محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان از حضور فیلمهای این استان در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران میگوید.
به گزارش صبا، در اتفاقی کمسابقه، چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران میزبان ۳ اثر از استان گلستان در بخشهای اصلی است. در شرایطی که برای چندین سال، آمار فیلمهای پذیرفتهشده جشنواره از استان تهران از کل استانهای دیگر بیشتر بود و امسال برای نخستین بار پس از چند سال، شهرستانیها اکثریت را به دست آوردند، حضور استان گلستان با سه فیلم، اتفاقی جالب توجه است. محمد رعیت در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا، توضیحات بیشتری در این باره میدهد.
***درباره موفقیت فیلمسازان استان گلستان در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران توضیح میدهید؟
ابتدا از شما اهالی رسانه و عوامل جشنواره تشکر میکنم که کار سنگین و خوبی را انجام میدهید. استان گلستان در زمینههای فرهنگی و هنری مثل سینما ظرفیتهای خوبی دارد؛ از جمله فیلمسازان، مستندسازان، بازیگران و جوانان علاقمندی که مطالعه، تجربهاندوزی و تحصیلات حرفهای را پیش گرفتهاند و از زیستبوم استان به خوبی استفاده میکنند. دستاورد امسال هنرمندان، ماحصل تلاش گذشتگان است، بزرگانی که در این زمینه قدم به قدم پیش رفتند و امسال یکی از سالهای باشکوه تولیدات عزیزان در جشنواره شد که جای خداقوت دارد.
***شما در ادارهکل فرهنگ و ارشاد استان گلستان برای این هنرمندان جوان چه امکاناتی فراهم کردید؟
در ۲۱ ماهی که بنده بودم، سعی کردیم با هنرمندان دوست باشیم و کاری را که از دستمان برمیآمد، خالصانه و صادقانه انجام دهیم. آنچه را که داشتیم، اعلام کردیم و آنچه را که نداشتیم، شفاف گفتیم. سعی کردیم حمایت کنیم و حداقل امید بدهیم. تأکید میکنم که این موفقیت ماحصل این ۲۱ ماه نیست و عوامل متفاوتی از گذشته تاکنون در کار بود که این ظرفیت سینماگران ما، خودش را بروز دهد. فکر میکنم همدلی و دوستی شکلگرفته، به سینماگرها دلگرمی داده که با علاقه جلو بیایند و کمبود امکانات و منابع مالی متوقفشان نکند.
***آیا این موفقیت در داخل استان بازتابی داشت؟
این حضور، حرکت و امید فزایندهای را در استان ایجاد کرده است و موفقیت جوانان و نوجوانان ما خودباوری و شعف را در میان جامعه سینماگران و جامعه فرهنگ استان افزون کرد. خودم را موظف میدانم که از دفتر انجمن سینمای جوانان در استان تشکر کنم که پرشور در کنار هنرمندان قرار دارد و کارگاههای آموزشی را پی میگیرند و سعی میکنند گرهها را از پای جوانان باز کنند.قبل از گفتوگو، ۳ فیلمساز استان گلستان، تأکید داشتند که دقایقی با شما صحبت کنند.
***میتوانید بگویید که چه گفتند؟
همه این هنرمندان بزرگوارند و به کمبود منابع مالی واقفند، لذا انتظار آنها در حوزه مالی نبود. بچهها بیشتر از شهرستانهای استان آمدهاند و انتظارشان همراهی بیشتر عوامل و نهادهای شهرستان مثل فرمانداری و شهرداری است تا در کنار آنها بیشتر نقشآفرین باشند.گاهی نهادهای غیرفرهنگی مثل مسئولیتشان نگاهی غیرفرهنگی است و ممکن است این جوانان فیلمساز هم با این مسائل دست به گریبان باشند.
***شما چه میکنید که این مشکلات فیلمسازان جوان را اذیت نکند؟
کار در حوزه فرهنگ سخت است و خلق ایده و سوژه و رساندن آن به مرحله تولید، به زحمات زیادی نیاز دارد. تا وقتی که به نتیجه برسد، نهادهایی که با حوزه فرهنگ ارتباط ندارند، کمتر به آن توجه میکنند. به علت نبود شناختشان نسبت به حوزه فرهنگ و عمق کار، ممکن است همراهیشان مطلوب جامعه فرهنگ و هنر نباشد، اما اینطور نیست که که نخواهند همراهی کنند. کاری که ما میکنیم، حمایت از هنرمندان وسط میدان، برجستهتر کردن کار آنها، رایزنیهایی در پشت صحنه و حتی همین حضورمان در روز نمایش فیلمها در جشنواره است تا هنرمندان بدانند ما در عمل کنارشان هستیم. برنامه داریم هنرمندان را در دیدارهایی با فرماندار و مسئولان شهرستان، نمایندگان محترم مجلس، امام جمعه و… شرکت دهیم. فکر میکنم یک نشست مشترک در شورای اداری استان و خداقوت به هنرمندان، اهمیت کار عزیزان را بیشتر تبیین کند.
***آیا ممکن است فیلمسازان جوان استان گلستان بعد از موفقیت، به تهران مهاجرت کنند یا در استان گلستان خواهند ماند؟
همین الان هم خیلی از هنرمندان به تهران میآیند. علل مختلفی دارد که از جمله آن میتوان به امکانات و حامیان مالی اینجا اشاره کرد که در شهرستانها کمتر وجود دارد. ارتقای سطح دانش، حضور در کارگاههای مختلف و همنشینی با استادان و پیشکسوتان هم از دلایلی است که ممکن است هنرمندان را به حضور در مراکز بزرگتر ترغیب کند. اسم اینها را نمیشود مهاجرت گذاشت. حضورهایی برای کسب تجربه و دانش بیشتر و مسلما بخشی از زندگی است. ما هنرمندان بزرگی را داریم که به تهران رفتهاند و بعد برگشتهاند و تجربه را به استان گلستان برگرداندهاند. مثلا سال ۱۴۰۱ چند اثر تولیدات سینمایی استان در جشنوارههای بینالمللی رتبه آورد. چون هنر در جریان است و هنرمند هم دوست دارد که پلههای ترقی را بالا برود و از تجربههای دیگران استفاده کند، ممکن است در برههای از زمان این رفتوآمدها را انجام دهد.فکر میکنید که این موفقیت ادامه خواهد داشت یا یک جرقه است؟من به آینده امیدوارم. جوانانی که امروز میبینیم، از جان و دل مایه گذاشتند و با کمترین امکانات، بهترین تولیدات را انجام دادند. آنها این انرژی را به استان برمیگردانند و به همشهریان و همکارانشان منتقل میکنند که باعث امید و حرکت بیشتر هم میشود.
There are no comments yet