حضور پررنگ فیلم‌های کوتاه انجمن سینمای جوان در جشنواره‌های جهانی | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۴۹
ثبت آمار بی‌سابقه در 1402 و پیام مهم یک استقبال 

حضور پررنگ فیلم‌های کوتاه انجمن سینمای جوان در جشنواره‌های جهانی

آثار تولید شده در انجمن سینمای جوانان ایران در سال 1402 حضور گسترده ای در جشنواره‌های جهانی را تجربه کردند و جوایز متعددی برای سینمای ایران به ارمغان آمد.

به گزارش خبرنگار سینما صبا، انجمن سینمای جوانان ایران که به عنوان بزرگترین، فراگیرترین و حرفه‌ای‌ترین مدرسه سینمایی غرب آسیا شناخته می‌شود و همچنین مهمترین تولیدکننده آثار کوتاه سینمایی ایران است که در سال ۱۴۰۲ نیز با بیش از ۳۰۰ حضور در جشنواره های معتبر جهان و جوایز متعدد آنها توانسته است، سینمای غنی ایران را به جهان معرفی کند.

عبور از یک گردنه مهم / جشنواره فیلم کوتاه تهران از لیست مورد تایید آکادمی اسکار خارج نشد

سال ۱۴۰۱ گردنه مهمی برای سینمای ایران بویژه فیلم کوتاه بود که با فراز و نشیب های مختلف توانست از آن به سلامتی عبور کند. اولین رویداد هنری پس از اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران بود و فشار رسانه‌ای گسترده‌ای از سوی رسانه های ضدانقلاب و برخی عناصر داخلی به فیلمسازان منتخب وارد شد تا جشنواره را تحریم کنند. این چالش اما با تعامل مهدی آذرپندار؛ دبیر این جشنواره و محمد خزاعی، ریاست سازمان سینمایی در هم‌نشینی و گفتگو با فیلمسازان پشت سر گذاشته شد و جشنواره با حضور فیلمسازان منتخب آن و استقبال گسترده تماشاگران برگزار شد. فیلمسازان جوان سینمای ایران اما پس از برگزاری جشنواره، همچنان با شایعهِ دروغِ «تحریم سینمای ایران از سوی جامعه بین المللی سینما» دست به گریبان بودند و این رسانه های ضدانقلاب بر ذهن فیلمسازان بمباران وسیعی را انجام می‌دادند تا آنجا که دروغ خارج شدن جشنواره فیلم کوتاه تهران از لیست مورد تایید آکادمی اسکار از سوی این رسانه‌های طرفدار براندازی و برخی معاندین داخلی تکرار شد. در این فضا معاندین ترس همکاری و حضور فیلم های کوتاه با عنوان انجمن سینمای جوانان ایران را در جشنواره‌های بین‌المللی در دل فیلمسازان جوان کشور ایجاد می‌کردند.

ثبت آمار بی‌سابقه / پیام مهم یک استقبال

ثبت آمار بی سابقه دریافت ۷۲۱۶ فیلم کوتاه از ۱۳۱ کشور جهان دستاورد مهم چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران بود که بار دیگر اعتبار و جایگاه انجمن و این جشنواره را در عرصه جهانی به رخ کشید.

امور بین الملل جشنواره در این دوره توانست مسیرهای تازه ای برای معرفی جشنواره و جذب آثار متقاضی را فراهم نماید و این رکوردشکنی متقاضیان هم در ابعاد رسانه‌های بین المللی مورد توجه قرار گرفت و هم پاسخی به دروغگویان درباره تحریم جهانی جشنواره فیلم کوتاه تهران و دیگر رویدادهای هنری جمهوری اسلامی ایران شد.

استقبال جهانی از جشنواره فیلم کوتاه تهران برای فیلمسازان جوان نیز یک پیام مهم داشت و آن اینکه تمام بمباران یکساله غیرواقعی بوده است و آنها می توانند با خیال راحت به تعامل با جشنواره های بین المللی بپردازند.  شکستن فضای دروغین ساخته شده در مورد سینمای ایران -به خصوص سینمای کوتاه- در ابتدای سال ۱۴۰۲ باعث شد؛ فیلمسازان جوان انجمن سینمای جوانان ایران؛ بیشتر از پیش به امر پخش آثارشان مبادرت کنند و حضور گسترده بین‌المللی از سوی سینمای کوتاه ایران در جشنواره‌های جهانی ثبت شد.

