به گزارش صبا و به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، «آینه در آینه» یکی از بخشهای غیررقابتی جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که از دوره چهاردهم با رویکردی پژوهشی برای چهار دوره برنامهریزی شده و اینک در فجر شانزدهم، سومین دوره خود را پیشرو دارد.
«آینه در آینه ۱» در دوره چهاردهم به مرور آثار نقاشی انقلاب اسلامی پرداخت. «آینه در آینه ۲» در جشنواره پانزدهم به هنر عکاسی انقلاب اختصاص داشت و «آینه در آینه ۳» در فجر شانزدهم، به هنر طراحی گرافیک انقلاب اسلامی توجه دارد.
محمد خزایی، دبیر بخش «آینه در آینه ۳» شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره رویکرد این بخش گفت: بخش «آینه در آینه» هر سال به یک حوزه از هنرهای تجسمی میپردازد. در جشنواره چهاردهم به نقاشی و در فجر پانزدهم به عکاسی پرداخته شده بود. امسال در شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به پوسترهای انقلاب توجه شده است. در این بخش، حدود ۶۰ اثر از پوسترهای برجسته اوایل انقلاب اسلامی به نمایش در میآید.
او افزود: آثار منتخب از حوزه هنری و برخی موزهها به امانت گرفته شده است. لزوما سیر تاریخی و اثرگذاری این آثار برای ما مهم است نه کیفیت آنها. از سوی دیگر به کارکرد خاطرهساز پوسترها نیز توجه داشتهایم.
استاد دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب، شور و هیجان خاصی در فضای هنرهای تجسمی وجود داشت و برآیند این فضا در پوسترهای آن دوره قابل مشاهده است. در این بخش تنها به پوسترهای دوران انقلاب اسلامی پرداخته شده است و اگر امکان چاپ آنها نیز وجود باشد، قطعا اتفاق مثبتی رخ خواهد داد.
دبیر بخش «آینه در آینه ۳» در خاتمه اظهار داشت: وجه تاریخی و بنیادی هنرهای تجسمی در طول انقلاب اسلامی بهواسطه آثار ارائهشده در بخش «آینه در آینه ۳» به نمایش در میآید تا بینندگان نسبت به سیر تکاملی عکس، پوستر و… از مقطع انقلاب اسلامی تا به امروز آگاه شوند.
نشر اول: فارس
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است