جشن مهر سینمای ایران به سه استان می‌رود/ چند خبر دیگر از این رویداد | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۵

جشن مهر سینمای ایران به سه استان می‌رود/ چند خبر دیگر از این رویداد

جشن مهر سینمای ایران امروز ۶ مهرماه با حضور جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی به صورت همزمان در سه استان مازندران، زنجان ‌و خراسان شمالی برگزار می‌شود.

به گزارش صبا و به نقل از روابط عمومی دومین جشن مهر سینمای ایران، پنجمین مراسم افتتاحیه جشن مهر سینمای ایران با شعار «اخلاق، امید و آگاهی» امروز ۶ مهرماه در مازندران، زنجان و خراسان شمالی برگزار و از برگزیدگان رشته‌ها و بخش‌های مختلف سینمایی این استان ها تجلیل می‌شود.

مراسم جشن مهر سینمای ایران در خراسان شمالی ساعت ۱۹ در مجتمع گلشن بجنورد، در زنجان ساعت ۱۷ در فرهنگسرای امام خمینی و در مازندران ساعت ۱۷ در هتل میزبان بابلسر برگزار می‌شود.

«دومین جشن مهر سینمای ایران» از ۲۹ شهریورماه در خراسان رضوی آغاز شد و تا ۱۰ مهرماه در استان‌ها ادامه خواهد داشت. همچنین ۱۳ مهرماه، تهران میزبان برگزاری این جشن در ایوان شمس خواهد بود.

برگزاری دومین جشن مهر سینمای ایران در البرز

این رویداد فرهنگی با حضور محمدرضا سوقندی مدیر کل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی کشور، سعید جابری انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، سعیدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج، سید محمود سرباز معاون هنری سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما پنج مهرماه در تالار اسپیدا کرج، برگزار شد.

جابری انصاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، ضمن خیر مقدم به مهمانان، جشن مهر سینمای ایران را تبریک گفت و از انجمن‌ها و آموزشگاه‌های سینمایی و همچنین هنرمندان این عرصه که همواره در تلاشند تا نام البرز در کشور بدرخشد تشکر کرد.

وی در ادامه ضمن درخواست حمایت‌های بیشتر برای بحث زیرساختی در استان اظهار کرد: اکنون انجمن‌های ما پیگیر بحث استعدادیابی در مناطق کم برخوردار البرز هستند و آموزش رایگان هنر که نیاز استان این است که وقتی استعدادها کشف شدند، با حمایت اساتید بتوانند این مسیر را با سرعت پیش ببرند.

در ادامه سوقندی مدیر کل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان ها و مجلس سازمان سینمایی کشور، ضمن تبریک ایام ربیع الاول و دومین رویداد مهر سینمای ایران، اظهار کرد: امروز این جمع اندیشه ورز گرد هم آمدند تا درباره شهر کرج و استان البرز، فکر و اندیشه کنند چون مخاطبان سینما فراتر از جمع کنونی ما هستند و برای مخاطبان چه باید کرد.

وی ادامه داد: شهر کرج شهری با هویت جدید است و نوع خاصی از هویت را دارا است زیرا با وجود اندیشمندان، فرهیختگان، هنرمندان، علما و دانشمندانی که در خود جای داده، علی رغم تعدد اقوام و مشکلات دیگر از هویتی بالا برخوردار است.

سوقندی افزود: طی سفرهایی که به استان های دیگر داشتیم، برخی از آن‌ها به لحاظ سینمایی محروم هستند ولی خوشبختانه کرج هفت سینمای فعال دارد که توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شده است و این جای خرسندی دارد.

وی ادامه داد: از دیگر محاسن شهر کرج، همجواری آن با شهر تهران است که به لحاظ دسترسی به منابع هنری و هنرمندان در عرصه‌های مختلف یک امتیاز محسوب می‌شود، کشف استعداد یکی از رکن‌های عدالت‌محوری به حساب می‌آید و مسئولان باید بسترهای رشد استعدادها را فراهم کنند لذا کرج بایستی از تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و نقاط قوت هم جواری با پایتخت بهره ببرد و از معایب آن بپرهیزد. من جمله در حوزه سینما باید بررسی شود که چگونه می‌توان برای رشد و توسعه سینما و تبدیل شدن کرج به یک شهر سینمایی از مزایای هم جواری بهره جست و البته شهرهای دورتر قطعا در این زمینه محروم‌ترند.

سوقندی در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره محوریت مهر سینما که رویکردش مخاطب محور است، خاطرنشان کرد: امروز جامعه ما، برای بهره‌مندی و رشد سینمایی نیازمند به دانش که همان سواد سینمایی یا سواد رسانه‌ای است و نبود رشد توسعه سینما در بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار، کمبود سواد رسانه‌ای است و کسانی درباره سینما اظهار نظر می‌کنند که گاها شناختی از آن ندارند و اگر بخواهیم تغییری در وضعیت فعلی ایجاد کنیم باید از دانش آغاز کنیم یعنی در بحث سینما، هم سینماگران و هم مخاطبان دانششان را باید افزایش دهند.

