به گزارش خبرنگار سینما صبا، در این مراسم سه فیلم «دنیای زیبای من»، «پارادوکس»و «رویای زیبای من » به طراحی و کارگردانی الهام قره خانی و مهرتاش مهدوی با تم جهان متأثر از کرونا و نبرد خیر و شر در مجتمع سینمایی مگامال با حضور بازیگران و چهرههای سینمایی و ورزشی چون مرتضی شایسته، مرجانه گلچین، عادل بزدوده، شهره سلطانی، محمدحسین فرحبخش، برادران آقاگلیان، امیر پروین حسینی، محمدمهدی نبی و همچنین رودرا گائوراو شرست، سفیر کشور هند برگزار شد. همچنین سام مشایخی، فرزند و صحرا مشایخی نوه زنده یاد جمشید مشایخی نیز در این مراسم حاضر بودند.
در ابتدای این برنامه که با یادی از «جمشید مشایخی» آغاز شد، پس از پخش کلیپی از فعالیتهای گروه هنری خورشید تهران، الهام قرهخانی یکی از کارگردانان این مجموعه کوتاه در سخنانی عنوان کرد: سه فیلمی که امروز به نمایش درخواهند آمد بر اساس رویکردهای سبک شناسی و ساختاری مقابل دوربین رفتهاند. فیلم اول یعنی «دنیای زیبای من» به شکلی امپرسیونیستی جهان دوران کرونا را نشان میدهد. فیلم «دنیای زیبای من» به مفهوم عشق به شکل سمبولیک میپردازد که این مفهوم توسط شیطان احاطه میشود. مهمترین دلیل ادامه زندگی برای بشر شکلهای گوناگون عشق است. در فیلم سوم پارادوکسی میان سفیدی و سیاهی وجود دارد و از فیلم دوم نیز در آن گره گشایی میشود.
قرهخانی افزود: سبک فیلم اول امپرسون است و در آن جزئیات وجود ندارد. سبک فیلم دوم اکسپرسیون بوده که با اغراق کردن در واقعیت شکل میگیرد . سبک فیلم سوم نیز سورئال روایی (و نه مکتبی) است. در این فیلم «تخیل» نقش مهمی دارد. در سورئال روایی، قصه روایت شده تخیلی و سورئال است و با سورئال مکتبی تفاوت اساسی دارد.
پس از صحبتهای او، سه فیلم برای حاضران به نمایش درآمدند.
آنچه بیش از هر چیز در این فیلمهای این مجموعه نمود داشت، به کارگیری رویکردی فرمیک در آثار بود و فیلمسازان تلاش کرده بودند به مولفههای ساختاری سبکهای امپرسیونیست، اکسپرسیونیست و سورئالیسم وفادار بوده و روایتگر مفاهیم جهان شمول در فیلمهایی صامت باشند. در این فیلمها از موسیقیهای آهنگسازانی مطرح چون توماسو آلبینونی آداجیو، ستفاده شده که به گوش مخاطبان بسیار آشنا هستند.
این سه فیلم، از جمله متفاوتترین آثار در سینمای کوتاه ایران به شمار میروند که نظیر آنها انگشت شمار است.
بعد از نمایش فیلمها، محسن سندایی مدیرعامل بنیاد خرد در سخنانی گفت: بنیاد خرد تشکلی مردم نهاد در جهت حمایت از هنر و هنرمند ایرانی است. الهام قره خانی و آقای مهدوی در سالیان سال فعالیتهای خود آثار فاخری در سینمای مستند، کوتاه و بلند ارائه کردهاند و بنیاد خرد در جهت تکلیف خود به حمایت معنوی از آنها پرداخت. تازهترین فعالیت هنری آنها تلفیقی از موسیقی و حرکت موزون صامت است. بنیاد خرد خود را مکلف میداند همراه هنرمندان حوزههای مختلف باشد.
دکتر رضا سیدان رئیس انجمن دوستی ایران و هند نیز گفت: سفیر جمهوری هند در این برنامه حاضر هستند. از آقای قنبرزاده تهیه کننده و همچنین کارگردانان و دست اندرکاران فیلمها تشکر میکنم که ما را وارد فضایی کردند که چندان در ایران شاهد آن نیستیم. تا کنون فعالیت های هنری زیادی در انجمن دوستی ایران و هند صورت دادهایم. خانم مسیح میرحسینی در این مجموعه فعال است که خود از بازیگران سینمای ایران است. مهمترین بخش فیلمها، صامت بودن آن است که کار را برای کارگردان و بازیگران در جهت انتقال معنا دشوار میکرد. به عوامل این سه فیلم تبریک میگویم و امیدوارم باز هم شاهد چنین فیلمهایی باشیم.
