بازیگر جوان سینما و تلویزیون معتقد است که مدیران تلویزیون برای افزایش سطح کیفی سریالها باید به هنرمندان کاربلد و با تجربه اعتماد کنند.

بیتا احمدی بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا، درباره دلایل کاهش کیفیت آثار نمایشی تلویزیون عنوان کرد: فکر میکنم بزرگان این عرصه و متخصصان رسانه به اندازه کافی دراینباره صحبت کرده و هشدار دادهاند. البته خیلی از این عزیزان به موضوع گسترش پلتفرمها و رواج شبکه نمایش خانگی اشاره میکنند. تأکید این افراد هم بر این موضوع است که همه جای دنیا شیوههای جدید پخش فیلم و سریال جای تلویزیون را گرفته است؛ اما فکر میکنم دلیل اصلی را باید در جای دیگری جستجو کرد.
وی اظهار کرد: من هم به عنوان یک عضو کوچک از جامعه هنری و هم به عنوان یک مخاطب تلویزیون مهمترین دلیل را خروج نیروهای زبده و کاربلد از روند تولید آثار نمایشی میدانم. نتیجه این اتفاق کاهش کیفیت آثار و کاهش مخاطب بوده است. این یک فرایند بلندمدت است که در طول چند سال شکل گرفته و محدود به دو یا سه سال اخیر هم نیست.
بازیگر فیلم سینمایی «خبر خاصی نیست» گفت: در چنین شرایطی است که به جای پخش چند سریال جذاب در یک سال، هرچند سال یک بار یک سریال پرمخاطب در تلویزیون ساخته میشود. در این چند سال نمونههایی که بتوان از آنها به عنوان سریال خیابان خلوتکن یاد کرد واقعاً انگشتشمار بودهاند.
این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: ممیزیهای سلیقهای و آشفتگی در نظام پرداخت دستمزدها باعث شده تا اغلب فیلمنامهنویسان مجرب و کارگردانان کاربلد و بازیگران توانمند عطای کار در صداوسیما را به لقای آن ببخشند.
بیتا احمدی عنوان کرد: با این حال هنوز هم میتوان به آینده سریالسازی در تلویزیون خوشبین بود به این شرط که مدیران ما به عوامل و هنرمندانی که اتفاقاً از خانواده تلویزیون هم هستند اعتماد بیشتری داشته باشند. زمانی در همین تلویزیون سریالهایی مثل «بوعلی سینا»، «سربداران»، «امام علی(ع)» و «روزی روزگاری» ساخته میشد که هم نظر کارشناسان و منتقدان را جلب میکرد و هم مورد توجه مخاطبان بود.
این بازیگر جوان اظهار کرد: در دورههای بازیگری که زیر نظر زندهیادان حمید سمندریان و امین تارخ داشتم، گاهی دیدن همین مجموعههای تلویزیونی به عنوان تکلیف و یک کارگاه آموزش در نظر گرفته میشد. دلیل چنین انتخابی این بود که واقعاً این سریالها برای بازیگران، فیلمنامهنویسان و عوامل فنی تازهکار در بخشهای مختلف یک کلاس درس بود.
وی با تأکید بر این که بازیگری در کشور مثل همه عرصههای اجتماعی نیاز به جوانگرایی و پوست انداختن دارد گفت: جوانگرایی در حوزه سینما و تلویزیون زمانی معنای واقعی خودش را پیدا میکند که در یک فرایند طبیعی و در کنار حضور نیروهای باتجربه رخ بدهد. خود من در کارهایی که داشتم همیشه سعی کردم که چه در زمان ضبط و چه در پشت صحنه از حضور بازیگران به عنوان یک کلاس درس استفاده کنم.
احمدی افزود: در زمان بازی در فیلم «خبر خاصی نیست» خانم افسانه بایگان که نقش مادر من را داشتند در پشت صحنه هم واقعا شبیه یک مادر با دلسوزی پیگیر بودند تا فشار کمتری به من به عنوان یک بازیگر جوان وارد شود. همیشه به من دلگرمی و اعتماد به نفس میدادند و نمیگذاشتند که همبازی شدن با ایشان یا آقای رضا کیانیان برای بازیگری مثل من بار روانی داشته باشد.
وی افزود به نظر من بازیگر همیشه باید در حال یادگرفتن و کسب تجربه باشد؛ بازیگری یعنی نگاهی به گذشته و تجربهآموزی از پیشینیان در کنار چشم دوختن امیدوارانه به آینده و تلاش برای به روز ماندن؛ بازیگری که بتواند بین این دو عرصه تعادل برقرار کند موفق خواهد بود.
این بازیگر افزود: برای من در جایگاه بازیگر، هم پرده نقرهای سینما و هم قاب تلویزیون هر کدام دارای مزیتهای خاص خودش است. سینما دارای ویژگیهای هنری و حرفهای خاص خود است که باعث ارتقای کار بازیگر میشود، اما تلویزیون هم مخاطبان گستردهای دارد که چند برابر سینما است. اما فراتر از این ویژگیها کیفیت متن و حضور عوامل حرفهای است که یک اثر چه در تلویزیون و چه در سینما را ماندگار میکند.
احمدی درباره آخرین فعالیتهای خود نیز گفت: یکی دو پیشنهاد سینمایی و تلویزیونی داشتم که نظرم را جلب نکرد. البته اخیراً هم برای نقشی در یک کار سینمایی با من تماس گرفتند که این یکی واقعاً جای کار دارد؛ شخصیتی است که در جریان داستان فیلم تأثیرگذار است و به اصطلاح از آن نقشهایی است که آدم را وسوسه میکند.
وی در انتها اظهار کرد: با این حال در فاصله دو کار و زمانی که سر پروژهای نیستم، حتماً از تمریناتی که از کلاسهای بازیگری و صحنه تئاتر آموختهام برای به روز نگه داشتن آمادگی بدنی و ذهنی خودم بهره میبرم. ضمن این که سعی میکنم با دیدن فیلمهای خوبی که روی پرده است و اجراهای تئاتر خودم را بهروز و آماده نگه دارم. به نظر من همین فعالیتها هم اگر در مسیر درست قرار بگیرد می تواند در ادامه فرایند آموزش بازیگری تعریف شود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است