به گزارش خبرنگار سینما صبا، هادی مقدم دوست، کارگردان سینما، با فیلم سینمایی «عطر آلود» به چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر آمد. فیلمی که روایتی از مواجهه یک مرد با بیماری سرطان بود. هادی مقدم دوست درباره این اثر به خبرنگار سینما صبا گفت: به نظرم کارگردان مجاز نیست که بگوید چه موضوعی را میخواسته در فیلمش به مخاطب القا کند. اما آنچه من را به «عطر آلود» رساند، این بود که همیشه نمایش تغییرات آدمها در مواجهه با دشواری برای من موضوع جالبی بود.
وی افزود: اینکه آدمها در موقع دشواری و گرفتاری چه میکنند، دغدغه همیشگیم بود. عکس العمل آدمها خیلی تعیین کننده است که چه کسانی هستند. گرفتاریها دورهای دارند. انسانها وقتی وارد این گرفتاری میشوند، متفاوت از زمانی که از آن خارج میشوند، هستند. دوست داشتم این تفاوت و این واکنش در برابر گرفتاری را در قالب داستان بیان کنم.
مقدم دوست درباره حضورش در جشنواره فجر و لزوم برپایی این رویداد فرهنگی – هنری اظهار کرد: بنده سال هاست که به جشنواره فجر میآیم. در گذشته به عنوان علاقهمند به جشنواره میآمدم، نه به عنوان فیلمساز. آدم کم کم با فکر کردن به دورههای قبل متوجه میشود که جشنواره بخشی از صنعت سینماست.
وی در ادامه بیان کرد: جشنواره فیلم فجر بخشی از صنعت سینماست. مثلا جشنوارههای علم و دانش بخشی از مجموعه تولید علم و دانش هستند. مجموعهها و سیستمهای مختلف، جشنوارههای خودشان را دارند. آدم کم کم این موضوع را متوجه میشود و جشنواره بیشتر برایش مهم میشود. این را هر چه گذشت فهمیدم که اگر صنعت سینما را با همه کاربردها و فوایدی که برای منِ فیلمساز، مخاطب و فرهنگ، دارد بدون جشنواره درنظر بگیریم، صنعت سینما آسیب میبیند. به نوعی جشنواره از این صنعت محافظت میکند.
مقدم دوست در پایان اضافه کرد: شاید در گذشته جشنواره برای من جایی بود که در آن فیلم میدیدم. شاید در سالیان گذشته و در دورههایی که جوانتر بودم، جشنواره جایی بود که به همه جایزه میدادند و من هم دوست داشتم جایزه بگیرم و خوشحال شوم. حالا فکر میکنم جشنواره مهمتر از همه این هاست.