اگر پیگیر اخبار و رویدادهای فرهنگی و هنری ایران باشید، حتما در روزهای اخیر عنوان «نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین» را شنیدهاید؛ رویدادی که میتوان آن را مهمترین رویداد عرصه هنر و فرهنگ ایران در هفته گذشته دانست.
به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، این نمایشگاه بینالمللی که با تلاش و همت حوزه هنری انقلاب اسلامی و با مشارکت موزه هنرهای معاصر در حال برگزاری است، یک رویداد منحصر به فرد در آستانه روز مبارزه با استکبار جهانی است که بازتاب گستردهای در رسانهها و در محافل اهالی فرهنگ و هنر داشته است.
نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین، نمایشگاهی جذاب و دیدنی است که از ۱۱ تا ۲۸ آبان ماه در محل موزه هنرهای معاصر، در خیابان کارگر شمالی، برپاست.
سید مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر این رویداد در گفتوگو با صبا این نمایشگاه را از ممتازترین رویدادهای هنری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانست، در این نمایشگاه ۴۰۰ اثر ازهنرمندان برجسته ۱۵ کشور منطقه آمریکای لاتین ازجمله آرژانتین، کوبا، کلمبیا، برزیل، گواتمالا، پرو، ونزوئلا، نیکاراگوئه و… ارائه شده است و همزمان با برگزاری آن، ۱۰ نفراز برترین هنرمندان آمریکای لاتین برای حضور در این نمایشگاه به ایران دعوت شده اند.
چرا آمریکای لاتین؟
یکی از نخستین سئوالاتی که ممکن است درباره این نمایشگاه وجود داشته باشد این است که اصلا چرا هنرمندان آمریکای لاتین برای این نمایشگاه انتخاب شدهاند و رابطه هنری ایران و این کشورهاچگونه است؟ سید امیرناصر جاوید، قائم مقام رئیسحوزه هنری در امور بینالملل، در اینباره گفت: یکی از مهمترین دلایل توجه حوزه هنری در عرصه بینالملل به آمریکای لاتین، به خاطر اشتراکات فرهنگی و هنری میان ما و آنهاست، حوزه هنری از یک دهه گذشته، این ارتباطات را با همکاری سید مسعود شجاعی طباطبایی (کاریکاتوریست برجسته ایرانی) آغاز کرده و رویدادهای گوناگونی را طی این سالها رقم زده است که این نمایشگاه هم در ادامه همان فعالیتهای قبل است.
جاوید با اشاره به سفر رئیسجمهور کشورمان به کشورهای آمریکای لاتین، با بیان اینکه یکی از اتفاقات این سفر، رونمایی تندیس شهید حاج قاسم سلیمانی در دو کشور از جمله در تالار مشاهیر نیکاراگوئه بود گفت: تعاملات فرهنگی ایران با کشور آمریکای لاتین در زمینه رشتههای تجسمی، نمایشی و هنری به صورت مستمر خواهد بود.
سیدمسعود شجاعیطباطبایی دبیرنمایشگاه نیز درباره اینکه چرا هنرمندان آمریکای لاتین برای این نمایشگاه دعوت شدهاند گفت: نخستین دو سالانه هنرهای تجسمی بینالمللی ما در ایران به سال ۱۳۷۲ مربوط میشود که از همان سالها ما با هنرمندان مهمی از آمریکای لاتین آشنا شدیم که در پی آن، ارتباطاتی با هنرمندان آمریکای لاتین همچون «آرس» و «کارلوس آماری» شکل گرفت که در این نمایشگاه، امکان حضور آرس به عنوان یکی از چهرههای هنری برجسته آمریکای لاتین فراهم شده است.
شجاعیطباطبایی افزود: بیش از ۳۰ سال است که ما با هنرمندان تجسمی آمریکای لاتین در ارتباط هستیم و تبادل اطلاعات هنری خوبی با هم داشتهایم.
غزه در موزه هنرهای معاصر
یکی از بخشهای مهم این نمایشگاه که آثار ضد استکباری و ضد صهیونیستی در آن به نمایش گذاشته شده است، بخش غزه است. سید مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین، در توضیح درباره این بخش نمایشگاه گفت: در این رویداد بخش مجزا و ویژهای به عنوان «غزه» راهاندازی شده است که بهترین آثار با این موضوع در آن به نمایش گذاشته میشود. نشستهای تخصصی یکی دیگر از برنامههای مهم این نمایشگاه، انتقال تجربه است، به همین منظور برگزاری نشستهای تخصصی با حضور هنرمندان تجسمی برجسته آمریکای لاتین از برنامههای جنبی، اما مهم این نمایشگاه است.
در آیین افتتاحیه چه گذشت؟
نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین، پنجشنبه ۱۱ آبان ماه در محل موزه هنرهای معاصر افتتاح شد تا یکی از بینظیرترین نمایشگاههای این حوزه در معرض دید علاقهمندان قرار گیرد.
در آئین گشایش این رویداد که با حضور آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر کشور کوبا در ایران و هنرمندان آمریکای لاتین در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر نمایشگاه و جمعی از مسئولان، هنرمندان و هنردوستان حضور داشتند.
There are no comments yet