هاشم میرزاخانی: شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران به زودی راه‌اندازی خواهد شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۲ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۰۰
آیین رونمایی از «زیرساخت‌های نوین سینمای ایران» برگزار شد

هاشم میرزاخانی: شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران به زودی راه‌اندازی خواهد شد

نشست خبری «آیین رونمایی از زیرساخت‌های نوین سینمای ایران» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار صبا، نشست خبری «آیین رونمایی از زیرساخت‌های نوین سینمای ایران» با حضور هاشم میرزاخانی، مدیرعامل موسسه سینما شهر صبح امروز در محل ساختمان این موسسه برگزار شد.

در ابتدای این نشست پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، کلیپ یادبودی از آتیلا پسیانی و داریوش مهرجویی، هنرمندان تازه درگذشته پخش شد.

میرزاخانی در ابتدای صحبت‌های خود با تسلیت اتفاق تأسف برانگیز درگذشت داریوش مهرجویی اظهار امیدواری کرد مسببان این حادثه شناسایی شده و به سزای عمل خود برسند.

میرزاخانی ادامه داد: در این ایام اتفاقات عجیبی در حال رخ دادن است و هر کس با هر دین و آیین، نمی‌تواند اتفاقات جاری در غزه را نادیده بگیرد. متاسفانه هر روزه با اخبار نگران کننده و تلخی رو به رو هستیم. در این منطقه، حتی به رسانه‌ها اجازه فعالیت داده نمی‌شود و خبرهای منتشر شده، شاید بخش کوچکی از واقعیت باشد. امیدوارم شر اسرائیل غاصب از دنیا کم شود و مردم جهان به آرامش برسند.

میرزاخانی در خصوص عملکرد موسسه سینما‌شهر از ابتدای دوران تصدی مدیرعاملی خود گفت: گروه جدید موسسه سینماشهر بیست و دو ماه است که در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند و طی برنامه ریزی‌هایی که در نظر داشتیم، توانستیم به بخش زیادی از برنامه‌های خودعمل کنیم.

هاشم میرزاخانی در خصوص تغییر لوگوی موسسه سینماشهر گفت: آرم پیشین موسسه بیست سال پیش طراحی شده بود و با مسائل گرافیکی و آرم استیشن‌های امروزی فاصله داشت. محمد روح‌الامین با نگاهی به طرح قبلی، لوگوی تازه را از نو طراحی کرد.

میرزاخانی در خصوص حوزه فعالیت‌های این موسسه گفت: موسسه سینماشهر بازوی فنی سازمان سینمایی است و بیش از سه دهه است که فعالیت می‌کند و در توسعه سینماهای کشور نقش مهمی داشته و توانسته در تمامی شهرهای دارای سینما، خدماتی را ارائه کند. مجموعه سینما شهر چند سالی از داشتن تارنمای اینترنتی بی‌بهره بود اما با تلاش همکاران ما، سایت این موسسه به بهره برداری رسید و امروز از آن رونمایی می‌شود.

میرزاخانی افزود: مهمترین بخش سینما شهر، ماهیت سینماها است. در شهرهای مختلف و در پنج استان، سینماهای بسیار خوبی در حال فعالیت هستند اما متاسفانه برخی استان‌ها پنج سینمای فعال هم ندارند. وقتی از سامانه طراحی شده این موسسه، شهری را انتخاب می‌کنید، می‌توانید سینماهای هر شهر را براساس پارامترهایی که در نظر دارید رصد کرده و همچنین از امکانات فنی سینماها و فروش به روز فیلم‌ها هم باخبر شوید.

مدیرعامل موسسه سینماشهر در خصوص بخش‌های دیگر این سامانه افزود: اخبار فنی و اطلاعات مربوط به لابراتوارها در این تارنما ارائه خواهد شد. سایت اطلس سینمای ایران در آینده اطلاعات مفید دیگری را هم دربر خواهد گرفت. متاسفانه در کشور استانی وجود دارد که تنها یک سینمای فعال دارد. «هر شهر، یک سینما» شعار ما در موسسه سینما شهر است و در گام اول توانستیم مصوبه‌ای از وزارتخانه بگیریم که آمفی تئاترهای وزارت ارشاد را به سینما تبدیل کنیم. بیش از ۲۵ استان را به صورت حضوری رصد کردیم.

 

میرزاخانی افزود: بیش از ده میلیارد هزینه ساخت و ساز سالن سینما است و امیدواریم با تغییر کاربری این سالن‌های آمفی تئاتر به سبنما، سرعت توسعه سالن‌ها افزایش پیدا کند. تا کنون۵۰ آمفی تئاتر در بیش از ۲۳ استان کشور شناسایی و همچنین پانزده مجموعه تا به حال راه اندازی شده است. در تلاشیم موسسه از حالت ستادی به صف تبدیل شود.

