به گزارش صبا و به نقل از ستاد خبری چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، علیرضا تابش مشاور معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران که چهل سالگیاش امسال درحال برگزاری است، به یک میراث فرهنگی مهم در سینما تبدیل شده است. فیلم کوتاه پیوند عمیق و وثیقی با فیلم سازان سراسر کشور دارد، از این جهت جشنواره فیلم کوتاه تهران را جشنواره مهمی می دانم و امسال هم بعد از سالهای کرونا جشنواره به شکل قبلی برگشتهایم.
تابش با تاکید بر حفظ نیروی انسانی خلاق گفت: سیاستهای انجمن سینمای جوانان ایران بسیار تعیین کننده است و مشوقهایی که انجمن می تواند با توجه به تحولات فناورانه تولید کند از اتفاقات لازم و ضروری است. جشنواره فیلم کوتاه تهران در این ۴۰ سال فراز و فرودهای زیادی داشته است حتی در دوران جنگ ۸ ساله و دوران دفاع مقدس هم فیلم تولید میکردند. عمیقا معتقدم رویکرد خود انجمن سینمای جوانان ایران در ارتقای سطح فیلم سازی در کشور و جذب مشارکت فیلم سازان با افکارو ایده های مختلف و متنوع بسیار می تواند تعیین کننده باشد. به این دلیل که ما با ایدهها و افکار و سلیقههای متنوعی سر و کار داریم، این که یک مدیر، هنر حفظ نیروی انسانی را داشته باشد، مهم است.
تابش با اشاره به جشنوارهای که میراث فرهنگی برگزار میکند، گفت: در دومین جشنواره ملی چندرسانه ای میراث فرهنگی شاهد حضور و استقبال فیلم کوتاه بودیم. این جشنواره آذر ماه امسال در قزوین برگزار می شود. جشنواره ملی است و از سراسر کشور آثار بسیاری در قالب داستانی و مستند کوتاه دریافت کردیم. این نشان می دهد میراث فرهنگی ظرفیت تمام نشدنی،غنی و ارزشمندی است برای ایده های ساخت فیلم کوتاه. دعوت می کنم از خانواده بزرگ فیلم کوتاه در سراسر کشور که توجه بیشتری داشته باشند درباره ساخت فیلم برای میراث فرهنگی به معنای وسیع آن که همه فرهنگ و هنر و آداب و رسوم و بناها و… را شامل میشود.
وی در پایان تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ایده های ساخت فیلم های بومی حمایت میکند. امسال رویکرد و شعار جشنواره فیلم کوتاه تهران، توجه به بومی گرایی ژانر است. در فیلم کوتاه ژانر و فرم و ساختار خیلی مهم است در همین فیلم ها هم نباید از محتوای بومی، لوکیشن های ایرانی و معماری ایرانی غفلت کنیم چون حتی وقتی در جشنواره های خارجی نمایش داده شود اگر رنگ و بوی ایرانی داشته باشند طبعا خیلی جذاب تر خواهد بود.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا ۲ آبان ۱۴۰۲ در حال برگزاری است.به نقل از ستاد خبری چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، علیرضا تابش مشاور معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران که امسال چهلمین دورهاش درحال برگزاری است، به یک میراث فرهنگی مهم در سینمای نوین ایران تبدیل شده است. «فیلم کوتاه» پیوند عمیق و وثیقی با فیلم سازان سراسر کشور دارد، از این جهت جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره مهمی است و امسال هم از حیث نحوه برگزاری ، به رونق قبل از سالهای کرونا و شکل قبلی جشنواره بازگشتهاست.
جشنواره فیلم کوتاه تهران در این ۴۰ سال فراز و فرودهای زیادی داشته است حتی در دوران جنگ ۸ ساله و دفاع مقدس هم ، جریان آموزش در دفاتر انجمن و تولید فیلم کوتاه، متوقف نشد و هم در آن شرایط جشنواره فیلم کوتاه برگزار میشد.
تابش با تاکید بر اهمیت حفظ نیروی انسانی خلاق، در مدیریت فرهنگی گفت: سیاستهای انجمن سینمای جوانان ایران بسیار تعیین کننده است و با توجه به تحولات فناورانه، تغییر ذائقه مخاطبان و ورود نسلهای نو در فیلمسازی، انجمن سینمای جوانان می تواند مشوقهایی داشته باشد تا به کشف استعداد و حفظ نیروی انسانی خلاق منجر شود که بسیار لازم و ضروری است. عمیقا معتقدم رویکرد انجمن سینمای جوانان ایران در ارتقای سطح فیلم سازی در کشور و جذب مشارکت فیلم سازان با افکارو ایده های مختلف و متنوع بسیار می تواند تعیین کننده باشد. به این دلیل که ما با ایدهها و افکار و سلیقههای متنوعی سر و کار داریم، این که در مدیریت فرهنگی، یک مدیر، هنر نگاهداشت و حفظ نیروی انسانی خلاق را داشته باشد، بسیار مهم است.
تابش با اشاره به برگزاری دومین دوره جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی، گفت: پس از انتشار فراخوان دومین جشنواره ملی چندرسانه ای میراث فرهنگی، شاهد حضور و استقبال فیلمسازان فیلم کوتاه از سراسر کشور بودیم. این جشنواره آذر ماه امسال در قزوین برگزار می شود و یک جشنواره ملی چندرسانهای با موضوع میراث فرهنگی است و در بخش فیلم کوتاه از سراسر کشور آثار متنوعی در قالب داستانی و مستند کوتاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. این استقبال نشان میدهد میراث فرهنگی ظرفیت پایان ناپذیر، غنی و ارزشمندی، برای ایده ساخت فیلمهای کوتاه است.
فیلم کوتاه رسانهای مهم برای معرفی میراث فرهنگی ایران است، از خانواده بزرگ فیلم کوتاه در سراسر کشور میخواهم که به ساخت فیلم کوتاه با مضمون میراث فرهنگی به معنای وسیع آن که همه میراث ناملموس، فرهنگ و هنر و آداب و رسوم و بناهای تاریخی و میراث طبیعی را شامل میشود، توجه بیشتری داشته باشند .
وی در پایان تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ایده ساخت فیلم های بومی استقبال و حمایت میکند. امسال رویکرد و شعار جشنواره فیلم کوتاه تهران، توجه به ژانر است. درست است که در فیلم کوتاه ژانر، فرم و ساختار خیلی مهم است اما باید توجه داشت که در همین فیلمها هم نباید از محتوای بومی، لوکیشنهای تاریخی و معماری ایرانی غفلت شود چون حتی وقتی فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره های خارجی نمایش داده شود اگر رنگ و بوی ایرانی داشته باشند طبعا برای جشنوارهها نیز، خیلی جذاب تر خواهد بود.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا ۲ آبان ۱۴۰۲ در حال برگزاری است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است