محمدعلی صفورا، کارگردان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اکران مجموعه «رویاهای رنگی» گفت: انیمیشن ایران در دنیا چه در بخش دانشجویی و چه بخش تجربی شناخته شده و قابل احترام است. امید من این است که ما هر چه بیشتر در این حوزه به شکل کمالگرایانه اقدام و به آن فکر کنیم.
به گزارش صبا، محمدعلی صفورا، مستندساز و استاد دانشگاه، با اشاره به اکران مجموعه انیمیشنهای کوتاه «رویاهای رنگی» گفت: قطعا اکران این فیلمها اتفاق بسیار خوبی است و هر کار فرهنگی که انجام شود، بخشی از جامعه را به خود آگاه میکند. آشنایی جامعه با محصولات و آثار تازه و به طور خاص فیلم انیمیشن کوتاه تجربی، هنری و جشنوارهای که تا به حال شرایط اکران آن در ایران وجود نداشته، تاثیر مثبتی روی جامعه خواهد داشت.
او ادامه داد: قطعا اکران این انیمیشنها در گروه سینمایی هنر و تجربه برای بالا بردن آگاهی مردم از سبکهای مختلف انیمیشن کمک زیادی میکند.
صفورا تصریح کرد: اطلاعرسانی از طریق فضای مجازی یا به شکل مستقیم در دانشگاهها راههایی است که مخاطب بداند اینگونه انیمیشنها در حال اکران است. البته من امیدوار هستم چنین کارهایی تداوم داشته باشد چون با تداوم پخش اینگونه آثار است که جزیی از سلیقه جامعه فرهنگی قرار خواهد گرفت و تبدیل به رژیم فرهنگی مخاطبان میشود.
استاد دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: به فرض اگر از این مجموعه با وجود اطلاعرسانی کافی استقبال نشود، تداوم اکران و پخش مجموعههای بعدی کمک زیادی به برنامهریزی این اتفاق مثبت و تاثیرگذار در آینده خواهد بود.
صفورا با تاکید بر این مطلب که فیلمهای کوتاه تجربی موفقترین بخش تولیدات انیمیشن ایران است تصریح کرد: انیمیشن تلویزیونی و انیمیشن سینمایی هم داریم که در حال حاضر به کیفیت استانداردی برای نمایش عمومی در ایران و مخصوصا خارج از کشور نرسیدهاند. ما نیاز به تلاشهای بیشتری در این دو حوزه در شبکههای تلویزیونی و سینماهای دنیا داریم. البته اتفاقات اخیر به هر حال اتفاقات سازندهای در حوزه انیمیشن سینمایی است. آثار تلویزیونی هم کمابیش با سرعت قابل توجهای در حوزه کمی و کیفی پیش میرود اما نیاز به انرژی و تلاش بسیاری بیشتری در این حوزهها داریم.
او ادامه داد: اما انیمیشن کوتاه تجربی ایران سالیان طولانی است که در جشنوارههای مختلف دنیا حضور دارد و جوایزی به دست آورده است. تقریبا میتوان گفت انیمیشن ایران در دنیا چه در بخش دانشجویی و چه بخش تجربی شناخته شده و قابل احترام است. امید من این است که ما هر چه بیشتر در این حوره به شکل کمالگرایانه اقدام و به آن فکر کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به آثار تولید شده در حوزه انیمیشن کوتاه تجربی تاکید کرد: ما باید آثاری تولید کنیم که صرفا نگاه آنها حضور در جشنوارههای معتبر نباشد. بلکه آثاری باشد که مهمترین جایزههای جشنوارههای درجه یک دنیا را به خود اختصاص میدهد و به هر شکل این اتفاق به زودی خواهد افتاد.
این کارگردان انیمیشن با اشاره به این مساله که از ۱۰ انیمیشن اکران شده در مجموعه «رویای رنگی»، تنها یک انیمیشن را ندیده است، گفت: من در تولید این انیمیشنها حضور داشتهام و طی سالهای گذشته که این آثار طول شدهاند همگی در زمره کارهای درخشان و درجه یک هستند. ویژگیهای این آثار تنوعهای تکنیکی، نگاه خاص هنرمندان به موضوعات و درونمایههای مختلف و جنبههای بصری به شدت قوی و غنی آنها است.
او افزود: جنبه تجربی و تجربهگرا بودن این آثار هم باعث شده که مجموعه بسیار جذابی به حساب بیاید و قطعا مخاطبان از آن لذت خواهند برد.
«رویاهای رنگی» مجموعهای از ۱۰ انیمیشن کوتاه تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است که در گروه سینمایی هنر و تجربه از ابتدای آبان ماه امسال اکران شده است.
There are no comments yet