رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس با برگزاری رویدادهای هنری و ادبی در پی الگوسازی برای جوانان است.
به گزارش خبرنگار فرهنگ صبا، نشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی یوسف (داستان کوتاه دفاع مقدس و مقاومت) با حضور سردار عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، احسان عباسلو دبیر علمی جایزه و حجت الاسلام والمسلمین انصاری نژاد امروز ۲۲ آبان برگزار شد.
در ابتدای جلسه سردار بایرامی گفت: دلهای ما امروز در غزه است. کودکان غزه امروز مظلومانه به شهادت میرسند. در این میان صاحبان قدرت و سازمان ملل پیرامون این جنایات سکوت اختیار کردهاند. این امر نشان از پوشالی بودن ادعاهای آنها در حفظ حقوق بشر را دارد.
وی افزود: این جایزه به نام شهید کامبیز ملک شامران مزین شده است. جایزه یوسف، یازده دوره را پشت سر گذاشته و امسال شاهد برگزاری دوازدهمین دوره آن هستیم. در این راستا از همه کسانی که یاریرسان ما در این جایزه بودند کمال تشکر را دارم. در دورههای گذشته ۱۷هزار و ۶۷۹ نویسنده با ما در این جایزه همکاری داشتند؛ نویسندگانی که عمدتاً جوان هستند. این امر نشان میدهد که جوانان علاقهمند به حوزههایی نظیر دفاع مقدس و مقاومت هستند و تنها کافیست آنها را شناسایی کرده و حمایت کنیم
سردار بایرامی ادامه داد: بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس با برگزاری رویدادهای هنری و ادبی در پی الگوسازی برای جوانان است. لازم به ذکر است آثار حاضر در هر دوره در قالب کتابی به چاپ رسیده است. در خاتمه سخنانم از استان خوزستان و همچنین خانواده شهدا برای میزبانی ما در دوره دوازدهم کمال تشکر را دارم.
در ادامه جلسه عباسلو دبیر جایزه نیز بیان کرد: این رویداد تخصصیترین جایزه در حوزه داستان کوتاه است. البته جایزههای دیگری نیز در حوزه داستان نویسی وجود دارد اما به جرات میتوان گفت جایزه «داستان کوتاه یوسف» از همه غنیتر است. تاریخ میتواند منبع بسیار خوبی برای داستان نویسی باشد، این نکته را بزرگان بسیاری مورد تاکید قرار دادهاند. تاریخ ۸ ساله جنگ باید الهام بخش کارهای خوبی در حوزه داستان نویسی باشد.
وی اضافه کرد: استارت جایزه دوازدهم از مرداد ماه آغاز شد اما استقبالی که از این جایزه به عمل آمد برای ما دور از انتظار بود زیرا سال گذشته ۳ هزار و ۴۴۶ اثر حضور داشت و امسال ۳ هزار و ۶۴۹ داستان در جایزه حضور دارد. در این میان مازندران در میان تمامی استانهای کشور بیشترین اثر را به خود اختصاص داده است.
این جایزه سه بخش دارد. دو بخش مربوط به کودک و بزرگسال و بخش سوم قسمت جنبی است. در این بخش رویدادهای مهم هر سال مورد توجه قرار میگیرد. برای نمونه سال قبل شعار وحدت ملی و ایران قوی را الگوی بخش جنبی قرار دادیم.
وی در پایان درباره حضور چشمگیر زنان در «جایزه ادبی یوسف» گفت: در این دوره از میان افرادی که آثارشان به بخش نهایی رسیده است ۱۴۷ نفر خانم بودند. لازم به ذکر است برای استانهایی که تعداد شرکت کننده کم داشتند کارگاه برگزار کردیم نتیجه این کارگاهها این بود که استان قم توانست به چهارمین استان به لحاظ تعداد آثار در «جایزه یوسف» دست پیدا کند.
There are no comments yet