به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی بیستودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، مراسم اختتامیه بیستودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر عصر روز یکشنبه ۱۹ آبان در سالن اجتماعات سازمان منطقه آزاد اروند واقع در خرمشهر برگزار شد.
از جمله حاضران در این مراسم میتوان به شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، سیدوحید فخرموسوی رییس شورای ارزشیابی و نظارت ادارهکل هنرهای نمایشی، اسماعیل زمانی مدیرعامل منطقه آزاد اروند، قدرتالله طمیمیان معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند، یاشار نادری رییس بنیاد فرهنگی روایت فتح، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، محسن سلیمانیفارسانی سرپرست انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، ارمغان بهداروند پژوهشگر، مدرس و مدیر فرهنگی، سردار محمد علیپور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان و… اشاره کرد.
کرمی: حمیدرضا آذرنگ برای ادای دین به مقاومت دبیری جشنواره را پذیرفت
شهرام کرمی در ابتدای این مراسم گفت: مفهوم مقاومت با این اتفاق بزرگ تاریخی معنای دیگری در زندگی اجتماعی ما گرفت. همه ما مدیون کسانی هستیم که این واقعه بزرگ را شکل دادند. بسیار خوشحالم که همهمان برای اختتامیه این جشنواره دور هم جمع شدهایم، چرا که امیدوارم این رویداد ادامه پیدا کند و در سالهای بعد هم برگزار شود.
وی ادامه داد: وقتی رویدادی به بیستودومین دوره خود رسیده است، یعنی دو دهه از عمر آن میگذرد و ضرورت و تاثیر برگزاریاش بر همه روشن شده و برایمان قابل اهمیت است. جشنواره موضوعی تئاتر فتح خرمشهر با مفهوم مقاومت با خلق آثار مختلف هنری شکل گرفت و سهم عمده آن به هنرمندان شهرهای خرمشهر و آبادان برمیگردد که آغازگر این رویداد بودند.
مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان اینکه جشنوارههای تئاتری معمولا به دو شکل براساس شیوه اجرایی و موضوعی برگزار میشود، بیان کرد: جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به عنوان رویداد موضوعی مهم برای سیاستگذاران بااعتبار است و هنرمندان باارزش خاصی در این رویداد شرکت میکنند.
کرمی ضمن تشکر از دستاندرکاران جشنواره مطرح کرد: از جامعه هنرمندان شهر آبادان، پیشکسوتان و تمام مسئولان دلسوزی که از این رویداد حمایت کردند، تشکر میکنم. از مسئولان تشکر میکنم که کمک کردند این رویداد با همه افت و خیزش برگزار شود.
وی با تشکر از دبیر جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر تاکید کرد: در صحبتهایی که با حمیدرضا آذرنگ داشتم، متوجه شدم او با تمام حساسیتهایی که برای انتخاب نقشهایش دارد، حضورش در این جشنواره را ادای دین به مقاومت میداند. ادای دین او قبول مسئولیت دشواری بود که در حیطه برگزاری جشنواره فتح خرمشهر داشت. چرا که او به دلیل برگزاری این جشنواره چند پیشنهاد بازی در فیلمها و سریالها را رد کرد.
این نویسنده و کارگردان تئاتر ادامه داد: آذرنگ سعی کرد این جشنواره را به خوبی برگزار کند. در حوزه اجرایی جشنواره اتفاقات خوبی افتاد که تا پیش از این در جشنواره وجود نداشت.
بزرگداشت مرحوم حمید مهرآرا و مرحوم علی غلامی
بخش بعدی مراسم، بزرگداشت مرحوم حمید مهرآرا بازیگر قدیمی تئاتر، سینما و تلویزیون از خرمشهر و مرحوم علی غلامی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون از آبادان بود. در این بخش ابتدا کلیپی از صحبتهای مردم درباره این هنرمندان پخش شد.
مجید بشکار فوتبالیست به نمایندگی از خانواده مرحوم مهرآرا و دختر مرحوم علی غلامی، تندیس و تابلو عکس این هنرمندان را دریافت کردند.
اعتبار فرهنگی منطقه آزاد اروند ۲۰۰ میلیارد تومان است
اسماعیل زمانی که سخنران بعدی مراسم بود، بیان کرد: امیدوارم شما مردم منطقه آزاد اروند از برکات این ایام بهرهمند شوید. مجموعه فرهنگی که در حال حاضر در آن حضور دارید حضور بیست هزار متر وسعت دارد که ۱۶ هزار متر از این مساحت سالنی است که در آن حضور دارید. این سالن با برگزاری مراسم اختتامیه بیستودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر و با حضور شما افتتاح شد.
