به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری صبا، عصر روز یکشنبه ۱۲ تیرماه آیین خوشامدگویی به مهدی عسگرپور مدیرعامل جدید خانه هنرمندان ایران با حضور جمعی از هنرمندان و شورای عالی این خانه برگزار شد اما مجید رجبیمعمار مدیرعامل سابق خانه هنرمندان ایران در این مراسم حضور نداشت.
ایرج راد رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران در ابتدای این مراسم عنوان کرد: با خود فکر کردم که حدود ۲۲ سال قبل این مکان چه شکلی داشت و در آن زمان بهروز غریب پور توانست اینجا را به جایگاه فعلی برساند.
این هنرمند اظهار کرد: کارهای زیادی در ادوار مختلف در خانه هنرمندان انجام گرفت، مردم برای بازدید آثار هنری آمدند و رفتند و خانه هنرمندان تاثیرات به سزا و ارزشمندی داشت گرچه دچار مشکلات عدیدهای بود و همچنان هست. چیزی که برای ما مهم است جایگاه ویژه خانه هنرمندان است و تلاشمان این است که اینجا به عنوان یک هنرستان و آکادمی مکانی باشد برای تعامل هنرمندان رشته های مختلف با یکدیگر تا گستره آثار هنری را گستردهتر کنند.
مدیرعامل خانه تیاتر بیان کرد: شورای عالی خانه هنرمندان جناب آقای عسگرپور را براساس نیازها و اهداف اساسنامه خانه هنرمندان انتخاب کردند و دنبال این بودیم شخصی توانمند در عرصه فرهنگ و هنر یاریگر شورای عالی باشد تا خانه هنرمندان به جایگاهی که بایسته است، برسد.
او افزود: در انتخاب مدیرعامل شخص مطرح نبود و افرادی به عنوان کاندیدا معرفی شدند که هرکدام افراد شاخص و ارزشمندی بودند اما کنار گذاشتن آنها دلیل کمتجربگی و ناتوانی آنها نبود بلکه آقای عسگرپور شخصیت جامعتر و کانل تری بودند.
رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران در ادامه اسامی هیات موسس خانه هنرمندان ایران را نامبرد و گفت: غلامحسین امیرخانی از انجمن خونشویسان ایران، مرتضی ممیز از انجمن طراحان گرافیک ایران، غلامحسین نامی از انجمن نقاشان ایران، ایرج کلانتری از جامعه مهندسان معمار، ایرج راد از خانه تئاتر، محمد سریر از خانه موسیقی، محمدرضا عبدالملکیان از انجمن شاعران، حمیدالله رضایی از انجمن مجسمهسازان و اولین مدیرعامل خانه هنرمندان بهروز غریبپور که خدمات او در عرصه فرهنگ و هنر بر کسی پوشیده نیست.
راد در پایان خاطرنشان کرد: امید داریم با حضور آقای عسگرپور خانه هنرمندان به جایگاه والا و بالایی که مدنظر همه هست برسد و دوباره در عرصه هنر پیشرو باشیم.
طبق اعلام کیوان کثیریان مجری برنامه محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی قصد حضور در مراسم را داشته است اما محسن پیرهادی نمایندگی مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از او عنوان کرد: به دلیل مشکلات اقتصادی این سالها مقوله فرهنگ و هنر قدری مظلوم واقع شده است. طبیعی هم هست زیرا به ظاهر مسائل اقتصادی و معیشتی اولویت مردم است. ما قبلتر بیشتر درباره فرهنگ و هنر صحبت میکردیم و این یک درد است که امروزه کمتر دغدغه مسائل فرهنگی داریم. شاید یک زمانی مساله نان و اقتصاد حل شود اما جبران عقبماندگی فرهنگی سخت است.
او ادامه داد: من به شخصه معتقدم فرهنگ و هنر نباید دولتی باشد بلکه باید استقلال خود را داشته باشد اما حمایت دورادور دولتی هم شامل حالش شود.
پیرهادی در پایان اظهار کرد: برنامه هفتم توسعه کم کم آماده میشود و قطعا قسمتهایی از آن به فرهنگ و هنر اختصاص دارد. قطعا هیچکجا به اندازه خانه هنرمندان نمیتواند نکات و سیاستگذاری هایی را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. این دغدغه هم وجود دارد که برنامه هفتم کاربردی و اجرایی باشد.
کیوان کثیریان در ادامه درباره لزوم داشتن ردیف بودجه در مجلس شورای اسلامی گفت: خانه هنرمندان همواره دغدغه این را داشته است که به ثبات مالی دست پیدا کند. اگر خانه هنرمندان ردیف بودجه مشخصی در مجلس شورای اسلامی داشته باشد، قطعا خیالش از تامین نیازهای اولیه راحت میشود. اگر دغدغه فرهنگ و هنر دارید خانه هنرمندان را دریابید زیرا به عنوان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگ و هنر در این سال ها بسیار دغدغه مالی داشته است.
