علیرضا طحانزاده نویسنده و تهیهکننده در تماس با خبرنگار رسانه صبا، پیرامون تجربه شخصی خود از وضع موجود در فضای مجازی و چالشهایی که اینفلوئنسرها برای هنرمندان رقم زدند، عنوان کرد: وقتی وارد فضایمجازی میشوم و از نزدیک میبینم که واینرها و بلاگر نماها خودشان را هنرمند نشان میدهند، تاسف میخورم. اساسا تولید محتوای این واینرها اشتباه است چرا که تحصیلاتش را ندارند و براساس چند شوخی زشت بازدیدهای میلیونی میگیرند و دنبالکنندگان بسیاری را جذب میکنند و برای تبلیغات خودشان از مردم هزینه میگیرند. در واقع خودشان را چهره می کنند و جالب است که هیچ ارگانی هم این مسائل را پیگیری نمیکند. من از نیروی انتظامی و پلیس فتا تقاضا دارم بلاگرها را سامان دهند.
او تصریح کرد: چگونه میشود ما هنرمندان شورای صنفی داشته باشیم و انجمن مشخصی را تشکیل دهیم و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم اما اینفلوئنسرها زیر نظر مرکز مشخصی نباشند؟ بلاگرها با خودنماییهایی که میکنند، فضای شبکههای اجتماعی را به یک فضای از دست رفته بدل کردهاند و با هر شوخی زشت جنسی، فرهنگ جامعه را تضعیف میکنند. چطور میشود زمانی که میخواهیم حتی یک فیلم کوتاه بسازیم فیلمنامه آن باید چندین بار مطالعه شود و بعد از گذر از پروسههای مختلف مجوز بگیریم ولی این ها هرکاری دلشان میخواهد میسازند!
این تهیهکننده افزود: هنر رو به زوال است و متاسفانه تعدادی از کارگردانها هم به این بلاگرها روی میآورند تا کارشان دیده شود! بلاگرها هنر را به مسخره گرفتهاند… و اساسا چرا با این حجم از درآمد مالیات نمیدهند؟ چرا قانون صنفی برای آنها وجود ندارد؟
او متذکر شد: مسیر اشتباه طی میشود؛ اساسا باید تبلیغات از سوی بلاگرها و واینرها نرخ گذاری شود تا به سامانی برسیم. فضای از دست رفته مجازی را باید کنترل کنند و اگر نظارت دقیقتر صورت گیرد و قانونی بگذارند، اوضاع بهتر می شود.
طحانزاده بیان کرد: کار هنرمند این است که هنری را به اجرا بگذارد و کار فرهنگی انجام دهد و ما میخواهیم فضای خراب را سالم کنیم. چرا خودمان این فضا را سامان نمی دهیم؟ چند روز پیش خیلی خوشحال شدم و برایم باعث امید شد که نیروی انتظامی صفحه یک بازیگر را بست و جلوی انتشار عکسهای بد آن را گرفت.
او ضمن بیان اینکه تهیهکنندهای که از چهرهنماها بهره میبرد و یا از واینرهایی که اسپانسری کارشان را قبول میکنند، استفاده میکند دارد هنر را نابود می کند، خاطرنشان کرد:جامعه با این بلاگرها آسیب میبیند و این افراد حق بچههایی را میخورند که چندین دهه اصول حرفهای بازیگری را گذراندند. آدمهایی که در فضای مجازی بزرگ منشی میکنند اصلا تا به حال شده است مخاطبان خود را با اهل بیت آشنا کنند؟ خیر! آنها صرفا در این فضا سو استفاده میکنند و به معنای واقعی آدمهایی سود جو و خبیث هستند.
طحانزاده درباره واینرهایی که امروزه وارد عرصه سینما و تلویزیون شدهاند، گفت: در میان آنها فقط مجتبی شفیعی را خیلی قبول دارم چون اصولش درست است و از پایه حرفه ای کار می کند. اصل واینری این است، او تئاتری است و یک هنرمند واقعی است و بازیهایش نیز حرفهای است. ولی تا بخواهید آدمهایی را سراغ دارم که از هنر هیچ چیزی نمیدانند و الان بهواسطه ورود به عرصه واینری، خود را مطرح کردند.
او در پایان اذعان داشت: عرصه هنر خیلی پاکتر از عرصه واینری است؛ از کارگردانها یک خواهش دارم آن هم این است که از بازیگرانی استفاده کنند که چهرههای جدید هستند. میشود با کمک همدیگر این فضا را تا حدودی سالم کنیم. میبایست آگاهسازی و فرهنگسازی کنیم و بدانیم در کشوری هستیم که رنگ و بوی شهدا را دارد و یادمان باشد که چقدر در این کشور آدمهای بزرگی داریم. بنده از سردار رادان فرمانده نیروی انتظامی مجدانه تقاضا دارم خیلی سریع ارگانی را برای ساماندهی واینرها تشخیص دهند تا هم این افراد آموزشهای سالم را فرا بگیرند و به مثابه آن محتوایی فرهنگی در اختیار مردم قرار دهند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است