وی ادامه داد: امیدواریم این مجموعه باعث توسعه منطقه آزاد اروند در حوزه فرهنگ و هنر باشد و استفادههای خوب و بهینهای از آن شود.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند ضمن تشکر از مسئولان وزارت ارشاد گفت: امیدوارم جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، مناسبتی دایمی و ادامهدار باشد و در سالهای آینده با وضعیت بهتر و پربارتری برگزار شود. حتی ما آمادگی این را داریم که این جشنواره به شکل بینالمللی برگزار شود و از همه صاحبان آثار در منطقه دعوت و این جشنواره را به عنوان برند منطقه آزاد اروند معرفی کنیم.
زمانی تاکید کرد: جشنوارهها و مناسبتها اگر موردی باشند، بیشتر جنبه نمادین دارند. ولی جشنوارههایی از این دست مانند جشنواره فیلم فجر یا جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر چون استمرار دارند باید حاوی پیامهایی برای ارایه به مردم باشند که در سطح عمومی تاثیر بگذارد. خوشبختانه این جشنواره هر ساله با امکانات و موفقیت بیشتری مواجه بوده و امسال ظاهرا بنا بر گزارشی که دادهاند تعداد شرکتکنندگان بیشتر شده است. امیدوارم کیفیت این جشنواره هر ساله بالاتر برود.
وی با بیان اینکه ارتقا فرهنگ عمومی راهبرد اساسی منطقه آزاد اروند است، گفت: ارتقا فرهنگی به عنوان راهبردی اساسی برای منطقه آزاد مطرح است و گسترش و توسعه فرهنگی منطقه در اولویتش قرار دارد. به ویژه توسعه فرهنگ عمومی و آنچه مربوط به نیازهای جامعه در حوزه فرهنگ میشود. به تبع هنر و رشتههایی که مربوط به هنر میشوند از جمله تئاتر و سینما در منطقه آزاد اروند در اولویت هستند. این رشتههای هنری در راهبرد توسعه فرهنگی از اهمیت سرمایهگذاری برخوردارند.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند همچنین عنوان کرد: مجموع اعتبارات داده شده در بخش فرهنگی از بعد از بازسازی، به اندازه یک سالی که منطقه آزاد اروند سرمایهگذاری کرده است، نمیشود. ۱۰ درصد اعتبارات منطقه آزاد اروند طبق قانون باید هزینه فرهنگ شود. حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه فرهنگ و آموزش در منطقه آزاد اروند هزینه شده است. این رقم واقعا برای این منطقه یا در شهرهای همتراز منطقه بیسابقه است. امیدواریم این اعتبارات موجب اعتلای فرهنگ و هنر شده باشد.
جوایز بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس
در بخش اهدا جوایز بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در بخش نمایشهای محیطی، «مترسک و کلاغها» به کارگردانی فاطمه اعزازی، در بخش نمایشهای کوتاه «بیر دریا سئوگی» به کارگردانی عباس خلیفهلو و در بخش نمایشهای صحنهای «دستهایم کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمیزاده موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شدند.
حمیدرضا آذرنگ، دبیر جشنواره بیستودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در اختتامیه این جشنواره از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد اروند تشکر کرد و یادداشتی خواند.
متن یادداشت آذرنگ به شرح زیر بود:
«سلام، عصر روز یکشنبهتان بخیر، پنج روز پیش چهارشنبه، پانزدهم آبان بود که با همین سلام ابتدای هر کلام آغاز شد با امید و آرزو و تمنای سلامتی و به عشق سپری شدن تا امروز. گذشتهای از آغازین سلام کلام آخرین روز همجواری، حال گذشته و یادگار شده که به تعیین ثبت میماند هم در خاطر من و هم شاید در ذهن آنها که رو به رویشان نشستم و دست تمنا به افتخار به سمتشان کشیدم و چه وعدهها که شنیدم و… بماند… گذشته بماند برای قضاوت آینده که پاکترین و صادقترین قاضی است. امروز یکشنبه، نوزدهم آبانماه راس همین ساعت عزیز من، حمیدرضا آذرنگ، کوچکترین و ارادتمندترین همه شما تنها و تنها سپاسگزارم، سپاسگزار از همه آنها که رو بهرویم نشستند، سپاس از همه آنها که فقط نشستند و به احترام این مناسبت یگانه «فتح خرمشهر» حتی زحمت لختی برخاستن به خود ندادند و هنوز هم نشستهاند و اتفاقا اینها همانهایی هستند که همواره تاریخ نشستهاند و زحمت ایستادگان و راهیشدگان را به نام خود فاکتور میکنند. سپاس از همه آنها که پا به پا همراه بودند و هنوز هم دلشان تا لحظه آخر همراه تپشهای انتظار و اضطراب ما همگام میزند. سپاس از همه آنها که افتخارشان پشت پاست و زدند و به خیال از پا افتادن ما دست به دعا شدند و چقدر دلمان میسوزد که آنقدر صادق و مخلص و پاک نبودند که دعایشان دستش به استجاب برسد. سپاس از همه آنها که بیکلامی اضافه دست به دستمان دادند و هنوز گرمای دستشان را از ما دریغ نکردهاند. سپاس از همه آنها که دست رد به سینهمان زدند و سینه ستبر کردند که خواستند و ما نخواستیم. سپاس از همه آنها که فقط شنیدند حتی اگر برای لحظهای تا از دروازه گوش دیگرشان خارج کنند، تمناهایمان را… از همه آنها که به سزا نقدمان کردند و همه آنها که ناسزایشان به گوشمان رسید سپاس. از زمین، از زمان، از خالی دست صاحبان اندیشه فرهنگ تا مالکان برج و باروهای زمینی اما بیهیچ ریشه فرهنگی و فهم هنری سپاس. سپاس، سپاس بابت آنکه هر چه بود و شد گذشت و گام آخرمان هرچند کوتاه و بیبنیه اما به انتهای وظیفهمان رسید.
