به گزارش خبرنگار سینما صبا، هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» با برگزاری مراسم افتتاحیه و نمایش فیلم «تاراز» به کارگردانی فرهاد ورهام کار خود را در پردیس سینمایی چارسو و موزه سینمای ایران آغاز کرد.
مستند فاخر «تاراز» که محصول سال ۶۷ است، به کوچ عشایر بختیاری در منطقه خوزستان میپردازد. در مراسم افتتاحیه نیز، محمد حمیدی مقدم دبیرجشنواره از ارسال ۶۴۰ مستند به دبیرخانه خبر داد که این آمار چیزی در حدود چهار برابر ادوار گذشته بوده و نشان دهنده دوران اوج و پویایی سینمای مستند است. در این دوره ۶۴ فیلم در بخش «مسابقه ملی» و ۱۸ فیلم در بخش ویژه «شهید آوینی» حضور دارند. حمیدی مقدم در گفت و گو با خبرنگار صبا با اشاره به آغاز دوران تحول در سینمای مستند گفت: این تحول در رابطه با چگونگی ساخت فیلم مستند و همچنین تنوع و رشد موضوعات است. به گونهای که فیلمها دیگر یکدست نبوده و بر آنها نوعی تکثر در نگاه حاکم است. همچنین فیلمها دیگر محدود به سینمای اجتماعی و مضمونهای تکراری نیستند و دارای تفاوتهای قابل توجهی میباشند. فیلمها به لحاظ فرم و محتوا نیز تحول بینظیری را تجربه میکنند. حمیدی مقدم جسارت فیلمسازان جوان در انتخاب موضوعات متنوع را ستود و بر ریسک پذیری آنها که منجر به شکل گیری آثار متنوع شده است تاکید کرد.
دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» تاکید کرد که آیندگان ما و جهان را با سینمای مستند خواهند شناخت.
همچنین محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در پیامی به هفدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، این سینما را سازنده اندیشه دانست.
این جشنواره که محل گردهمایی سالانه فعالان سینمای مستند است، از همان ساعات ابتدایی آغاز به کار خود با حضور جمعیت بسیاری از علاقهمندان در پردیس سینمایی چارسو آغاز شد و در هر سانس از برنامه نمایش فیلم، سالنها مملو از جمعیت بودند. در روز اول این جشنواره ۳۸ فیلم روی پرده رفت و یک کارگاه آموزشی نیز برگزار شد. برنامه نمایش فیلمها از ساعت ۱۱ صبح آغاز شد و تا ساعت ۲۴ ادامه پیدا کرد. سالنهای شش گانه سینما چارسو در ایام جشنواره، به نمایش فیلمهای این رویداد اختصاص پیدا کرده است. بخش «فیلم خبر» در جشنواره هفدهم با حضور مرتضی کاردر به عنوان مجری و کارشناس، به بررسی آثار پذیرفته شده در این رویداد میپردازد و در روز نخست بیست فیلم در این بخش بررسی شدند. همچنین کلیه برنامهها و رویدادهای خانه جشنواره به صورت زنده از طریق سایت جشنواره و پلتفرم هاشور برای علاقهمندان در سراسر کشور پوشش داده میشود. در روز اول علاوه بر برگزاری مراسم افتتاحیه و نمایش فیلمهای مستند، نشست ویژه پنل غزه و کارگاه «سینمای مستند در قاب حقوق ایران» نیز برگزار شد. در این کارگاه آموزشی وحید آگاه، استاد دانشگاه و وکیل دادگستری مباحثی در خصوص لزوم آگاهی سینماگران بخش مستند از قوانین حقوقی ارائه کرد. نشست عزه با عنوان «سینما و رسانه در مناطق بحرانی» با حضور مصطفی شوقی به عنوان مجری و کارشناس، عابد نبا فیلمساز فلسطینی و علیرضا کمیلی کنشگر موضوعات مربوط به فلسطین در خانه جشنواره برگزار شد. در این نشست هر یک از حاظران نظرات خود را با موضوعیت بحران فلسطین ارائه کردند و نسبت سینمای جهانی با مسئله این کشور را مورد واکاوی قرار دادند. همچنین شبکههای محتلف رادیویی و تلویزیونی در ایام جشنواره هفدهم به پوشش اخبار و رویدادهای جاری در خانه جشنواره میپردازند. برنامه «رادیو جشنواره» از شبکه رادیویی نمایش، «ویژه برنامه جشنواره» از شبکه چهار سیما، «گزارش روزانه» و «کافه مستند» از شبکه پنج، در این ایام به روی آنتن خواهند رفت و شبکههای دیگر نیز در قالب آیتم و ویژه برنامههایی به مهمترین جشنواره مستند کشور خواهند پرداخت.
هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدیمقدم از ۲۷ آذر ماه تا ۲ دی ماه برگزار میشود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است