نشست خبری نخستین المپیاد ملی آموزش هنر در دفتر برنامه ریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، محمدحسین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: برگزاری رویدادی مثل المپیاد در رشتههای مختلف علمی، ورزشی و هنری در دنیا رایج است و دارای پیشینه طولانی است. مخصوصا المپیادهایی که با محوریت علمی برگزار میشوند، همواره جایگاه بالایی دارند
او اضافه کرد: گرچه المپیادهای هنری شاید هنوز به آن شکلی که باید جا نیفتاده است. در کشور ما المپیادها جایگاه بالایی دارند. در بخش فرهنگ و هنر رویدادهای هنری درحال برگزاری است.
اسماعیلی با بیان اینکه ما تا امروز المپیاد هنر به معنی خاص امروز نداشتهایم. اولین تفاوت این رویداد این بوده که به شکل تیمی برگزار میشود. این گروهها هم در قالب آموزشگاههای مختلف هنری با یکدیگر به رقابت میپردازند. همچنین هنرستانها هم دراین رویداد مشارکت میکنند.
او تصریح کرد: این المپیاد به شکل لیگ در سه سطح برگزار میشود و تیم برتر در قالب استانی با دیگر استانها رقابت میکند. این موارد تمایز این رویداد با دیگر رویدادهای هنری است.
اسماعیلی اضافه کرد: کشف استعدادها و تشویق و آموزش کار تیمی در هنر، ارتقاء کارهای گروهی و ایجاد همبستگی و نشاط و امید و انگیزه در بین هنرجویان و کمک به توسعه عدالت اجتماعی از اهداف این المپیاد است. موضوعاتی که دراین المپیاد درنظر گرفته شده سبک اسلامی ایرانی، ایجاد امید و شور اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده، همبستگی اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی ازاین جمله است. فرآیند برگزاری این رویداد از اسفند امسال شروع میشود و درنهایت تا پایان شهریورماه ادامه دارد که برگزیدگان دراین ماه اعلام میشوند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی گفت: هدف ما جریانسازی در حیطه آموزش هنر است تا بعد از کشف استعدادها به سیاستگذاری دراین زمینه بپردازیم.
به گفته او یک میلیون نفر میتوانند دراین رویداد شرکت کنند و ازبین این تعداد، گروههای منتخب شناخته میشوند.
اسماعیلی گفت: امیدوارم برگزاری این المپیاد راهگشا باشد تا به مقوله آموزش هنر بیش از پیش توجه شود. به خصوص این که امروز پوستر این رویداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
دراین نشست نسرین بابایی معاون دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای سال اول باتوجه به اینکه اولین بار است داریم این رویداد را برگزار میکنیم، فقط به آموزشگاههایی که زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است توجه داریم. هنرهای تجسمی، موسیقی و خوشنویسی بعضی از شاخههای این المپیاد به شمار میروند.
اسماعیلی نیز درباره نحوه انتخاب تیمهای شرکت کننده در المپیاگفت: توجه به تعداد اعضای تیم، آثار ارائه شده و نمره تعلق گرفته به هر تیم از مولفههای داوری دراین رویداد است. تیمهای قهرمان در هر رشته لوح تقدیر و مدال دریافت میکنند و به ازای هر نفر ده میلیون تومان درنظر گرفته شده است. همچنین جام قهرمانی را درنظر گرفتهایم و برای مدیر آموزش هر تیم هم امتیازاتی درنظر گرفته شده است. تیمهای راهیافته به مرحله نهایی، به جشنوارههای فجر معرفی میشوند و به اجرا میپردازند.چشم انداز ما این است که ظرف دوره پنج ساله سایر مراکز آموزشی را هم وارد این المپیاد کنیم و به آن بعد بین المللی بخشیم.
او اضافه کرد: مهمترین هدف این المپیاد دستیابی به شعار «هنر برای همه» است و قصدمان این است که افرادی که واقعا دارای استعداد هستند، در این رویداد شرکت کنند، ضمن اینکه در این رویداد به استانها هم توجه کردهایم و این المپیاد فقط به پایتخت محدود نخواهد ماند. شعار محوری این المپیاد «یکصدا ایران» است، همان طور که دراین رویداد استعدادهای تمام کشور حضور می یابند و مورد شناسایی واقع میشوند.
سجاد فروغی طراح پوستر «المپیاد آموزش هنر» و «یکصدا ایران» هم دراین نشست توضیحاتی را درباره المانهای به کار رفته دراین پوستر ارائه کرد.
اسماعیلی در پایان گفت: یکی از دلایلی که باعث شد به برگزاری این المپیاد بپردازیم این بود که خروجی آموزشگاهها مشخص نبود ولی این رویداد میتواند در بررسی خروجی آموزشگاههای هنری نقش داشته باشد.
به گفته اسماعیلی، سازمان اجتماعی، وزارت کشور، مرکز پیشگیری از آسیب های اجتماعی و…برخی از نهادهایی بودهاند که در برپایی این المپیاد مشارکت داشتهاند.
او درباره بودجه این رویداد نیز گفت: ده میلیاردتومان قراراست صرف این المپیاد شود که امیدواریم افزایش بودجه نیز داشته باشیم.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است