به گزارش خبرنگار ادبیات صبا، نشست خبری علی رمضانی سخنگو و قائم مقام سیسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر امروز ۲۵ اردیبهشت ماه مصادف با پنجمین روز نمایشگاه در محل چهلسرای نمایشگاه برگزار شد.
پیش از آغاز این نشست رسانهای خبرنگاران همراه با سخنگوی نمایشگاه کتاب و آزاده نظربلند مدیر کمیته اطلاعرسانی ناشران و راهنمای مراجعان از کمیته پشتیبانی نمایشگاه کتاب از بخشهای مختلف این کمیته بازدید کردند.
نظربلند در این بازدید عنوان کرد: حدود ۸۰ نفر از همکاران ما از ساعت ۹ تا ۲۰ در بخشهای مختلف و در ۱۴ گروه پاسخگوی مخاطبان، ناشران و اهل قلم هستند.
رمضانی نیز عنوان کرد: ناشران باید نسبت به ارسال سریعتر کتابها به مرکز پست اقدام کنند زیرا به طور کلی افرادی که خرید اینترنتی میکنند آستانه تحملی دارند. طبق آییننامه ناشران ۲۴ ساعت برای تحویل بستهها فرصت دارند و پست هم باید تا حداقل ۴۸ ساعت این بستهها را به دست مخاطبان برساند. اکنون چون بیشتر ناشران تمرکزشان معطوف به بخش حضوری نمایشگاه است، این نگرانی وجود دارد که از بخش مجازی غافل باشند و این مساله موجب دلسردی مخاطبان شود.
در ادامه این نشست آماری از تماس ها ارائه شد بدین صورت که ۱۵ هزار تماس ورودی و بیش از ۱۲ ساعت تماس و ۴۷۷۳ تماس خروجی از ۳۰ تا ۲۵ اردیبهشت ماه بوده است. همچنین میزان امتیازدهی مخاطبان به تماسها ۸۵.۱ خیلی خوب و ۱۶ درصدخوب است.
پس از بازدید نشست رسانهای روزانه سخنگوی نمایشگاه رمضانی آغاز شد. او در ابتدا درباره مترجمان مستقر در بخش ناشران خارجی عنوان کرد: مترجم مستقر در بخش ناشران خارجی، بینالملل و مهمانان ویژه برای دیدارها پیشبینی کردهایم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب اظهار کرد: کمیته رسیدگی به تخلفات با ناشران متخلف و دستگاههای پُز بانک غیر از بانک صادرات و فروش آثار غیراز کتاب برخورد میکند. به طور مثال تاکنون ۳ غرفه مواد غذایی بسته شده است.
او درباره چیدمان موضوعی ناشران در نمایشگاه تصریح کرد: تجربه من در نهاد کتابخانههای عمومی کشور این است که نباید مردم را از برخورد تصادفی با کتاب محروم کنیم. این پیشنهاد که ناشران براساس موضوعات چیدمان شوند یا نمایشگاه صرفا برای ارائه آثار باشد که امکانپذیر نبود.
مدیرعامل خانه کتاب درباره درخوایت ناشران افغانستانی مبنی بر اینکی در بخش ناشران عمومی جانمایی شوند، گفت: سنت همیشگی نمایشگاه این بوده است که ناشران غیرایرانی در محل مشخصی جانمایی شوند و ناشران افغانستانی نیز امسال در بخش ناشران خارجی و بینالملل هستند. اگر ناشری در کشور دیگر مجوز گرفته و فعالیت می کند طبق قوانین نمایشگاه باید در محل موردنظر جانمایی شود.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره احتمال برگزاری نمایشگاه اختصاصی کتاب کودک تصریح کرد: مساله برگزاری نمایشگاه اختصاصی کودک و نوجوان بررسی شده و در دستورکار قرار دارد و شاید زمانی برگزار شود. شایید یکی از راهکارهای اداره بهتر نمایشگاه کتاب این باشد که بخشهای مختلف مانند کودک و نوجوان و دانشگاهی از هم جدا باشند اما این مساله هم وجود دارد که با برگزاری چند نمایشگاه کتاب در سال یارانهها و افکار عمومی مثل حالا روی مساله کتاب متمرکز نباشد.
او در ادامه تاکید کرد: اگر ناشری در بخش مجازی نمایشگاه، کتابش را با قیمتی غیراز تخفیفهای نمایشگاه ارائه کند، تخلف است.
رمضانی در پایان آمتری از نشستهای برگزارشده در روز پنجم نمایشگاه کتاب و دیدار با رئیسان دیگر کشورها ارائه کرد.او همچنین در طول برگزاری نمایشگاه کتاب از ۱۵۰۰ حمله سایبری به سایت خانه کتاب خبر داد.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است