به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، محمدخراسانیزاده درابتدای این نشست گفت: امسال برای شانزدهمین بار جشن ملی فجر را که متعلق به تمام هنرمندان است برگزارخواهیم کرد. فرآیند اجرایی این جشنواره از شهریورماه باتشکیل شوراهای سیاستگذاری صورت گرفت و هنرمندانی چون مصطفی گودرزی، نادر قشقایی، بهمن عبدی، سیدعباس میرهاشمی، مسعود نجابتی، احمد عبدالرضایی، منیژه آرمین و…برخی از اعضای شورای سیاستگذاری بودهاند.
رییس موزه هنرهای معاصر تهران با اشاره به اینکه هنرخلاق، وحدتبخش و امیدآفرین همواره از واژههای این دوره از جشنواره بوده است، افزود: میتوانم بگویم که جشنواره فجر امسال به معنی واقعی وحدت بخش و امیدآفرین بوده و تمام هنرمندان علاقهمند به شرکت دراین رویداد را درکنار خود جمع کرده است. ابعاد این جشنواره با هیچ رویداد دیگری قابل قیاس نیست و این تنها جشنوارهای است که یک دبیرکل دارد و ۲۲ دبیر درشاخههای مختلف ذیل او به فعالیت پرداختهاند. همچنین از سراسر کشور آثاری به دبیرخانه این دوره از جشنواره ارسال شده است و درمجموع ۲۲هزار اثر درسطح ملی و استانی و غیر استانی دراین رویداد شرکت کردهاند. این نشان میدهد که سه برابر حجم کارهایی که در دوره های گذشته ارائه شده دراین دوره از جشنواره اثر به دبیرخانه رسیده است.
خراسانیزاده تصریح کرد: نهتنها از منظر کمی که امسال به لحاظ کیفی هم با آثار متفاوتی مواجه بودهایم و همین مسئله انتخاب آثار را در داوریها با سختی مواجه کرده بود. یکی از اتفاقات مبارک دراین دوره، وجود چهرههای مطرح در عرصه دبیری شاخههای تجسمی بوده است. این نگاه نوگرایانه و تازه به جشنواره نشان داد که به هنرمندان پیشکسوت توجه زیادی میشود و به فاخر شدن جشنواره افزوده است.
او اضافه کرد: امسال حضور بانوان درجشنواره تجسمی فجر چه در حیطه داوری و چه در شورای سیاستگذاری پررنگ بوده است. بهخصوص در بخش مجسمهسازی که تمام داوران خانمها بودهاند، ضمن اینکه امروز به نسبت سالهای گذشته بیشتر شاهد حضور بانوان هنرمند در عرصه هنرهای تجسمی هستیم.
خراسانی زاده بااشاره به اینکه جشنواره تجسمی فجر باید قله تمام جشنواره ها باشد اضافه کرد: موزه هنرهای معاصر در جشنواره ایفای نقش کرده است، به طوری که داوریها و دیگر روند اجرایی دراین مدت در موزه برگزار شد.
درادامه این نشست، امیرعبدالحسینی دبیرکل جشنواره تجسمی فجر گفت: رویکرد اول دراین دوره تاکید به کیفیتگرایی بود، ضمن این که تلاش کردیم تا به شناسایی ظرفیت هنرهای تجسمی بپردازیم. حضور هنرمندان سرآمد در ترکیب داوری و دبیران هم از اتفاقات خوب این دوره به شمار میرود. از زمان شکلگیری شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر، تلاش ما براین بود تا پیوند این دوره با دورههای گذشته قطع نشود. بههمین خاطر همواره آیین نامهای که در سالهای قبل توسط دستاندرکاران دورههای مختلف نوشته شده بود را مدنظر قراردادیم.
دبیرکل جشنواره تجسمی فجر اضافه کرد: امسال از حضور جوانان درجشنواره بهره بیشتری گرفته شده است، بهطوری که در شورای دبیران از هنرمندان برگزیده دوره های قبل استفاده شده است و همینطور حضور بانوان هنرمند که از بین ۳۷۲۴ اثری که به دبیرخانه رسیده است، دو هزار و ۵۱ اثر متعلق به خانم ها بوده است. درعینحال، میخواستیم دراین دوره با جامعه دانشگاهی هم همدلی و ارتباط برقرار کنیم و دراین زمینه از همیاری دانشگاهها و مراکز آموزشی مختلف بهره گرفتهایم. بخش علمی جشنواره هم به پایاننامهها در مقاطع ارشد و دکتری اختصاص داشت که به بهترین پایاننامه طوبای زرین اهدا میشود.
مسعود زندهروح کرمانی دبیرهنری جشنواره نیز گفت: امسال نمایشگاه در دوبخش به نمایش درمیآید، یک بخش متعلق به آثار هنرمندان فاخر است و بخش دیگر «آینه درآینه» است که در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود و بخش دیگر که متشکل از بخش های مسابقه، قله و هنرمندمحور است در موسسه فرهنگیهنری «صبا» به نمایش درخواهد آمد.
زندهروح کرمانی ادامه داد: یکی از اتفاقات شاخص دراین دوره این بوده است که ما ۳۲ دبیر هنری دراستانها داشتهایم و مجموعا بیش از هزار اثر از هنرمندان تجسمی در سراسر ایران به دستمان رسید. طراحی پوستر جشنواره امسال بهعهده صابرشیخ رضایی از برگزیدگان دورههای قبل جشنواره بود و همچنین طراحی پوستر تجسم هنر را هم سعید کریمی انجام داد.
درادامه این نشست که به پرسش و پاسخ اهالی رسانه اختصاص داشت، امیرعبدالحسینی در پاسخ به سوال خبرنگار «صبا» مبنی براین که امسال مانند سالهای گذشته چقدر تلاش شده است تا از تعامل هنرمندان در انجمنهای مختلف تجسمی درجهت برگزاری جشنواره کمک گرفته شود گفت: همه میدانند که انجمنهای هنری این روزها زیاد فعال نیستند و بعضی از آنها کمکار شده و یا درگیر چالشها و انتخابات خود هستند. اما نمیشود حضور انجمنها را درچنین رویدادی نادیده گرفت. کمااینکه درادوار گذشته از حضور انجمنها استفاده شده بود،دراین دوره هم در بخش مجسمهسازی هنرمندان خانم از انجمن حضور داشتهاند.
خراسانیزاده نیز متعاقب سوال «صبا» اضافه کرد: دراستانها در قالب رویداد هنراستانی، شاهد همیاری زیادی از سوی هنرمندان انجمنها بودهایم. بهطوری که بخشی از مجریان این اتفاق، هنرمندان انجمنها در استانهای مختلف بودهاند.
مراسم افتتاح شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر روز هشتم بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران و روز دهم بهمن ماه درموسسه فرهنگی هنری صبا برگزارخواهد شد.
There are no comments yet