بیش از ۳۰۰ حضور بین‌المللی در سال ۱۴۰۲

فیلم‌های انجمن سینمای جوانان ایران بیش از ۳۰۰ حضور بین‌المللی را در جشنواره‌های جهان تجربه کرده‌اند که از این بین می توان به «شلال» ساخته «امیرعلی سی‌سی‌پور» منتخب جشنواره ساندنس امریکا (مورد تایید اکادمی اسکار)، فیلم «مرده خور» به کارگردانی «البرز پورصیاد» در جشنواره تامپره فنلاند (مورد تایید آکادمی اسکار)، «بالا افتادن» از «مریم بختیاری» منتخب جشنواره فلیکرز رود آیلند امریکا و جشنواره تیرانا (هر دو مورد تایید اکادمی اسکار) ، «جناکات» اثر «سید عطاالله مجابی» در جشنواره IN THE PALACE بلغارستان (مورد تایید اکادمی اسکار)،  «آپولو» به کارگردانی «فرزاد رنجبر» در جشنواره گلدن افرودیت قبرس، «قوتار» اثر «علی علیزاده» و «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» به کارگردانی «مهدیه محمدی» در جشنواره معتبر فرایبورگ سوئیس و… اشاره کرد که تنها بخش کوچکی از موفقیت های آثار انجمن سینمای جوانان ایران در یک سال اخیر است.

راهی جدید برای بازاریابی و پخش جهانی

انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزش و تولید فیلم کوتاه در کشور، به منظور پخش، بازاریابی و حضور جهانی منسجم و مؤثر تولیدات خود، در سال ۱۴۰۲ با انتشار فراخوانی اعلام کرد «قصد دارد به شیوه‌ای کارآمد و براساس پژوهش‌های علمی و تجربیات کارشناسان پخش جشنواره‌ای و بازارهای بین‌المللی، اقدام به پخش و بازاریابی آثار برگزیده خود کند.» با توجه به اینکه انجمن هر ساله بیش از ۳۵۰ اثر حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای تولید می‌کند، در نخستین مرحله آثار متقاضی توسط «شورای پخش و بازارهای جهانی» انجمن سینمای جوانان ایران بررسی می‌شود و از بین آنها تعداد محدودی از تولیدات واجد شرایط به تشخیص این شورا انتخاب و برای پخش جشنواره‌ای و حضور آن‌ها در بازارهای جهانی آماده می‌شوند. سینمای ایران در حوزه فیلم کوتاه همواره چهره‌های سرآمدی در عرصه‌های بین‌المللی داشته است که عموم آنها دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران بوده اند و عرصه فیلمسازی را با این تشکل شروع کرده‌اند و همچنان نام انجمن سینمای جوانان ایران برای حضور فیلمسازان در جشنواره‌های جهانی یکی از مهمترین اعتبارات آنهاست.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    234/372/429/900
  • تمساح خونی
    168/255/197/250
  • مست عشق
    120/024/440/750
  • خجالت‌نکش۲
    84/241/125/200
  • پول و پارتی
    77/603/581/000
  • سال گربه
    64/591/860/000
  • قیف
    18/521/850/500
  • یادگار جنوب
    12/278/599/550
  • مفت بر
    11/937/030/000
  • ملاقات با جادوگر
    10/788/025/000
  • قلب رقه
    7/254/437/000
  • ساعت 6صبح
    6/686/226/250
  • شهرگربه‌ها۲
    6/037/105/000
  • در آغوش درخت
    4/993/931/500
  • شه‌سوار
    4/227/266/000
  • روزی روزگاری آبادان
    2/763/635/000
  • آغوش باز
    1/031/507/500
  • کارزار
    204/600/000
  • سودابه
    131/322/500
  • لختگی
    38/820/000