به گزارش خبرنگار فڕهنگ و کتاب صبا، نشست خبری چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور علیرضا مختارپور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال و سعیده اکبری داریان دبیر کمیته علمی پژوهش جشنواره امروز ۲۸ آذر در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در ابتدای جلسه مختارپور گفت: تمام کسانی که در حوزه کتابخانههای دنیا فعالیت دارند نسبت به بمباران کتابخانه غزه باید عکس العمل نشان داده و جنایت صهیونیستها را محکوم کنند البته در روزهای گذشته انجمن کتابداری کشورهای مختلف این کار را انجام داده است اما دایره این محکومیتها باید بسیار فراتر و گستردهتر شود.
وی افزود: البته این محکومیتها تاثیری در رفتار صهیونیستها ندارد زیرا آنها بیش از ۷۰ سال است به رفتار ددمنشانه خود ادامه میدهند. ولی محکومیت جنایات صهیونیستها توسط نهادها و سازمانهای مختلف باعث میشود تا مجامع جهانی عکسالعملهای شدیدتری را نسبت به صهیونیستها ایفا کند.
مختارپور تاکید کرد: موضوع تحقیق و پژوهش در همه دوران مهم بوده است اما در شرایط امروز به دلیل رواج فناوری اهمیت آن بیشتر شده است در این راستا سازمان اسناد با برگزاری کارگاهها تلاش میکند تا در حوزه دیجیتال نیز قدمهای مهمی بردارد. از برگزاری کارگاهها امضای تفاهمنامه با کشورهای دیگر قدمی بعدی در ارتقاء وضع پژوهش در کشور است.
در ادامه جلسه صدر معاونت پژوهش و منابع دیجیتال نیز بیان کرد: این معاونت در دو حوزه فعالیت جدی دارد. ابتدا به بحث پژوهش از گذشته تا به امروز دقت کرده و دوم بحث دیجیتال است که مورد تاکید و توجه جدی است. ما در حوزه معاونت ۲۷ نفر نیرو داریم که در ۶ گروه مشغول فعالیت هستند. یکی از این گروهها به صورت ویژه به بحث ایران شناسی و اسلام شناسی نظر دارد.
وی ادامه داد: توسط هیئت علمی ۵۰ طرح انتخاب شده که ۲۲ طرح در حال جریان بوده و ۲۸ طرح هم خاتمه یافته است. فعالیت پژوهشی این معاونت کل کشور را در بر میگیرد و برای عملکرد بهتر نیز ۶۷ ناظر انتخاب شدهاند لازم به ذکر است تا به امروز ۴۱ نشست علمی برگزار کردهایم اختتامیه این جشنواره اواخر دی ماه خواهد بود.
سعیده اکبری داریان دبیر کمیته علمی و پژوهشی جشنواره نیز گفت: ۱۴۱ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که نسبت به سال گذشته رشد ۴۵ درصدی داشته است. این رشد نشئت گرفته از اطلاع رسانی از طریق سامانه جشنواره است البته برپایی دبیرخانه ثابت و دائمی در این میان ایفاگر نقش بوده است.
وی تصریح کرد: شرایط جدیدی را برای انتخاب داوران اعمال کردهایم تا از سوگیریهای خاص در این رابطه پرهیز شود. همچنین از آثاری که حوزه فلسطین باشد حمایت معنوی میکنیم. در ضمن اعلام میکنم بخش تصحیح نسخ خطی را در جشنواره چهاردهم نخواهیم داشت زیرا این رویداد ظرفیت این را دارد تا به صورت مستقل به آن توجه شود.
اکبری داریان در پایان تاکید کرد: آینده پژوهش در سایه هوش مصنوعی تغییرات مختلفی خواهد داشت هوش مصنوعی امکانات بسیار خوبی در اختیار پژوهشگران قرار میدهد اما آسیبهایی نیست دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
There are no comments yet