هاشم میرزاخانی در خصوص سایر فعالیت‌های خود در این موسسه نیز گفت: در سینما شهر مدیریت توسعه و پشتیبانی فنی را راه اندازی کردیم و با استقرار همکاران توانستیم این فعالیت را آغاز کرده و به صورت میدانی در استان ها حاضر شده و نسبت به تجهیز سالن‌ها اقدام کردیم.

موسسه سینماشهر۵۰ ست صوت و تصویر را تهیه کرده است و این تجهیزات بدون واسطه و با قیمت کمپانی تولید کننده وارد کشور شده‌اند.

میرزاخانی در خصوص فعالیت‌های آینده این موسسه گفت: کتاب «ره توشه» حاصل ۲۲ ماه فعالیت تیم جدید این موسسه در دولت سیزدهم است. با برنامه‌ریزی های صورت گرفته در تمام این بخش‌ها، نتایجی حاصل شده است. در بخش زیرساخت ملی مهمترین فعالیت، شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران(شناسا)است. این شبکه تمام سینماهای کشور را به یکدیگر متصل کرده و بستر آن در قالب اینترانت است و تلاش داریم طی بیست روز آینده، این اتفاق در مجموعه کل سینماهای کشور رخ دهد. همراه اول و مبین نت به سرعت دادن در این فرآیند کمک زیادی کردند و تا کنون بیش از ۷۵ درصد سینماهای کشوربه این سامانه متصل شده‌اند. او در خصوص مزایای شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران(شناسا) گفت: از این پس دیگر فیلم‌ها با هارد به سینماهای کشور منتقل نمی‌شوند و امنیت آثار به خطر نمی‌افتد. وقتی فیلمی توسط شورای صنفی نمایش تایید شد، صبح روز بعد از طریق این سامانه تمام سینماهای کشور به نسخه‌ای از این اثر دست پیدا می‌کنند‌. روز چهارشنبه آیین افتتاحیه مجموعه شناسا را خواهیم داشت.

وی افزود: بحث دیگر سرورهای سینمایی است که امکان امنیت را بالا می‌برد. در کشور یک الی دو کمپانی وارد کننده سرور داریم. سینماداران دغدغه‌های مختلفی در این حوزه داشتند. باید در بحث ارائه رقابتی وجود داشته باشد که هزینه ها به صورت عجیب و غریب بالا نرود. یک سرور داخلی به صورت پایلوت کار خود را آغاز کرده و در تلاشیم قیمت این محصول افزایشی نداشته باشد.

میرزاخانی در خصوص اقدامات حمایتی موسسه سینما شهر گفت: «سینما کارت» یکی از تدابیر حمایتی اکران سینماهای کشور است. همواره و در دوره های مختلف فعالیت این موسسه، برنامه ریزی‌هایی وجود داشته که از پتانسیل کارمندان دولت و بازنشستگان در افزایش مخاطبان سینما استفاده شده و این افراد بتوانند فیلم‌ها را در سینما تماشا کنند. با ارائه این کارت، ده میلیون خانوار کارمندان و بازنشستگان دولت از تخفیف چشمگیری برای تماشای محصولات سینمایی بهره مند خواهند شد.

مدیرعامل موسسه سینما شهر در ادامه این نشست در خصوص سایر برنامه‌های این موسسه در زمینه مسائل توسعه فنی گفت: از جمله مواردی که در اطلس وجود دارد این است که در مورد مسائل فنی بتوانیم بحث آموزش از راه دور را داشته باشیم. در اینصورت شهرهایی که از پایتخت فاصله زیادی دارند دیگر برای مسائل کوچک فنی، تجهیزات سینما را خاموش نخواهند کرد. همچنین در زمینه ارائه تجهیزات روز سینمای جهان در کشور، شرکت های بزرگی وجود ندارند و تحریم هم امکان ورود رسمی این ابزارها را نمی‌دهد و به همین دلیل قیمت‌های نجومی وجود دارد. باید بستر توسعه ساخت سینما را با هزینه معقول فراهم کنیم. ارائه قیمت‌های جهانی و مسائل فنی درباره سالن‌های در حال ساخت، بخش دیگر این اطلس است.

میرزاخانی ادامه داد: از جمله موارد دیگر مجموعه، سامانه «سمفا» است که در سال ۹۸ و با حمایت دکتر انتظامی و تیم سابق سازمان سینمایی اجرا شد. این سامانه تا کنون بیش از ده بار آپدیت شده و مشکلات آن رفع شده است. در سمفا، تجمیع فروش سینماهای کشور وجود دارد و تلاش برآن است که حق تهیه کننده از طریق این سامانه واصل شود. در فضای فروش بلیت بعد از سمفا، دو سامانه دیگر وارد شدند اما جذب مخاطب از طریق آن‌ها انجام نمی‌شد. باید درگاه های جذاب دیگری را وارد کنیم و به همین دلیل بود که «آی تیکت» وارد عمل شد.