مدیر کل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان ها و مجلس سازمان سینمایی کشور، ادامه داد: سینما امروز یک امر پیچیده چند وجهی است و آنچه که اتفاق می‌افتد و آنچه واقع شده است را روایت می‌کند.

وی در خاتمه اظهار کرد: امیدواریم با اینگونه دورهم جمع شدن‌ها و مهرورزی‌ها، دل‌ها و اندیشه‌ها به هم نزدیک شود. در گفتمان هم فکری و هم عقیده بودن، تلاش کنیم و در ارتقای سطح سواد رسانه‌ای کشور و استان فعالیت کنیم.

در پایان این مراسم از مجید دهقان نیری، سیاوش دولت سرایی، پرویز بزرگی، محمد حسین مرتضوی، سعید دشتی، محسن مهری دروی، شیما هوشمند، مهدی ایل بیگی، مسیح حدپور سراج، رضا رباط جزی، محمد رشنو، محمد تفرشی، علی غابشی، سارا عابدی، سید امیر طباطبایی، حسین کمر روستا و عبدالرضا رضوانی، از هنرمندان عرصه سینما در استان البرز، تجلیل شد.

رونمایی از مستند داستانی «بایرام» در خراسان شمالی

شامگاه چهارشنبه پنج مهرماه با حضور مسئولان و هنرمندان خراسان شمالی در محل مجتمع فرهنگی و هنری گلشن از فیلم مستند داستانی «بایرام»، زندگینامه شهید مصطفی کریمی رونمایی شد.

مستند داستانی «بایرام» نگاهی گذرا به زندگی سردار شهید مصطفی (بایرام) کریمی، از شهدای اهل سنت (که بعدا شیعه می‌شود) دارد. در این مستند سعی شده است به ابعاد کم‌تر شنیده شده از شخصیت واقعی این شهید پرداخته شود.

مستند شهید کریمی به تهیه‌کنندگی سعید دهقان‌پور و کارگردانی امید اتابک‌پور به مدت ۴۰ دقیقه ساخته شده است. تصویر‌بردای مستند بایرام را امید مهرورزان از تصویربرداران کشور انجام داده است.

در پایان این برنامه از خانواده شهید کریمی و عوامل این فیلم مستند تجلیل شد.

تجلیل از برترین‌های سینمایی در استان سمنان

همزمان با برگزاری سراسری دومین جشن مهر سینمای ایران در استان سمنان، آثار برتر بخش‌های مختلف این ویژه برنامه در این استان، مشخص و معرفی شدند.

این برنامه عصر روز گذشته پنج مهرماه در سالن تئاتر فرهنگسرای کومش و با حضور قادر آشنا دبیر جشنواره و معاون دفتر توسعه، فناوری و مطالعات سینمایی، فلاح مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان، مدیر صدا و سیمای استان سمنان، معاون سیمای مرکز صدا و سیمای استان سمنان، معاون صدای مرکز صدا و سیمای استان، مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری سمنان و رئیس سازمان بسیج هنرمندان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم و با توجه به همزمانی رویداد مهر سینمای ایران با هفته دفاع مقدس، کلیپی به همین مناسب پخش و سپس پوستر فیلم کوتاه «کلید زندگی» با موضوع دفاع مقدس رونمایی شد.

در ادامه قادر آشنا دبیر جشنواره و معاون دفتر توسعه، فناوری و مطالعات سینمایی گفت: مهر سینمای ایران از ابتکارات جدید در سازمان سینمایی کشور است و برای تجلیل از عوامل و هنرمندان عرصه سینمایی کشور راه‌اندازی شده است، سال گذشته از بیش ۳۵۰ هنرمند این عرصه تجلیل شد.

وی افزود: توجه به استان‌ها جز اصول و برنامه‌های کلیدی ماست، تا امروز به ۲۳ استان سفر کرده و تعهداتی را داده‌ایم و به تعهدات خودمان نیز پایبندیم. این در حالی است که در شروع دولت جدید ما ۳۵۰ سالن سینمایی داشتیم که این آمار الان به ۷۵۰ سالن رسیده است و به لطف خدا تا پایان سال ۱۰۰۰ سالن دیگر را به مجموعه سالن‌ها اضافه خواهیم کرد به نحوی که در هنگام تحویل دولت تعداد سالن‌ها به ۱۰۰ سالن خواهد رسید و این امر حتما اتفاق خواهد افتاد چون اراده بر انجامش است در عرصه تولید، تلاش‌مان بر تجهیز انجمن سینمای جوان استان است.

آشنا تاکید کرد: ما نسبت به ایران‌مان تعهد داریم. نسبت به دین‌مان تعهد داریم. نسبت به شهدای‌مان تعهد داریم. ما نسبت به کشورمان، نسبت به جغرافیای ایران عزیزمان باید حساس باشیم. هر وجب از این خاک باید به جان‌مان گره بخورد. ایران عزیز ما، هویت ملی ما، هویت دینی ما باید کارکرد من و شمای هنرمند شود. اگر غفلت بکنیم قافیه را باخته‌ایم. من از همین جا، از همه کسانی که دل در گروه ایران عزیزمان دارند، تمنا می‌کنم نسبت به سرنوشت کشورمان حساس باشند و در  تولیدات‌مان به موضوعاتی چون داشته‌های‌مان، بزرگان‌مان، مفاخرمان، مشاهیرمان توجه شود.

در ادامه مراسم از محمد شکیبا در بخش پوستر و اقلام تبلیغاتی فیلم، هومن اسدی در بخش عکس، علی عارف نسب در بخش کارگردانی فیلم کوتاه، مهدی نجفی در بخش تدوین، امیر طالب بیدختی در بخش تولید فیلم کوتاه، روح الله فخرو در بخش کارگردانی بلند و محمدعلی یوسفیان در بخش تولید فیلم بلند و فرزاد رنجبر نظری در بخش فیلمبرداری تجلیل شد.

در بخش پایانی برنامه فیلم بلند «دنیای آرمان» به کارگردانی روح الله فخرو و تهیه کنندگی روح الله فخرو و محمدعلی یوسفیان به نمایش درآمد.

در حاشیه این مراسم نمایشگاه عکس فعالان رشته عکاسی در استان، از سوی قادر آشنا افتتاح و ۴۰ قطعه عکس از پنج عکاس در معرض بازدید عموم قرار گرفت.

تجلیل از برترین‌های آذربایجان غربی

این رویداد فرهنگی در استان آذربایجان غربی با حضور حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و جمعی از فعالان فرهنگی استان پنج مهرماه در مجتمع سینمایی مهر ارومیه برگزار شد.

در این مراسم حبیب ایل‌بیگی گفت: سینماگران جوان ایده‌های بسیارخوب و خلاقانه‌ای دارند که در صورت حمایت از آن‌ها می‌توان آثاری فاخر در جامعه سینمایی تولید کرد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که با همت ویژه سازمان سینمایی در دستور کار قرار دارد، استفاده از قصه‌های محلی و فولکلور مناطق مختلف ایران است.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به این برنامه‌ریزی، فرصت مناسبی برای تبدیل این قصه‌ها به فیلم به وجود آمده است که می‌توان از آن به خوبی بهره برد.

ایل بیگی اظهارکرد: ما در سازمان سینمایی تلاش داریم که به سینما و سینماگران به ویژه جوانان بها داده شود. همچنین درصدد هستیم تا مشکلاتی که در حوزه سینمایی وجود دارد از جمله نیازهای نمایشی و احداث سالن در مناطق مختلف کشور رفع شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی هم در این آیین با اشاره به فعالیت هنرمندان با استعداد و پیشرو در حوزه سینمای استان، گفت: می‌توان از این ظرفیت مغتنم در راستای شناساندن هنر و توان هنری استان بهره برد.

رضا ابراهیمی اضافه کرد: همچنین از این ظرفیت می‌توان برای تبیین وضعیت آذربایجان غربی و شناساندن این استان به مردم کشور بهره لازم را برد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ و تعالی فرهنگی، برنامه های متعددی داشته است، ادامه داد: فعالیت سینماهای راکد از جمله این برنامه‌هاست که تلاش زیادی برای تحقق آن صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: ایجاد ارتباط مناسب با مخاطب از جمله هنرهای سینماگران است که باید از این ظرفیت برای ارائه مفاهیم ناب بیش از پیش بهره برد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: همه ما باید تلاش کنیم که مفاهیم ناب اسلامی ایرانی با استفاده از ظرفیت‌های ناب هنری به ویژه سینما به دنیا معرفی شود.

در این آیین از فعالان حوزه سینما در آذربایجان غربی نیز تجلیل شد. باقر حبیب پیران در حوزه فیلمنامه نویسی، بیژن رحمتی در بخش فیلمبرداری، رامین اصغری در بخش مدرس سینمایی، آرش رفیعی در حوزه کارگردانی، شاهین جبارزاده در بخش فیلمسازی فیلم کوتاه و محمدعلی شاهین به عنوان هنرمند ایثارگر از جمله این افراد بودند.

ماهرخ رفیعی به عنوان بازیگر پیشکسوت، امیررضا حاجی به عنوان بازیگر خردسال، ابوالفضل جعفرپور در حوزه فیلمسازی جوانان، بابک لطفی در حوزه کارگردانی، مهدی حیدری در بخش صدابرداری، ابراهیم سعیدی در بخش تدوین و مسعود یکانی به عنوان سینمادار برتر دیگر تجلیل شدگان در این آیین بودند.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۸/۰۷۵/۴۶۸/۴۰۰
  • تمساح خونی
    168/280/427/250
  • زودپز
    ۱۶۴/۰۵۵/۳۶۳/۵۰۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۵۷/۹۵۲/۲۴۹/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۶/۷۱۱/۲۱۲/۰۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۴/۸۶۰/۵۰۸/۰۰۰
  • استاد
    ۹۳۵/۶۸۵/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۴۶/۶۴۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۲۰/۷۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۶۲/۴۶۰/۰۰۰
  • شنگول‌منگول
    ۷۳/۹۰۰/۰۰۰