جشنواره چهلودوم در هفتمین روز خود، ساعتهای پرکار و شلوغی را پشت سر گذاشت. «بازار فیلم» این دوره از جشنواره با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی و مسئولین این جشنواره افتتاح شد. در این دوره از جشنواره فیلم فجر، بیست و پنجمین بازار فیلم با حضور ۲۲ کشور تا روز بیستودوم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
پخش مسابقه نیمه نهایی جام ملتهای آسیا میان ایران و قطر و نمایش آن در برج میلاد نیز باعث ایجاد حس و حالی خاص میان اهالی رسانه و منتقدان شده بود. متاسفانه این مسابقه با شکست تیم ملی کشورمان همراه بود اما تجربه تماشای جمعی این دیدار میتواند برای همیشه در خاطره حاضران در سالن ثبت شود.
برنامه نمایش آثار نیز در ۳ سانس پیگیری شد. فیلم «آسمان غرب» که به بخشهایی از زندگی شهید شیرودی میپردازد با حضور فرزند او به روی پرده رفت.
دیگر فیلم به نمایش درآمده در روز دوم جشنواره فیلم فجر، «ملکه آلیشون» بود. اثری در گونه سینمای کودک و با هدف آشتی نسل جوان با طبیعت و تکریم و احترام نسبت به آن ساخته شده است. نکته جالب فیلم این بود که ابراهیم نورآور محمد در این فیلم به جز کارگردانی، سایر مسئولیتها نظیر طراحی صحنه و لباس، گریم، مدیریت فیلمبرداری و… را نیز برعهده داشته است.
«نبودنت» ساخته کاوه سجادی حسینی فیلم آخر این روز بود. سجادی حسینی کار خود در سینما را با دستیاری کارگردان شروع کرده است و پیش از این فیلمهایی ساخته است که باعث شدند برای تماشای اثر تازه او کنجکاویهایی وجود داشته باشد. فیلمی که نگاهی متفاوت به مسئله فقدان دارد و به مصائب پیش آمده درباره مهاجرتهای غیر قانونی میپردازد. در این دوره از جشنواره، هر روز این رویداد به یک هنرمند تازه درگذشته تقدیم شده است و آیین نکوداشت روز هفتم، برای «بیتا فرهی» برگزار شد. بازیگری که به صورت اتفاقی وارد سینما شد و از خود تأثیری ماندگار برجای گذاشت.
در روز هفتم همچنین برنامه نمایش آثار کوتاه و مستند در کاخ جشنواره پی گرفته شد و فیلمهای بینالملل نیز اکران خود را آغاز کردند. با توجه به اینکه بسیاری از فیلمهای حاضر در این بخش به سختی قابل دسترسی هستند، برخی از منتقدین سینمایی فرصت تماشای آنها در جشنواره را از دست نمیدهند و آغاز اکران این فیلمها، موقعیتی ویژه برای آنها به وجود آورده است. همچنین کارگاههایی جشنواره چهل و دوم در موزه سینما آغاز به کار کرد. سارا نعلبندیان، فیلمنامهنویس اهل کشور ارمنستان کارگاهی با عنوان «فیلمنامهنویسی و تولیدات مشترک» را در موزه سینما برگزار کرد. نکته جالب اینکه وی احاطه کاملی بر سینمای ایران داشت و بخشهایی از صحبتهای او به فیلم «گاو» اثر داریوش مهرجویی فقید اختصاص داشت. نعلبندیان در توضیح علاقه خود به فیلم «گاو» گفت: «دلیل علاقه بسیار من به فیلم «گاو» ساختار بسیار قوی آن است که من را یاد ساختار کلاسیک ادبیات روسی میاندازد.»
همچنین نشست خبری فیلم «غیاب» محصول کشور چین که در بخش «جشنواره جشنوارهها» حضور دارد، با حضور وولانگ کارگردان این اثر در موزه سینمای ایران برگزار شد. این فیلمساز چینی بسیار تحت تأثیر محوطه و عمارت زیبای باغ فردوس قرار گرفته بود و آرزو کرد که بتواند روزی در این بنای تاریخی، فیلمی را به صورت تولید مشترک بسازد.
فردا و در هشتمین روز جشنواره بینالمللی فیلم فجر، فیلمهای «باغ کیانوش»، «آبی روشن»، «نوروز» و «ببعی قهرمان» به روی پرده خواهند رفت.
There are no comments yet