ابراهیم داروغهزاده مدیر فرهنگی و دبیر سه دوره متوالی جشنواره فیلم فجر (از سال ۹۶ تا ۹۸)، در گفتگو با خبرنگار سینما صبا، چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر را دوره ظهور چهرههای جدید دانست و گفت: در این دوره بیشتر کارگردانهای جوان فیلم ساختهاند که این میتواند نویدبخش جریان یافتن خون تازه در رگهای بدنه سینمای ایران باشد؛ فعالیت نسل جدیدی که امیدوارم بتوانند با مخاطب سینما ارتباط بهتری برقرار کنند.
وی درباره میزان بازتاب مسائل جامعه در آثار سینمایی جدید بیان کرد: هر قدر که سینماگران بتوانند ارتباط نزدیکتری با مخاطب داشته باشند و واقعیتها را منعکس کنند استقبال بینندگان هم از آثار آنها بیشتر میشود. البته این مسئولیت دو طرفه است یعنی هم سینماگران و هم مدیران سینمایی باید با هم همکاری کنند.
*** مدیران اجازه دهند….
داروغهزاده تاکید کرد: مدیران باید اجازه بدهند تا فیلمهایی ساخته شود که هم واقع گرایانه باشد و هم آرزوهای مخاطب را به تصویر بکشد. این هدف در صورتی محقق میشود که وجه ممیزی و سانسور فیلمها کم شود.
وی در خصوص نیاز سینما به ژانرهای مختلف بیان کرد: باید در همه زمینهها فیلم ساخته شود. بیشتر مردم برای سرگرمی به سینما میروند بنابراین لازم است که فیلمهای خوب کمدی روی پرده بیایند. فیلمهای اجتماعی که بیشتر فیلمهای جشنواره امسال را شامل میشود زمانی موفق خواهند بود که برآمده از دل زندگی واقعی مردم باشد.
این سینماگر درباره رعایت محور امیدبخشی در آثار این دوره از جشنواره گفت: سینماگر نمیتواند صرفاً با فیلم خود امیدبخشی کند؛ باید خود جامعه امیدبخش باشد و مسئولان کشور در برنامهریزی و تدابیر خود امید را در جامعه جریان دهند. در اینصورت سینماگر میتواند عینیت جامعه را برداشت و با کمی رویاپردازی آن را به تصویر بکشد.
*** ای کاش اهالی سینما حضور فعالتری داشتند
وی با بیان اینکه امسال سال سختی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر بود، یادآور شد: ای کاش اهالی سینما حضور فعالتری داشتند؛ جشنواره بدون حضور گرم اهالی سینما اصلاً جالب نیست.
There are no comments yet