ابراهیم حقیقی هنرمند بیان کرد: خانه هنرمندان ایران ۲۳ ساله شد به همت بزرگوارانی که این مکان را تاسیس کردند مانند عزتالله انتظامی و علی مرادخانی که همواره کنار هنرمندان بودند و زحمات زیادی برای این خانه کشیدند.
او ادامه داد: واژه خانه در زبان فارسی معنی بزرگی دارد و وقتی پسوند یکسری اسامی میشود به آنها اعتبار می دهد. خانه فقط یک سقف چاردیواری نیست بلکه خانه یک مفهوم و مکان امن برای زندگی است. وقتی خانه رها شود ویران میشود و نباید بگذاریم چیزی که در این سال ها به دیت بزرگان ساخته شده است، ویران شود.
این هنرمند تصریح کرد: خانه پدر میخواهد و به شورای عالی بابت این انتخاب تبریک میگویم. آقای عسگرپور را از زمان تاسیس بنیاد سینمایی فارابی می شناسم. او سمتهای بسیاری را تجربه کردهاند. هر کاری که به آقای عسگرپور میسپارند بیش از وظیفه خود انجام می دهد. یادمان نمیرود که چگونه کشتی طوفان زده خانه سینما را همراه با هیات مدیره به سلامت نگه داشتند و در طول سالیان مدیریت این را نشان دادند.
حقیقی در پایان گفت: حضور بسیاری از عزیزان در این مراسم نشان میدهد که آمده اند از کسی حمایت کنند که این توانایی را در او سراغ دارند و این مساله به خانه هنرمندان دلگرمی می دهد که مدیریت آن تنها نیست. بخشی از دغدغه خانه هنرمندان ایران مساله مالی است اما اصلیتر از آن برای خانه پدری کردن است. اعتقاد من این است که آقای عسگرپور پدر این خانه خواهند بود.
بهروز غریبپور بنیانگذار خانه هنرمندان ایران تصریح کرد: زمانی که احمدی نژاد گفت من اینجا را تعطیل میکنم، هیچکاری نتوانست بکند. الان هم به شهرداری تهران می گویم که با تفکیک تماشاخانه ایرانشهر از خانه هنرمندان دچار یک اشتباه استراتژیک بزرگ شدند. من به شهردار تهران میگویم از تاریخ یاد بگیرد که چه کسانی نامشان چگونه ثبت شد.
او ادامه داد: من اگر نبودم اکنون تماشاخانه ایرانشهر به یک جمعه بازار تبدیل شده بود. برای اینکه پسوند خانه هنرمندان ایران را داشته باشد با غلامحسین امیرخانی و نماینده حقوقی یک سال برای ثبت این نام تلاش کردیم و این ایران برای ما بسیار ارزشمند است.
غریبپور اظهار کرد: جناب عسگرپور که من در جشنواره «هنر زنده است» به بزرگی شما پی بردم، عقب نشینی نکنید. هرکس خانه را ببندد برای خود نام ننگین خریده است. آقای عسگرپور شما در جایگاه سختی هستید اما هنگام بلای سخت، صبر و بزرگواری و سالاری پدید میآید.
او خاطرنشان کرد: نماینده شورای شهر و شهرداری تهران نیز در این مراسم هستند. به آقای قالیباف یادآوری کنید یادمان نمی رود شما در ساختن تماشاخانه ایرانشهر به ما کمک فراوان کردید و هر موضعی که علیه او باشد اما نامش در خانه هنرمندان به نیکی یاد می شود و زمانی که من در فشار و سخنی استعفا دادم آقای قالیباف از من حمایت کردند.
این نویسنده و کارگردان تئاتر در پایان عنوان کرد: خواب دیده شده باشد که این خانه را از ما بگیرند. خانه هنرمندان ایران سقف ایران است و ایران را نمی توانند از ما بگیرند. موفق باشید آقای عسگرپور.
