عباس جهانگیریان نویسنده در گفتگو با خبرنگار ادبیات صبا گفت: کتاب «کارگاه داستاننویسی» از سوی کانون پرورش فکری منتشر شده است که این کتاب برای مربیان داستاننویسی نوشته شده است البته چون نگاه متفاوتی نسبت به آموزش دارد همه میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: من همیشه خلا یک کتاب آموزشی در حوزه داستاننویسی، نمایشنامهنویسی و فیلمنامهنویسی را حس میکردم و دوست داشتم با نگاه متفاوتی این کتاب را بنویسم در نتیجه این کتاب حتی برای بازیگران مناسب است زیرا یک فصل طولانی به نوع نگاه و دید متفاوت اختصاص دارد.
وی درباره وضعیت ادبیات افزود: به نظر من وضعیت ادبیات اصلا خوب نیست زیرا تیراژ کتابها به نسبت جمعیت واقعا پایین است به عنوان مثال با جمعیت هشتاد میلیونی تیراژ یک کتاب ۵۰۰ عدد است و این رقم واقعا خجالتآور است!
این نویسنده تاکید کرد: بسیاری از نویسندگان سابقه طولانی و درخشان دارند و به جای اینکه یک گام جلوتر رفته باشند در چند سال اخیر هیچ فعالیتی نمیتوانند انجام دهند و به نظر من میتوانستیم در هنر و ادبیات تأثیرگذاری زیادی داشته باشیم که با وجود کمبودها این اتفاق رخ نداده است.
وی در ادامه عنوان کرد: در گذشته ناشران به نویسنده رمان سفارش میدادند و نویسنده شروع به نوشتن میکرد ولی الان شش ماه است که کتابم تمام شده ولی هیچ ناشری قبول نمیکند که کتاب را چاپ کند و این موضوع آسیب جدی به کار نویسندگان زده است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: به نظر من باید در مدارس یک زنگ برای کتابخوانی در نظر گرفته شود و حتی در هفته یک روز را به دیدار با نویسندگان اختصاص دهند تا کودکان و نوجوانان به سمت ادبیات گرایش پیدا کنند.
وی در پایان گفت: همچنین صدا و سیما هیچ فعالیتی درباره کتاب انجام نمیدهد فقط یک برنامه «کتاب باز» بود که آن هم منتفی شد. در صورتیکه اگر بخواهیم فرهنگ سازی کنیم همه نهادها باید دست به دست هم دهند تا به درستی این فرهنگسازی صورت گیرد.