به گزارش خبرنگار سینما صبا،سالهاست که مدیران فرهنگی، عادت کردهاند در گزارشهایشان به جامعه هنری، با رویکرد صرف «امیدآفرینی»، مشکلات و ضعفها را از «تیتر» بیرون آورند و لابهلای وعده و وعیدها و مثبتاندیشیها و آمار و عددها، پنهان کنند.
طبیعی است که این جنس «لاپوشانی»ها تاریخمصرف دارند و یک جا، در یک زمان نامعلوم از زیر فرش قرمز پرزرق و برق بیرون میآیند و اتفاقا در بدترین وقت ممکن، یقه همان مسئول را میگیرند…
ویژگی جالب توجه نشستی که اخیرا با حضور جمعی از سینماگران با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شده، همین است که در آن نشانی از گزارش و آمار مثبت نیست و قرار هم نبوده کسی فقط «نیمه پر لیوان» را ببیند. اگر حتی «رویاروقراردادن متولی بودجه کشور با سینماگران جهت اخذ مجوزهای لازم برای ارتقای میزان بودجه دولتی» هدف برنامهریزان نشست اخیر (روابط عمومی سازمان سینمایی) بوده باشد، جنس و میزان واقعگرایی حرفهایی که در این نشست برگزار شد، سطح آن را از همه نشستهای مشابه دیگر بالاتر برد.
کافیست سخنان علی دهکردی مدیرعامل جدید خانه سینما در این نشست را مرور کنیم که گفته است: «متاسفانه در ایران که زیربنای همه ساختارها، اولویتهای فرهنگی است، شنیدن بودجه حوزه فرهنگ و سینما جای تاسف و شرمندگی دارد. سینمایی که بزرگترین افتخارات را برای کشور ما کسب کرده، باید این بودجه را داشته باشد؟ قانونگذاران ما باید بدانند که در کنار سیستم نظامی، اجتماعی و اقتصادی که مهم است، فرهنگ و هنر اهمیت مضاعف دارد و با این بودجهها سستترین ستون را به آن اختصاص دادهاندکه باعث خجالت است. لطفا به قانون گذاران ارزش سینمای فاخر ما را یادآوری کنید. روزی نیست که در خانه سینما با ابتدایی ترین مشکلات معیشتی سینماگران رو به رو نباشیم که بیش از ۹۰ درصد از آنها مشکلات جدی معیشتی است. این بیمه ناقص جوابگوی سیستم فرهنگی کشور نیست و شایسته آنها هم نیست. از همه کسانی که در سینما خدمت میکنند ممنونم و افتخار میکنم در سینمایی خدمت میکنم که مظلومانه با کمترین حمایت دولتی روزگار را میگذراند.»
گزارش کامل این نشست را یک بار دیگر اینجا بخوانید.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است