در ادامه این مراسم مجید رجبی معمار مدیرعامل سابق خانه هنرمندان ایران که در مراسم حضور نداشت، در پیامی ویدیویی عنوان کرد: تبریک به ایشان و شورای عالی خانه هنرمندان ایران برای این انتخاب شایسته. خانه هنرمندان ایران یک مجموعه کم نظیر در ایران است که با تجریه و گذشتهای که داشته به پختگی رسیده است و برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما دیگر سخران این مراسم معارفه بود و تصریح کرد: آخرین دوره حضور آقای عسگرپور در جشنواره جهانی فیلم فجر و توانایی های برای همه ما واضح است. سخنان بهروز عجیب پور و آقای پیرهادی ما را به نقطه ای می برد که بسیار اساسی است که اگر فرهنگ، تاریخ، تمدن و پدیده جذابی مانند زبان فارسی نباشد تمام نان و آبهایی که به دست میآوریم به چه بهایی؟ بزرگترین خطر کشور ما همین بی توجهی به فرهنگ و تمدن است. آقای پیرهادی نمی شود پیشرفت اقتصادی، امنیتی سیاسی داشته باشیم و یادم برود که وطن کجاست. ایران کنون غریب ترین مفهوم در کشور است.
او در پایان گفت: متاسفانه با مقیاس های فیزیکی با ایران برخورد می کنیم. دیدگاه حذفی و ندیدنها و توجه نکردنها راه به جایی نمی برد. در برنامههای توسعه بارها قول و قرارهایی در حوزه فرهنگ و هنر داده شد. حوزه فرهنگ و هنر با برنامه پیش نمی رود بلکه با گفتگو و اعتماد پیش می رود. نمی شود با هنرمند به زبان سخت سخن گفت.
رضا کیانیان بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر خاطرنشان کرد: قبل از اینکه در هر رشته هنری دستی داشته باشم، فرزند تئاتر هستم. ذات تئاتر گفتگو است و تئاتر بدون تماشاگر معنایی ندارد. پیرو صحبت هایی که شد باید بگویم که همه ما از هنر صحبت میکنیم اما هنر بدون گفتگو هیچ معنایی ندارد. هنر تکگویی نیست و هنر گفتگو است. ما همیشه به سمت دوقطبیگری در جامعه پیش میرویم زیرا هنر در جامعه کمرنگ شده است. جلوی گفتگو در عرصه هنر را نگیرید.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران اظهار کرد: درباره اتفاقات تماشاخانه ایرانشهر باید بگویم که من مطلع نبودم. در دوره اخیر، شهرداری تهران شرایط متفاوتی دارد و ما با ۷۰ میلیارد بدهی این دوره را تحویل گرفتیم. درخصوص انتخاب مدیرعامل خانه هنرمندان تبعا اختلاف نظرهایی وجود داشت و حتما شهرداری تهران وظیفه دارد تعامل خود را با خانه هنرمندان حفظ کند. بنده هم به اندازه خودم وظیفه دارم هرجایی که از هر طریقی شد کمک کنم. اگر در مجلس شورای اسلامی هم بشود در سرفصل بودجه اتفاقی بیفتد، بسیار عالی است.
در ادامه ایرج راد برای اهدای حکم مهدی عسگرپور روی صحنه رفت.
عسگرپور نبز پس از دریافت حکم طی سخنانی گفت: از شورای عالی خانه هنرمندان ایران به دلیل اعتماد به من تشکر میکنم، البته مسیر بسیار سختی طی شد که حتی میتوانستم از آن یک فیلمنامه بنویسم. در طول این سالها ما فضایی را تجربه میکنیم که مدام به عقب حرکت میکنیم. گویا حلقه مفقوده ما همان گفتگو است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران تأکید کرد: خانه هنرمندان ایران اجتماعی از صنوف هنری است که برای من این موضوع بسیار جذاب است.پ و به تبع آن اهمیت خانه هنرمندان به لحاظ موقعیت صنفی که دارد بسیار مهم است. باید بررسی کنیم که در موضوعات صنفی ما رو به جلو حرکت میکنیم یا رو به عقب؟
او افزود: برنامههای توسعه پیش از این مجموعههایی از مکتوباتی بودند که در حد شعار باقی مانده است. امیدوارم برنامه هفتم توسعه اینگونه نباشد و جنبه اجرایی و کاربردی داشته باشد.
عسگرپور در پایان عنوان کرد: در جشنواره فیلم کن امسال اتفاقی در حاشیه جشنواره در حال رخ دادن بود که ممکن بود در راستای آن اتفاقات ما به زودی مفهوم سینما را به شکل ممکن نداشته باشیم. پس از جشنواره کن برای ما تنها اتفاقات حاشیه ای باقی ماند. این سردرگمی به دلیل ایناست که نهادهای صنفی قوام پیدا نکردهاند. وقتی اجازه نمیدهید انجمنهای صنفی قوام پیرا کنند چطور توقع دارید هنرمند در گوشه ای از جهان درباره منافع شما صحبت کند؟ برای خودم این رسالت را درنظر گرفته ام در مسیر قوام انجمن ها و صنوف حرکت کنم.
انتهای پیام/
There are no comments yet