سیدان در پایان یادی از مردم بی پناه غزه کرد و خاطره کودکان کشته شده در جنگ اخیر فلسطین با اسرائیل را گرامی داشت.
در ادامه رودرا گائوراو شرست، سفیر جمهوری هند به ایراد سخنرانی پرداخت. او که به زبان فارسی سخن میگفت عنوان کرد: تنها پنج ماه است که من در ایران هستم و به همین دلیل چندان به زبان فارسی مسلط نیستم. شب ویژهای است. شاهد فیلمهایی صامت بودیم و به همین دلیل فهمیدن مفاهیم جاری در آنها برای من سخت نبود. چنین فیلمهایی که از ساختار هنری بهره میگیرند، در دنیا محبوب بوده و آنها بخشی از صنعت بزرگ سینما هستند. فیلمهای سینمای هند بیشتر جنب احساس گرایانه داشته و برای سرگرمی ساخته میشوند. اما فیلمهای ایرانی دارای فرم هنری بوده و به همین دلیل در فستیوالهای جهانی محبوب هستند. ما امیدواریم این سه فیلم و دیگر فیلمهای ایران در فستیوالهای کشور هند و برای مردم هند نمایش داده شوند. سینما رسانه قدرتمندی است و در هند و ایران این مدیوم محبوب است. سینما برای نسل جدید میتواند یک ابزار و مسیر قوی و مهم باشد. امیدوارم انجمن دوستی هند و ایران در راستای تولید مشترک کوشش کند و بتوانیم با آقای سیدان کارهای بیشتری را انجام دهیم. من به کارگردانان و تهیه کننده این فیلمها تبریک میگویم.
در بخش دیگر حامد اکبری مجری این برنامه گفت: در آستانه جام جهانی ۲۰۱۴ این گروه کلیپی با محوریت صلح و کودکان ساختند که با حضور عوامل فدراسیون فوتبال و چهرههای ورزشی از آن رونمایی شده بود.
او سپس از مهدی محمد نبی سرپرست تیمهای ملی فوتبال ایران دعوت کرد تا روی صحنه حاضر شود
نبی ضمن تشکر از فیلم سازان گفت: ورزش مرزی ندارد و درکنار فضای موجود در ورزش، در بحث صلح و دوستی و مباحث اینچنینی هر کس میتواند وظایف خود را انجام دهد. تعداد اعضای فیفا ده درصد از سازمان ملل بیشتر است و این نکته نشانگر اهمیت ورزش فوتبال است. در جام جهانی ۳۲ کشور در این رویداد به دلیل میلیاردها بیننده، قدرت اثر گذاری بسیار زیادی دارند. چندین دوره است که به مناسبت جام جهانی، مستندی با هدف توسعه صلح و دوستی ساخته میشود که این اتفاق در آینده نیز ادامه میباید. بیست شش سال پیش تیم پرسپولیس با حمایت مرتضی شایسته و انجمن دوستی ایران و کانادا به این کشور رفت و این سفر اثرات بسیار خوبی در جهت شناخت صحیح ایران میان مردم کانادا به همراه داشت. نام یک فیلم در این مجموعه پارادوکس بود. در این زمینه ضربالمثلهای فراوانی وجود دارد. وظیفه هر صنف این است که به جریانهای اینچنینی کمک کند و ما در فدراسیون فوتبال قطعا این مسیر را دنبال خواهیم کرد. مسیری که البته از گذشته وجود داشته و بستر آن به دلیل گستردگی حوزه ورزش فراهم است.
در این سه فیلم کوتاه بازیگرانی چون نیوشا ضیغمی، شهره سلطانی، اکرم محمدی، عادل بزدوده، ایلیا کیوان، شادی و شایان احدی فر بازی کردهاند.
اجرای رویداد عصر پنج شنبه به عهده حامد اکبری بود و کارگردانی رویداد را نیز حمید عسگری به عهده داشت.
دبیری بخش بینالملل رویداد نیز بر دوش میترا کیانی بود.
گروه هنری خورشید تهران به عنوان مجری و برگزار کننده این رویداد از سال ۷۸ با حمایت معنوی استاد جمشید مشایخی توسط مهرتاش مهدوی و الهام قرهخانی آغاز به کار کرده است.
اولین تولید این گروه تولید مستند استاد علی حاتمی در سال ۱۳۷۷ بود
نگارش فیلم مستند و کتاب زندگینامه عکسهای نایاب و مصاحبه با دوستان زنده یاد خسرو شکیبایی از دیگر تولیدات این گروه هنری است.
کلیپ های صلح، کودک و جام جهانی در سالهای در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ از دیگر آثار گروه هنری خورشید تهران است.
There are no comments yet