حالا اما مانده مرتفعترین نقطه آرزوی من حقیر که همانان از روز نخستین گام حال و احوال خوب و عاشقیتان در این ایام بود و هست و امید که باشد. دست و بالم از رسیدن به اوج خواستهها و ایدهآلهایم برای برگزاری هر چه باشکوهتر جشنواره خالی بود و تنها به همین میزان که شما شاهدش بودید و زندگیاش کردید رسید. اما دست و پای تک تک شما عزیزان که در طول روزهای جشنواره دلیل عاشقی و باورم بودید را میبوسم و در مقابل صبوری و تحملتان در مواجه با همه کاستیها و ناتوانیها سر تعظیم فرو میآورم. تمام دلم فدای کوچکترین آرزوهایتان.»
برگزیده بخش نمایشهای محیطی/میدانی
در بخش نمایشهای محیطی/میدانی نمایش «مترسک و کلاغها» به کارگردانی فاطمه اعزازی موفق به دریافت لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی شد.
برگزیدگان بخش نمایشهای کوتاه
مریم طرفی برای بازی در نمایش «بوی خاکستر» از شهر خرمشهر موفق به کسب دیپلم افتخار، علی نبیپور برای نگارش و بازی در نمایش «آخرین دکل از اولین پادگان جنگ» از خارک موفق به کسب تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی و امیر نصیری برای طراحی و کارگردانی نمایش «اعظم» از شهر کازرون موفق به کسب تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی شد.
برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی
در این بخش رضا گشتاسب برای نگارش نمایشنامههای «دستهایت کو مم حسن» و «غراب شیطان» موفق به دریافت رتبه اول، زهرا قلیزاده برای نگارش نمایشنامه «دو سرباز در سیاهچال زمان» موفق به دریافت رتبه دوم و علی میرزاعمادی برای نگارش نمایشنامه «قهرمانان» موفق به دریافت رتبه سوم شدند.
بیانیه منتقدین
در بخش دیگری از مراسم مجری بیانیه منتقدان تئاتر که برگزاری جلسات نقد و بررسی این جشنواره را بر عهده داشتند، خواند.
در بخشی از این یادداشت آمده بود: «…یکی از مزایای جشنواره ایجاد فضای گفتگو برای هنرمندان است. فرصتی که در آن گروههای نمایشی دیدگاهها و نظرات خود را بیان کنند. منتقد تلاش میکند بدون پیشداوری و با نگاهی دقیق و براساس اصول علمی و قواعد هنری به نقد آثار بپردازد. منتقد در مقابل هنرمند نیست. منتقد در کنار هنرمند قرار دارد ولی اعتلای هنر نیاز به صداقت و صراحت دارد. باید توجه داشتیم که برای پیشرفت و رشد ابتدا باید شنونده خوبی باشیم…»
برگزیدگان بخش نمایشهای صحنه
بخش طراحی بروشور: در بخش طراحی بروشور هیاتداوران هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.
بخش نور: محمد صالحکرمی برای طراحی نور نمایش «غراب شیطان» از میناب تجلیل و سعید فیوضی برای طراحی نور نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش گریم: نازنین نادرپور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج مورد تقدیر قرار گرفت. مینا پناهپور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش طراحی لباس:
مریم مرادی برای طراحی لباس نمایش «شلب» از خرمشهر مورد تقدیر قرار گرفت.
