جشن «خانواده بزرگ سو» روز گذشته ۸ بهمن ماه با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره، مجتبی حسینی کارگردان پروژه «سو» در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در این مراسم از شهدای دوره دفاع مقدس، شهدای فلسطینی و یمنی و سوری که در جریان اخیر مقاومت به دست نیروهای استکبار جهانی و مستکبرین به شهادت رسیدند یاد کرد و گفت: به نظر میرسد کار مهمی که به همت بچههای آژانس مستند «سو» انجام شد، نقش مهمی در تصویری که باید از حرکت مردم شریف ایران منعکس شود، دارد.
قهرمان واقعی معنای حقیقی انسان است
وی در ادامه به قهرمانان معمولی و ویژگیهای آنها اشاره کرد و گفت: قهرمانان معمولی چند ویژگی مهم دارد یکی اینکه از قهرمانانی صحبت میکند که خیلی معمولی هستند ولی خیلی خاص هستند. ما فکر میکنیم قهرمان یعنی کسی که در فیلم ابرقهرمانی یک کنش عجیب و غریب دارد یا قهرمان کسی است که کار عجیبی انجام میدهد که در طاقت انسانی نیست ولی به نظرم در مبانی و هویت تاریخی ما، کسی قهرمان است که فضائل انسانی را نشان دهد و زمینه بروز آن را خلق کند.
محمدمهدی دادمان افزود: قهرمان واقعی معنای حقیقی انسان است. به برکت انقلاب اسلامی و به نفس قدسی حضرت امام (ره) و برکت خون شهدایی که فرد فردشان به معنای واقعی کلمه قهرمان بودند فرصتی فراهم شد که انسان ایرانی بتواند هم استعدادهای خود را در مسیر الهی بروز دهد و هم زمینه رشد استعدادهای انسانی دیگر را فراهم کند. مهمترین ویژگی «قهرمانان معمولی» این است که درباره این قهرمانها با ما صحبت میکند، روایت میکند و قهرمانی جدید برای ما تصویر میکند.
وی در بخشی از سخنانش تاکید کرد: اگر از تصویرهای ابرقهرمانی عبور کنیم قهرمان در ذهن ما از مجاهدین جبههها، شهدا و ایثارگران که به معنای واقعی کلمه قهرماناند، تصویر شده بود. قهرمانی و پهلوانی این مردم بعد از عرصه میدان جهاد نظامی و جهاد دفاعی ادامه داشت و ما سالها فراموش کردیم درباه آنها صحبت کنیم؛ آدمهایی که با همان روحیه و خصایص شخصیتی پا به عرصه اجتماعی میگذارند و فرصتی متفاوت پیش روی خودشان و جامعه به وجود میآورند. در حالیکه حرف زدن از این منطق و روایت کردن اینگونه از قهرمانی، نیاز امروز جامعه است.
دادمان همچنین افزود: باید فرصت داشته باشیم تا ببینیم چطور میتوانیم قهرمان معمولی این زندگی باشیم. ما فرصت داریم ولی کلیشهها اجازه نمیدهد به آن فکر کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: «قهرمانان معمولی» تجربه تولید آدمهایی است که خودشان در مسیر رشد هستند. آنها حرفهایی را شنیدهاند و گفتهاند، درباره آنها خواندهاند و ساعتها پژوهش و ساعتها تلاش کردهاند تا نحوه روایت را با دوربین یاد بگیرند و بعد فرصت پیدا کردهاند که یک تجربه تولیدی خلق کنند و به خوبی هم اثرشان تقدیر و دیده شده است. اگرچه تقدیرها و دیده شدنها هم مهم است اما آنچه اهمیت بیشتری دارد این است که این مسیر دارای اصالت و ارزش است. «قهرمانان معمولی»؛ نمونه درخشان تولید و رشد رئیس حوزه هنری اظهار کرد: ما در تولید گرفتار کلیشههایی شدهایم که ما را از این مسیر کار با افراد حرفهای بازداشته است. در اینجا فرصت برای افرادی فراهم شده که مسئله دارند و میخواهند مسئله را با استعداد و هنرشان روایت کنند و واگویه کنند. این افراد سختی میکشند، کار را یاد میگیرند و تجربه میکنند و تجربهشان پرتوفیقی است. «قهرمانان معمولی» یکی از نمونههای متاخر درخشان تولید و رشد همزمان است.
وی بیان کرد: ما فکر میکنیم منطق عمل در منظومه فرهنگ و هنر انقلاب شکلگیری بسترهایی است که به آدمها کمک کنند تا تجربه واقعی به همراه عمقیابی فکری، تلاش نظری و علمی اثری را خلق کنند و نمونه و طراز جدیدی از تجربه هنری باشند که افراد به واسطه آن رشد کنند. در «قهرمانان معمولی» ما با مجموعهای از هنرمندان کاربلد مواجه هستیم که دغدغه دارند و روی آن دقیق شدهاند و همین تمرکزشان هم نشان میدهد که اگر وارد فرهنگ و هنر شدهاند و خلق اثر میکنند به مثابه یک انجام وظیفه است و نه صرف یک تجربه هنری.
پیشرفت حقیقی جامعه به دست آدمهایی که دیده نشدهاند
محمد مهدی دادمان گفت: نکته دیگر حرفی است که در پس مستند سریال «قهرمانان معمولی» وجود دارد و آن هم این است که پیشرفت حقیقی جامعه باید به دست آدمهایی رقم خورد که شاید خیلی از ما آنها را نمیشناسیم و اینجا رسانه باید به کمک آدمها بیاید تا کسانی که برای پیشرفت جامعه تلاش میکنند و با چالشهای واقعی مواجه میشوند، دیده شوند.
قهرمانان معمولی نشان داد امکان دیده شدن باید برای این افراد فراهم شود تا مسیر بالندگی رشد و ادامه پیدا کند و تثبیت شود.
وی درباره نقش مهم رسانه تصریح کرد: رسانه میتواند تلاش کند تا آدمهایی که بار پیشرفت جامعه به دوششان است و گمنام هستند شناخته شوند و مسیر پیشرفت سریعتر و عمیقتر و کیفیتر طی شود. شاید هرکدام از آثار نشان میدهد چقدر کار نکرده و در فضای فرهنگ و هنر و رسانه بار روی زمین مانده داریم که میتوان به لطف کار فرهنگی هنری پیش برد و آن را محقق کرد.
حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره نیز در بخش دیگری از جشن خانواده «سو» گفت: اولین طراحی و حرفها برای آژانس «سو»، نزدیک به دو سال پیش در مرکز مستند سوره انجام شد و با بررسی در فاز اول کار پیش رفت و این پروژه تا جایی که نزدیک به پخش شد مسیر بسیار پرفراز و نشیبی را سپری کرد ولی نتیجه رضایتبخش بود چراکه محصولی ارائه شد که از استانداردهای فنی و کیفی برخوردار بود و در مقایسه با آثار مشابهی که از تلویزیون پخش میشود سطح بالاتری داشت و مورد توجه قرار گرفت. نماها و قابهای این اثر خوش آب و رنگ است و توجه مخاطب بیرونی به تصاویر و فضا جلب میشود و با وقتی وارد قسمتها میشویم میبینیم که قصه و روایتشان گیراست. امیدوارم این تلاش مستدام باشد و شاهد امتداد فصلهای بعدی کار باشیم و با آسیبشناسی نواقص رفع شود و فصلهای بعدی بهتری تولید شود.
به سینمای قهرمان محور معتقدیم
وی ادامه داد: ما در سازمان سینمایی سوره و در بخشهای سینمایی، انیمیشن و مستند و فیلم کوتاه و حتی در بحث توزیع و پخش، شعار محوری را از سه سال پیش «این قصه قهرمان دارد» گذاشتهایم و این اتفاقی است که در انتخاب نام این مستند هم افتاده و یکی بودن شعار این مستند هم همپوشانی و تلاقی مبارکی است. ما در سازمان سینمایی سوره تلاش میکنیم قصهها و اتفاقات قهرمانمحور را روایت کنیم.
رئیس سازمان سینمایی سوره تاکید کرد: ما به سینمای قهرمان محور معتقدیم و آنچه که گمشده سینمای ما است روایت قصههایی است که قهرمانانی دارد و آن قهرمانان برای مخاطب الگو میشوند و میتوان به آنها افتخار کرد و هویت دینی و ملی ما را به همراه دارند. این مستند هم روایت قهرمانانی است که شاید به تسامح «قهرمانان معمولی» نامگذاری شده است چراکه معمولی بودن یک وجه آنهاست و آدمهاییاند که در اطرافمان هستند و کمتر به چشم ما آمدهاند و آدمهای معمولی نیستند.
در بخش بعدی این مراسم مجتبی حیدری تهیهکننده و کارگردان مجموعه «قهرمانان معمولی» در حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره، مهریزدان مدیر بخش مستند و عوامل مجموعه قهرمانان معمولی مورد تقدیر قرار گرفت.
مجتبی حیدری در ادامه اظهار کرد: اعضای آژانس مستند «سو» با خانوادههای خود اینجا هستند و نسل جدیدی از مدیریت هنری کشور هم در حوزه هنری پذیرای جوانانی است که قرار است در آینده سکاندار این عرصه باشند.
وی همچنین خطاب به خانواده اعضای آژانس مستند «سو» افزود: در طول این مدت فرزندان شما تلاش کردند که دست به یک کار بزرگ بزنند و حضورشان در آژانس «سو» نه اتفاق و حادثه بلکه انتخاب است. آنها انتخاب کردند که در این مسیر قدم بردارند واین موضوع مهمی است که ما شاهد پروژهای هستیم که پروژههایی که در مجموعه «سو» تولید میشود و امروز تقدیر میشود از بچههایی که خواستند کنار بزرگترهایشان یاد بگیرند و استمرار داشته باشند. در کنار آنها بچههای مناطق تهران در محرم پروژه را شروع کردند تا راوی و روایتکننده منطقه و محلهشان باشند.
وی تاکید کرد: ما در «قهرمانان معمولی» با شغلهای مختلف و افراد مختلف در حوزههای کاری مختلف آموزش، بهداشت، ورزش و اشتغال مواجه هستیم که اینها هر کدام شغلهایی دارند اما همه آنها یک نقش را ایفا میکنند و آن هم رشد جامعه و اطرافیان است. مهم است که یاد داریم در هر شغلی که هستیم نقشمان یکی است یعنی یا رشد میدهیم یا رشد میکنیم. در آژانس سو افراد یاد میگیرند که در کنار هم رشد کنند و با هم و در کنار هم به دیگران کمک کنند.
به فرزندانتان افتخار کنید
وی خطاب به خانواده اعضای آژانس مستند «سو» گفت: به فرزندان و جوانان خود افتخار کنید. من با نسلی مواجهم که میداند کجاست و میداند میخواهد چه کاری انجام دهد. در جمع ما دختر ۲۰سالهای است که قهرمان جشنواره دانشجویان جهان میشود یا در جمع ما خانم صفوی در جشنوارهای خارجی به عنوان اولین زن ایرانی افتخارآفرین شده است. سید متین هاشمی همیشه در جشنوارههای بینالمللی برای ایران افتخارآفرینی کرده است. اعضای این مجموعه دوست دارند دوستانشان هم پیشرفت کنند و باعث رشد آنها هم شوند.
حیدری اظهار کرد: در این مجموعه بانوان دارای انگیزه و قدرتی هستند که در حوادث مختلف قوی و درست عمل میکند و در جایگاه خوبی ایستادهاند و اینها حتما در آینده نسل درستی را تربیت میکنند. ما در جمعمان تیم پژوهشی داریم که اکثرا متشکل از دخترها هستند و در تیم تصویر دختران ما بسیار درخشان عمل میکنند و در تدوین و صدابرداری میدرخشند و ما افتخار این را داریم که در جمعمان پذیرای آنها باشیم.
وی بیان کرد: در تقویم «سو» امروز روز مهمی است و قرار است در این تاریخ جشنوارهای در سراسر کشور تعریف کنیم. قرار است دوستان تهرانی در سال جدید با همت خود به ما اضافه میشوند و برای ملحق شدن، در حال آموزش دیدن به صورت منطقهای هستند و سندنویسی محله خود را انجام میدهند و فکر میکنم سال آینده در همچین زمانی رویداد بسیار خوبی داشته باشیم.
سال آینده برنامه بسیار منظم و دقیق هم در حوزه فیلم و عکس در بخش آموزش و تولید برای استانها داریم. ما نیت کردهایم در ولایت مولا امیرالمومنین حضرت علی (ع) ۱۱۰ قهرمان ایرانی را روایت کنیم . ما تلاش داریم الگوسازی منطقهای را در تمام شهرستانها و از نقاط دور ایران تا پایتخت داشته باشیم.
در بخش بعدی این مراسم حسن مهدیزاده، سیدمحمدحسین اخوان، علیرضا تندرو، فاطمه ذاکریان، جواد یوسفی و حامد زراعت کن و فاطمه سیاحی به عنوان قهرمانان و سوژههای آژانس مستند «سو» در کنار عوامل مختلف این مجموعه مورد تقدیر قرار گرفتند.
جشن بزرگ آژانس مستند «سو» با صحبتهای احسانی مدرس اعضای آژانس مستند سو درباره موفقیت این مجموعه و پخش کلیپی از پشت صحنه فعالیتهای انجام شده، به پایان رسید.
4 comments