به گزارش خبرنگار سینما صبا، امسال چهار فیلم انیمیشن در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند که یکی از آنها انیمیشن «رویا شهر» به کارگردانی محسن عنایتی است؛ این پویانمایی داستان پسر بچهای به نام آرات است که طی مجموعهای از اتفاقات، تبدیل به قهرمان رویا شهر میشود. این اثر سینمایی با مشارکت اداره کل فرهنگی شهرداری تهران، مرکز انیمیشن سوره، مجتمع مهوا در استودیو آینده نگار تهیه شده است.
«رویا شهر» تجربه متفاوتی در کارنامه هنری محسن عنایتی و تیم تولید او به شمار میرود. آنها که پیش از این انیمیشن تحسین شده «بنیامین» را ساختهاند، این بار با بهرهگیری از تجربیات قبلی و استفاده از خلاقیت انیماتوری محسوس، نمایش بهتری از صنعت بزرگ پویانمایی را پیش چشم مخاطبان قرار دادند.
تکنیک انیماتوری که منجر به خلق کاراکترهای نزدیک به واقعیت در سطح بالاتری میشود حرف اول را در انیمیشنسازی روز جهان میزند. در سالیان اخیر این موضوع رشد بسیار چشمگیری داشته و انیمیشنهای ایرانی را به استانداردهای جهانی بسیار نزدیک کرده است. تولیدکنندگان انیمیشن «رویا شهر» تلاش کردند با بهکارگیری تکنیک هنری در سطح بالا، تصاویر واقعیتری را خلق کنند.
از سویی دیگر باید به موضوع و فیلمنامه این انیمیشن دقت داشت؛ بدون شک مخاطب اصلی انیمیشن، رده سنی کودک و نوجوان هستند. ساخت یک اثر سینمایی برای این رده سنی دارای اقتضاعاتی است که توجه به آن میتواند برگ برنده یک اثر باشد.
مولفههایی مثل رویاپردازی، قهرمان سازی و … چیزی است که ذهن و فکر نوجوانان را به خود مشغول کرده است. رده سنی کودک و نوجوان همواره به دنبال قهرمان در دنیای واقعی و خیالی خود میگردد و مصداق این موضوع را میتوان در علاقه بسیار زیاد نوجوانان به شخصیتها و کاراکترهای اصلی انیمیشنهای خارجی دید.
اما نکته اساسی در این بین این است که قهرمان غربی با تمام مولفههای فکری و رفتاری که در انیمیشنهای آنها مشهود است، متعلق به نوجوانی در همان فضا است و به راحتی نمیتوان آن را به نوجوان ایرانی تعمیم داد. بنابراین برای نوجوان ایرانی باید قهرمان ایرانی با مولفههای فکری رفتاری خاص آن خلق کرد.
انیمیشن «رویا شهر» تلاش کرده است چنین قهرمان را خلق کند و پیش چشم مخاطبان کودک و نوجوان ایرانی بیاورد.
There are no comments yet