هنگام انتخاب کتاب باید به گروه سنی توجه کنیم/ ژانر وحشت خطرناک نیست | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۴۴
امین بهره‌مند در گفتگو با صبا:

هنگام انتخاب کتاب باید به گروه سنی توجه کنیم/ ژانر وحشت خطرناک نیست

امین بهره‌مند درباره توجه به گروه سنی کتاب‌ها و ژانر مورد علاقه هر کودک و نوجوان توضیح داد.

امین بهره‌مند مترجم در گفتگو با خبرنگار ادبیات صبا عنوان کرد: به تازگی یک مجموعه ۶ جلدی به نام «بیداری» و رمان «عروسی نفرین‌شده» و «بچه‌های طرسناک و چرخ‌وفلک بدشانسی» با ترجمه من در انتشارات پیدایش منتشر شده‌ است که همه در ژانر جنایی، معمایی و وحشت هستند.

او در ادامه خاطرنشان کرد: در برخی داستان‌های ژانر وحشت مانند کتاب «عروسی نفرین‌شده» نوشته دن پابلوکی هیچ اِلمان ترسناک خارجی که مخصوص یک فرهنگ و جامعه خاص باشد، وجود ندارد و ارتباط برقرار کردن با آن‌ها محدود به جغرافیا یا فرهنگ خاصی نیست. از طرفی کتاب‌هایی مانند مجموعه «بیداری» نوشته کریستوفر گلدن درباره اسطوره‌های ژاپن است و شخصیت‌های ترسناک ژاپنی در آن‌ها روایت شده است.

مترجم «بچه‌های طرسناک و چرخ‌وفلک بدشانسی» درباره پرداختن به المان‌های ایرانی و اسطوره‌ای در ادبیات ژانری اظهار کرد: جدیدا دیده‌ام که کارهای تالیفی هم به سمت ادبیات ژانر وحشت و بره‌مندی از اِلمان‌های ایرانی و اسطوره‌ای می‌روند که اگر خوب به این موضوع پرداخته شود، می‌تواند موفق باشد و موردتوجه قرار بگیرد زیرا کسی که در فرهنگ ایرانی بزرگ شده‌است، یک پس‌زمینه ذهنی نسبت به افسانه‌ها و موجودات ترسناک دارد و احتمالا بیشتر با داستان ارتباط برقرار می‌کند‌.

او با تاکید بر انتخاب کتاب مناسب برای هر گروه سنی بیان کرد: فکر می‌کنم به خصوص میان والدین نسبت به ادبیات ژانری تفکری وجود دارد که احساس می‌کنند این کتاب‌ها برای کودک و نوجوان مناسب نیستند اما براساس شرایط امروزه بچه‌ها با فیلم، سریال و… به سمت هیجان کشیده می‌شوند اما باید توجه داشت که هر کتاب و محتوایی برای یک گروه سنی خاص مناسب است و اگر این نکته را مدنظر قرار دهیم نه‌تنها خواندن این مطالب هیچ خطری ندارد بلکه یک‌سری هیجان‌ها و موقعیت‌هایی را برای خواننده تداعی می‌کند و شبیه‌سازی‌ست برای او تا در واقعیت واکنش درست‌تری نسبت به آن موقعیت‌ها داشته باشد.

این مترجم تصریح کرد: هم والدین و هم‌ خود کودک و نوجوان باید نسبت به انتخاب کتاب و ژانر مناسب خود نظارت داشته باشند. اولین کسی که می‌تواند مطلب موردنظر خود را تشخصی دهد، خود بچه‌ها هستند زیرا وقتی کودک و نوجوان کتابی را بخواند که داستان آن برایش جالب یا مناسب سنش نباشد، دیگر ادامه نمی‌دهد و کتاب را کنار می‌گذارد.

بهره‌مند در پایان با بیان اینکه باید به درجه سنی پشت جلد کتاب‌ها توجه کرد، گفت: در سال های اخیر ناشران پشت کتاب‌ها درجه سنی مناسب آن را درج می‌کنند و این موضوع برای مخاطبان هنگام خرید کتاب کمک‌کننده است و والدین هم‌ می‌توانند باتوجه به درجه سنی پشت کتاب روی آثاری که بچه‌هایشان مطالعه می‌کنند، نظارت داشته باشند.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها