به گزارش صبا، جایزه «دیزین» از معتبرترین جوایز معماری و طراحی در جهان است که در شهر لندن برگزار میشود و بهترین طراحان و پروژههای معماری سال را معرفی میکند. آنچه بر اعتبار «دیزین» میافزاید و آن را به محل رقابت معماران تراز اول جهان تبدیل کرده، داوری این جایزه از سوی معماران برجستهای است که بعضی از آنها جایزه پریتزکر یا همان نوبل معماری را از آن خود کردهاند.
۸۵ پروژه منتخب معماری در ۱۶ بخش امسال از ۲۸ کشور انتخاب شدهاند که پروژه «خانه درون» اثر دفتر معماری الگو و «میدانگاه مترو جهاد» استودیو معمار کادر نیز در میان نامزدهای نهایی حضور دارد. بریتانیا با داشتن ۲۰ پروژه در میان لیست نهایی بیشترین سهم را داراست.
معیارهایی چون نوآوری، سودمند بودن برای مردم و همچنین توجه به محیط زیست، شرایط اقلیمی و استفاده از عناصر بومی، مواردی است که جایزه دیزین در داوری پروژهها به آن توجه داشته است.
«خانه درون» اثر استودیو معماری الگو است. در توضیح پروژه «خانه درون» آمده است: «خانه درون یک ویلای زیرزمینی است که برای بهینهسازی حریم خصوصی در ۴۵کیلومتری تهران ساخته شده است. هدف این طرح به چالش کشیدن موضوع توسعه غیرمجاز حومه در ایران است. استفاده ازعایق حرارتی زمین برای مصرف کمتر سوخت و حذف متریالهای سنتیک، سهم پروژه در بهبود چرخه کربن محسوب میشود. برنامه اقامتگاه شبیه به یک کمپ کوهستانی یا هتل پیشنهاد شده که فضای عمومی، خصوصی و خدماتی مستقل در ساختمانهای جداگانه را دارند. سه غار مجزا به مساحت ۷۰متر مربع در اطراف حفرهای در مرکز زمین حفر شده که نیازهای این کمپ اقامتی را تامین میکند و از طریق بالکنی به همین مساحت به هم متصل است. غاراول شامل اتاق خوابها، غاردوم برای زندگی و غارسوم استخر است. درحالی که مناطق نشیمن از حداکثر نور طبیعی و چشمانداز بهره میبرد اما اتاق خوابها نور کمتری دارند. حیاط داخلی مناظر پانوراما را بدون به خطرانداختن حریم خصوصی یا چشماندازطبیعی فراهم میکند».
پروژه معماری «خانه درون» یکی از پنج نامزد بخش ویلا ۲۰۲۳ است که در کنار پروژههایی از کشورهای هند، نیوزلند و مجارستان قرار دارد.
«میدانگاه مترو جهاد» نیز اثر استودیو معماری کادر است که در توضیح این پروژه آمده است: «این پروژه تلاش موفقی برای بازتعریف ورودیهای مترو در تهران بود. معماران میخواستند این ورودیها را به عنوان بستری آزاد و قابل تعریف توسط کاربران برای رویدادهای شهری و بازآفرینی نقاط غیرقابل استفاده برای شهروندان در راستای طرح کلی تبدیل تهران به شهری پیاده محور تعریف کنند. ما سعی کردیم بیشتر هزینه پروژه را به جای استفاده از مصالح صنعتی به روشهای بومی در این نقطه از شهر اختصاص دهیم که این تصمیم سبب فعال شدن کارگاههای نیمه فعال در سطح شهر تهران شد. مصالح اصلی در این پروژه شامل ۳۰۰ هزار آجر دستساز بود که توسط هشت کارگاه در سطح شهر تهران تولید شد».
پروژه معماری «خانه درون» یکی از ۶ نامزد بخش پروژه زیرساخت و حمل و نقل ۲۰۲۳ است که در کنار پروژههایی از کشورهای مکزیک، آمریکا، هلند و دو پروژه از بریتانیا قرار دارد.
There are no comments yet