگهای دفاعی اینگونه است که داستانهای روایی جذابی از دل مردم معمولی دارد. اکنون هم برخی نویسندگان به روستاها میروند و درباره زنان و مردانی که کسی آنها را نمیشناسند، می نویسند.
او درباره ارزش ثبت ادبیات مقاومت توضیح داد: این نوع ادبیان برای ما قیمت تمام شده جنگ را نمایانمیکند که جنگ چه بلایی سر کشور ما آورد و این قیمت را نظامیها نمی توانند برای ما مشخص کنند بلکه کار ادبیات است. ما بهترین بچهها را در جنگ از دست دادیم و باید بهترین آثار را برای آنها تولید کنیم و این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد.
این نویسنده دفاع مقدس تاکید کرد: جنگها همانطور که سربازان و رهبران خود را پیدا میکنند، نویسندگان خود را نیز پیدا میکنند.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت تصریح کرد: ما باید اثر خوب دست مردم بدهیم که تاریخ مصرف ندارد. رمان نزدیک ترین گونه ادبی به زندگی است و باید در حوزه ادبیات دفاع مقدس بیشتر به سمت رمان حرکت کنیم.
سرهنگی درباره دستور زبان جنگ تشریح کرد: جنگ دو دستور زبان دارد؛ یک دستور زبان اصلی جنگ یعنی زبان حماسی، شورانگیز و تبلیغی است که در دوران جنگ رواج دارد اما دستور زبان پس از جنگ تعقلی است و متاسفانه هنوز نظام رسانهای ما دستور زبان تبلیغی دارد نه تعقلی.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلی امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/
There are no comments yet