میرزاخانی درباره برنامه‌های آینده عرضه بلیط و جذب مخاطب در این موسسه گفت: یکی دیگر از کارهای در دست انجام، بحث «گیشه سیار» است که از طریق آن امکان تبلیغات آثار سینمایی و خرید مستقیم بلیط وجود دارد. پیش از این سامانه، باید بلیط سینماها از طریق تارنمای اینترنتی خریداری می‌شد و از طریق دستگاه‌های مستقر در سینما، بلیط چاپ می‌شد‌. اما امروز می‌توانید به صورت حضوری، فرآیند خرید بلیط را انجام دهید. از پتانسیل‌های گیشه سیار می‌توان در مراکز پرتردد مانند ایستگاه‌های مترو و مراکز خرید تجاری استفاده برد تا سهم بازار در حوزه نمایش گسترده‌تر شود.

هاشم میرزاخانی در خصوص تسهیم فروش فیلم‌ها گفت: بعد از اکران، بخشی از فروش متعلق به صاحبان آثار و بخشی متعلق به سینمادارها است. بیش از هشت ماه در تلاش بودیم و طرح جدیدی به صورت پایلوت در مجموعه سینماهای فرهنگ اجرا شده و به محض فروش هر قطعه بلیط، به صورت آنی سهم تهیه کننده، سینمادار و پخش کننده جدا شده و به آن‌ها پرداخت می‌شود.

میرزاخانی درباره دیگر برنامه‌های حمایت‌ی موسسه سینما شهر گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده، بابت هر اثر که وارد چرخه اکران می‌شود، هزینه مربوط به دی سی پی و لابراتوار را سینما شهر پرداخت می‌کند و این برنامه حمایتی ما از لابراتوارها است. مورد دیگر، راه اندازی شبکه تبلیغات و بازرگانی سینمای ایران است. از ۷۰۰ پرده در سالن‌های سینما، تنها پنجاه پرده این امکان را دارند تا تبلیغ پخش کند. طبق برنامه ریزی صورت گرفته، امکان نمایش تبلیغات را در سراسر کشور ایجاد کردیم. سینما شهر وارد مذاکره با برندهای مختلف شده و امکان تبلیغات را در تمام سینماهای کشور ایجاد می‌کند که مدیوم متفاوتی برای تبلیغات به شمار می‌آید. به محض اینکه شناسا این مسئله را پذیرفت، این موضوع عملی خواهد شد و همین اتفاق به تنهایی پنج برابر درآمد سینمای ایران را افزایش می‌دهد. امروزه ماهی سیصد میلیون تومان درآمدزایی از راه نمایش تبلیغات در سینمای ایران وجود دارد. اما با این برنامه می‌توانیم این عدد را به صورتی قابل توجه تغییر دهیم.

میرزاخانی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: پنج استان تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و البرز، بیش از ۸۲ درصد فروش سینماهای کشور را به خود اختصاص داده‌اند. امسال نیز بیش از ۷۲ درصد فروش فیلم ها متعلق به پنج استان کشور بوده و ضریب اشغال سینماها ۱۸ در صد بوده است، در صورتی که سال قبل این آمار تنها در حدود ۶ درصد بود. در سال تنها پنج فیلم به سوددهی می‌رسند و هشتاد درصد فیلم‌ها زیان ده هستند.

همچنین در موسسه سینماشهر، روز سه شنبه نخستین همایش مدیران سینماهای کشور را در سینما فرهنگ تهران برگزار خواهیم کرد.

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    240/280/427/400
  • تمساح خونی
    168/255/197/250
  • مست عشق
    120/024/440/750
  • خجالت‌نکش۲
    ۸۵/۱۲۲/۴۴۴/۲۰۰
  • پول و پارتی
    81/460/252/000
  • سال گربه
    64/591/860/000
  • قیف
    22/148/523/000
  • مفت‌بر
    16/209/722/500
  • یادگار جنوب
    12/337/369/550
  • ملاقات با جادوگر
    11/150/975/000
  • قلب رقه
    9/030/229/500
  • شهر گربه‌ها
    7/162/207/500
  • شه‌سوار
    6/828/349/000
  • ببعی قهرمان
    5/851/018/000
  • آغوش باز
    1/736/845/000
  • کارزار
    225/330/000
  • لختگی
    82/120/000
  • نفرین آرتا
    15/800/000