نسرین صابری برای طراحی لباس نمایش «غراب شیطان» از میناب برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش موسیقی:
آرش خوشنام برای آهنگسازی نمایش «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک مورد تقدیر قرار گرفت.
در این بخش، حسین اصیلی برای آهنگسازی نمایش «غراب شیطان» از میناب موفق به دریافت لوح تقدیر و برنده جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش طراحی صحنه:
حسین ذوالفقاری و حمید بقایی برای طراحی صحنه نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند.
علی حیدری برای طراحی صحنه نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
رضا کرمیزاده طراح صحنه نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت رتبه اول، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش بازیگر زن:
پریسا دوستی بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان در این بخش مورد تقدیر قرار گرفت.
آمنه پورحسینی بازیگر نمایش «لگاح» از خرمشهر و الهام امینی بازیگر نمایش «رمان سمپاشی» از بوشهر به طور مشترک موفق به کسب رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند.
مهنوش بلیان بازیگر «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک موفق به کسب رتبه دوم در این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
طیبه نیکآزاد بازیگر نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه اول در این بخش، تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش بازیگر مرد:
محسن خدادادی بازیگر نمایش «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک و جعفر قاسمی بازیگر نمایش «غراب شیطان» از آبادان در بخش بازیگری مرد مورد تقدیر قرار گرفتند.
امین مطورچی بازیگر نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش، رضا یاوری بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان موفق به کسب رتبه دوم , اکبر آئین بازیگر نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به کسب رتبه اول این بخش، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش نمایشنامه:
خسرو امیری، نویسنده نمایشنامه «جایی که گنجشکها میمیرند» از ماهشهر مورد تقدیر قرار گرفت.
باقر سروش نویسنده نمایشنامه «حال همه ما خوب است» از زنجان موفق به کسب رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
طیبه نیکآزاد و علی حیدری نویسندگان نمایشنامه «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان به طور مشترک موفق به کسب رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند.
رضا گشتاسب نویسنده نمایشنامههای «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج و «غراب شیطان» از میناب موفق به کسب رتبه اول، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش کارگردانی:
حسن سبحانی مینابی برای کارگردانی نمایش «غراب شیطان» از میناب و علیرضا همتیان برای کارگردانی نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان به طور مشترک موفق به کسب رتبه سوم این بخش، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند.
علی حیدری برای کارگردانی نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه دوم این بخش , رضا کرمیزاده برای کارگردانی نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به کسب رتبه اول، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
هیئتداوران بخش صحنه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پنج نمایش ذیل را به ترتیب اولویت جهت حمایتهای مالی و اجرای عمومی به سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد روایت فتح معرفی کرد:
۱. نمایش «دستهایت کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمیزاده
۲. نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» به کارگردانی علی حیدری
۳. نمایش «غراب شیطان» به کارگردانی حسن سبحانی مینابی
۴. نمایش «حال همه ما خوب است» به کارگردانی علیرضا همتیان
۵. نمایش «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» به کارگردانی مهدی آشوغ
دیگر حاضران در این مراسم عبارت بودند از حمید بحرینی (معاون توسعه فرهنگی و هنری سازمان منطقه آزاد اروند)، جمشید حمزهزاده (مدیرعامل شرکت هتلهای پارس)، مهدی امانی (مدیر هتل پارس کاروانسرا)، رضا مردانی (رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرمشهر)، محسن حسنزاده (مدیر روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی)، ایرج افشاری (مدیر هنرهای نمایشی سازمان امور هنری و سینمایی حفظ آثار)، کوروش نریمانی (نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر)، فریبا متخصص (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون)، پیام دهکردی (مدرس و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون)، شیرین بزرگمهر (مدرس دانشگاه، نویسنده و مترجم کتابهای حوزه تئاتر)، یوسف باپیری (نویسنده و کارگردان تئاتر)، اشکان خیلنژاد (نویسنده و کارگردان تئاتر)، حمید طالبی (رئیس انجمن هنرهای نمایشی منطقه آزاد اروند)، احمد مسافری (رئیس انجمن هنرهای نمایشی شهر خرمشهر)، عبدالرضا باغشیرین (سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رامهرمز)، حسن زنگنه (مسئول انجمن نمایش شهرستان رامهرمز) و جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه.
بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در بخشهای مسابقه نمایشهای صحنه، مسابقه نمایشهای کوتاه، مسابقه نمایشنامهنویسی و نمایشهای محیطی و میدانی، از ۱۵ تا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸ در منطقه آزاد اروند به دبیری حمیدرضا آذرنگ برگزار شد.
انتهای پیام/
There are no comments yet