چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر افتتاح شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۴۵
با اهدای جوایز بخش‌های پژوهش، رادیو تئاتر، نمایشنامه‌نویسی و تئاترتلویزیونی

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر افتتاح شد

چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در تماشاخانه ایرانشهر افتتاح شد.

به گزارش صبا، آئین افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  همزمان با آغاز بخش اجراهای صحنه‌ای و خیابانی کار خود را به صورت رسمی در تماشاخانه ایرانشهر سالن ناظر زاده شروع کرد. این مراسم با قرائت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی آغاز شد. اجرای این مراسم را رسالت بوذری بر عهده داشت و با پخش کلیپی با موضوع جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل و کودک‌کشی در غزه، هنرمندان تئاتر و اصحاب رسانه به استقبال مراسم اصلی آئین افتتاحیه رفتند.

محمود سالاری معاون هنری ارشاد در این مراسم ضمن تشکر از حضار گفت: شورای ارزیابی نشان درجه یک هنری یک شورای مقدماتی دارد که متغیرهای اولیه را بررسی می‌کند.

او ادامه داد: نکته مهم این است که مولفه‌های مهمی چون تربیت شاگرد، حضور مداوم و عمری تلاش در این میان بررسی می‌شود که به شورای بالادستی و نمایندگانی از نهادهای گوناگون و نظارتی ارجاع داده می‌شود که همه رشته‌ها در آن وجود دارد و برای اجرا نیز قوانین محکمی به همراه دارد. علاوه بر این این مسیر دارای یک روند ثابت و روشن است. از آنجایی که این درجه معادل مدرک دکتری است،بنابراین وزارت علوم نیز بر آن نظارت دارد.

سالاری در پایان گفت: از همه مسئولان جشنواره تشکر می‌کنم. باید چراغ امید را در دل مردم روشن نگه داریم این کشور و هنر آن برای همه مردم است‌ همچنین از همه هنرمندانی که در این جشنواره حضور دارند نیز تشکر می‌کنم.

دکتر مهدی حامدسقاییان دبیر جشنواره در بخش دیگری از این مراسم اظهار داشت: این جشنواره در ۱۲ بخش میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان به تئاتر بود که همزمان با این مراسم سه بخش از این جشنواره با اعطای جوایز  به کار خود پایان می‌دهد تا ۹ بخش باقی مانده کار خود را از ۱ تا ۱۲ بهمن ماه ادامه دهند.

او اضافه کرد: جشنواره تئاتر فجر امسال بعد از چندین سال با ایجاد بخش دانشگاهی میزبان دانشگاهیان و اساتید محترم بود، بخش‌های دیگری نیز مانند بخش غزه ، فراگیر و… به جشنواره اضافه شده که به هر چه پربار شدن این جشنواره افزوده است.
در این جشنواره علاوه بر کارگاه‌های آموزشی با موضوعات مهم در تئاتر ایران، بخش پژوهش نیز در بخش مسابقات مورد بررسی و قدردانی قرارگرفته است.
پس از این سخنرانی در بخش پژوهش اعطای جوایز به سپیده ضیایی‌نژاد، بهروز محمودی‌بختیاری و محمد رسولی تعلق گرفت و حائز رتبه شد. داوری این بخش پژوهش را علی اصغر فهیمی‌فر، منصور براهیمی و محمد باقر قهرمانی برعهده داشتند.

در ادامه با حضور دکتر سالاری، هوشنگ توکلی و دکتر محمود شالویی از هشت پیشکسوت نام آشنای هنر تئاتر ایران دکتر جلیل فرجاد، ابوالفضل میرزا احمدی، حسین نوری، داوود داداشی(هنر سیاه بازی)، قوام الدین قاسمی (هنر تعزیه)،مسلم قاسمی (نمایشنامه نویسی)، منوچهر رحیمی (طراحی نور و صحنه) و استاد محمود فرهنگ به پاس یک عمر تلاش در عرصه فرهنگی و هنری تجلیل و نشان درجه یک هنری را به آنها اعطا شد.

در ادامه نوبت به اهدای جوایز بخش نمایشنامه‌نویسی رسید. در این بخش با دعوت از  داوود فتحعلی‌بیگی، اسماعیل خلج و محمود سالاری برای اعطای جوایز، نتایج داوری شهرام زرگر، ایوب آقاخانی و حسین فدایی‌حسین، به شرح زیر اعلام شد:

علی رستمی از خوزستان برای نمایشنامه استخوان‌خوار، محمدرضا امیرخانی از یزد برای نمایشنامه محمدشاه و محسن رحمانی از تهران برای نمایشنامه آقا و ناجی قجری، قدردانی شد و نمایشنامه باغ آلبالو به نگارش محمد میرعلی اکبری از تهران به عنوان اثر برگزیده این بخش شناخته شد.
در ادامه با جوایز بخش نمایش تلویزیونی که توسط هیئت داوران (مسعود فروتن، بهرام ابراهیمی و آشا محرابی) انتخاب شده بود،  اهدا شد.در این بخش ماریا حاجی‌ها در بخش گریم برای نمایش سگک و محمد ملکی اصل در بخش موسیقی برای  نمایش تلویزیونی رگ، سینا ییلاق‌بیگی طراحی صحنه نمایش تلویزیونی رگ انتخاب و تقدیر شدند.
در ادامه برای اعطای جوایز  بخش بازیگری نمایش‌های تلویزیونی، حامدسقاییان، کاظم نظری، مسعود فروتن و بهرام ابراهیمی روی سن حضور یافتند.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به پریسا مقتدی، بازیگر نمایش‌ تلویزیونی «سگک» و رستا رضوی برای بازی در نمایش تلویزیونی «خاطرات خانه‌ای که نیست» اهدا شد.دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش، به ساقی زینتی، بازیگر نمایش تلویزیونی «گوهر» تعلق گرفت.
همچنین در بخش بازیگری مرد لوح تقدیر و جایزه نقدی به‌صورت مشترک به محمدهادی عطایی و وحید آقاپور، بازیگران نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا شد.
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش، به اتابک نادری، بازیگر نمایش‌‌های تلویزیونی «رگ» و «گوهر» رسید.
و در بخش نویسندگی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به لیلی عاج برای نگارش نمایشنامه تلویزیونی «کجایی ابراهیم» اهدا شد.
در ادامه این مراسم در بخش کارگردانی هنری داوران تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش، به ایوب آقاخانی برای کارگردانی نمایش تلویزیونی «رگ» اهدا کردند و در بخش نگاه تازه، هیئت‌داوران این بخش، با اهدا لوح و جایزه نقدی، از میلاد جباری مولانا، کارگردان‌ نمایش‌ تلویزیونی «جهنمی سرد» و داریوش شهبازی، کارگردان نمایش «بهترین حال» تقدیر کرد. در بخش کارگردانی تلویزیونی، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به مسعود ساکت‌اف و محمدعلی رهبر برای نمایش‌های تلویزیونی «کجایی ابراهیم؟»، «رگ» و «گوهر» رسید و در بخش  تهیه‌کنندگی تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حمید نیلی برای تهیه نمایش‌های تلویزیونی «رگ» و «کجایی ابراهیم؟» اهدا شد.جایزه هویت ملی چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به علی قربانی، تهیه‌کننده نمایش تلویزیونی «اتوبان خاطره» برای پرداختن به شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تعلق گرفت.
همچنین پایان این مراسم به معرفی برگزیدگان بخش رادیو تئاتر اختصاص داشت.
در آغاز این بخش، از مهدی شرفی، تهیه‌کننده پیشکسوت رادیو به پاس سال‌ها فعالیت مستمر در این عرصه تقدیر شد و با پخش یک کلیپ،از او به عنوان خاطره‌ساز چندین نسل از نمایش رادیویی در ایران و پایه گذار قصه شب با حضور کاظم نظری و حامدسقاییان، تجلیل از این استاد بی بدیل نمایش رادیویی در ایران انجام شد.
در ادامه، برگزیدگان بخش رادیوتئاتر با داوری مجید نظری‌نسب، احسان کاوه و فرشاد آذرنیا، به شرح زیر معرفی شدند:
افکت زنده یا فولی آرت:
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به  مسعود نصیریان  برای رادیو تئاتر «بی جی ام تاو» از اصفهان تقدیم شد.
صدابرداری:
دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به مجید آئینه برای صدابرداری رادیو تئاتر «علیمردان خان»  از تهران اهدا شد.
بازیگری زن:
دیپلم افتخار، جایزه نقدی به نازنین مهیمنی برای بازی در رادیو تئاتر  «سمفونی پلاک» از تهران رسید.
بازیگری مرد:
هیئت داوران در این بخش با اهدای دیپلم افتخار از پویا چهل‌تنان برای بازی در رادیو تئاتر «سووشون» از فارس تقدیر کرد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی به جواد اسماعیلی برای بازی در رادیو تئاتر «نا» از تهران رسید.
نمایشنامه‌نویسی:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به  سولماز ملکی برای نگارش رادیو تئاتر «نون مثل نقره» از اردبیل اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش به پیمان قریب‌پناه برای کارگردانی رادیو تئاتر «سمفونی پلاک» از تهران رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فرناز عقیلی برای کارگردانی رادیو تئاتر «نا» از تهران اهدا شد.
تهیه‌کننده برگزیده:
دیپلم افتخار این بخش به محمد رادمهر برای کارگردانی رادیو تئاتر «بی جی ام تاو» از اصفهان رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش به بهرام نوری برای کارگردانی رادیو تئاتر «معبر کربلا» از گیلان اهدا شد.
چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در حالی به آیین گشایش رسمی خود پایان داد که از ۲۷ دی آغاز شده است و تا ۱۲ بهمن، ادامه خواهد یافت.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