ساناز سماواتی بازیگر در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، درباره برعهده گرفتن نقش تانیا در فصل پنجم سریال «نون خ» و بازخوردهایی که از مخاطبان گرفته است، گفت: مثل همیشه، این بار هم مردم به من لطف داشتند. تاکنون در هر ژانر و نقشی وارد شدم و مهمان خانههای مردم بودم، بازخورد خوبی گرفتم و جا دارد از آنها تشکر کنم. در کل همانطور که «نون خ» در طول این پنج فصل در بین مردم به یک برند برجسته و بسیار محبوب بدل شده است، خوشبختانه شخصیت تانیا با اینکه نقش مهمان بود با مخاطبان ارتباط خوبی برقرار کرد و مردم آن را دوست داشتند.
او با ذکر خاطرهای افزود: تانیا در سکانسی النگوها را در دست بازیگر مقابل میکند و خودم آن سکانس را یادم رفته بود، زمانی که پخش شد، بیرون ار خانه بودم و در خیابان دیدم که همه به من میخندند و میگویند النگو نداری به ما بدی! پیش خودم گفتم خدایا چرا مردم امروز با من اینجوری شوخی میکنند؛ بعد آمدم خانه و بازپخش را دیدم و تازه متوجه شدم همه واکنش ها، به خاطر این سکانس بود.
او درباره پوشیدن لباس محلی اقوام ایران که پیش تر در یکی از مصاحبههای خود درباره آن توضیح دادهبود، گفت: به احترام تمام اقوام کشور این کار را انجام میدهم و سعی میکنم در همین جایگاهی که به عنوان هنرمند قرار دارم، فرصت را مغتنم و محترم بشمارم و از آن به عنوان فرصتی برای ایجاد همبستگی و همدلی بیش از گذشته بین تمام اقوام بهره ببرم. لقب هنرمند را مردم به ما دادند، پس چه خوب است که در موقعیت مناسب به درستی از آن استفاده کنیم؛ هر قومی عزیز است و مانند یک نگین روی تاج است، تاج همان وطن است و ما همه ایرانی هستیم.
این بازیگر درباره ابعادی که در «نون خ» از نظر دورمانده، بیان کرد: به نظرم به خصوص در این فصل خیلی زیباتر از گذشته حضور اقوام ایرانی در کنار یکدیگر را نشان دادهایم. مثلا در سکانسی که داخل نمایشگاه داشتیم، سعید آقاخانی با درایت، موشکافانه، دقیق و زیبا از رقص و لباس اقوام مختلف استفاده کرد و در نهایت پلان آن را به پرچم ایران ختم کرد؛ این واقعا سکانس هوشمندانه و قشنگی بود که شاید قابل تامل و توجه باشد.
او درباره حمایت از محیط زیست و حیوانات که «نون خ» هم بر آن تاکید داشته است، از منظر شخصی خود بیان کرد: از زمان مهدکودک و مدرسه به ما احترام به محیط زیست و تمامی مخلوقات خدا را یاد دادند. باعث تاسف است که بعضا یک انسان دوپا به خودش اجازه می دهد راجع به جان مخلوقات دیگر تصمیم گیری کند.
سماواتی ادامه داد: همه مخلوق خالق یکتا هستیم و کسی هیچ اجازهای به ما نداده است که جان مخلوق دیگر را بگیریم. فرهنگ و ترویج عدم آزار به حیوانات و توجه و حفظ محیط زیست، از پلاستیک کمتر استفاده کردن تا مصرف درست و بهینه آب و ترویج درختکاری و نگهداری از مخلوقات؛ نشان دهنده رشد شخصیتی یک آدم است. امیدوارم مثل دوره ای که ما در مدارس بودیم، به کودکان ما حتی از همان مهدکودک این نکات را آموزش و جز مسئولیتها و رفتارهای اجتماعی قرار دهند. به هرحال ملاک رشد اجتماعی و فرهنگی جامعه رفتار افراد آن جامعه با حیوانات آن حغرافیا است. هنوز جای تاسف است که دست سگ و روباه را فطع می کنند و برای جادو و جمبل می برند. ما از پدربزرگانمان باد گرفتیم که مانده سفره خود را در حیاط برای پرندگان میریخیتیم و لبه نان را خورد میکردیم که این مخلوقات استفاده کنند؛ اتفاقا برکت چنین افرادی در زندگی بیشتر است.
این بازیگر درباره تجربه همکاری با سعید آقاخانی عنوان کرد: فیلم سینمایی «کلید ازدواج» را سالها قبل با سعید آقاخانی کار کردیم و از قدیم همدیگر را میشناختیم. او هنرمندی باسواد و کارگردان و بازیگردان خوبی بود. آقاخانی در انتقال حسی که به عنوان کارگردان از بازیگر میخواست، موفق بود و حواسش به صحنه بود به حدی که دائما با خودم می گفتم، او هم کارگردانی میکند هم بازیگردانی میکند و هم بازیگری میکند! آقاخانی کاراکتر آقای خانزاده را با این همه مسئله و حواشی و دغدغه و مشغلهای که داشت به این ظرافت و خوبی اجرا کرد و امیدوارم اگر قسمت باشد دوباره با همدیگر همکاری کنیم.
سماواتی درباره وقوع حادثه تروریستی چابهار که همزمان با فیلمبرداری «نون خ» اتفاق افتاد، عنوان کرد: من آن روز آفیش نبودم، اما روزهای دیگری هم در پاسگاه مرزی فیلمبرداری داشتیم و آنجا یک ستونی را دیدم که چند قاب ساده از عزیزانی که شهید شده بودند روی آن نصب شدهبود، یکی یکی از سرگذشت هرکدام از آن شهیدان پرسیدم چرا که برایم اهمیت داشت. شخصا سعی میکنم حداقل ماهی دوبار در فضای مجازی راجع به کسانی که برای وطن جان خود را فدا میکنند استوری داشته باشم، حال چه عزیزانی که در دفاع مقدس جان خود را فدا کردند و چه مرزبانانی که در این راه فدای وطن شدند. اما وقتی آن ستون را که دیدم، خیلی دلم سوخت و گفتم اگر این عزیزان در جای دیگری بودند درباره آنها بیشتر اطلاعرسانی میشد؛ از صمیم قلبم میگویم نباید کسانی را که برای وطن می جنگند، فراموش کرد.
سماواتی درباره اخبار مبتنی بر مهاجرتش به سوئد عنوان کرد: فعلا که ایران هستم و در تهران خدمت شما هستیم. مهاجرت نه بد و نه خوب است و سختیهای خاص خود را دارد. هیچ انسانی در ملیت و قومیتی دوست ندارد از مملکت خودش برود، اما برخی برای تحصیل و کارهای تجاری و ارتقای سطح زندگی لازم میبینند، مهاجرت کنند. به هر حال برای همه آرزوی برکت و سلامتی میکنم.
او ضمن بیان اینکه روزنامهنگاران و خبرنگاران بخش نامرئی در زندگی هنرمندان هستند و اخبار، اطلاعات و اتفاقات را در کمال خضوع و همدلی اطلاع رسانی میکنند و باید از آنها قدردانی شود، درباره کارهایی که این روزها مشغول به آن است، اظهار کرد: تصویربرداری سریال «روشنا» به کارگردانی مهدی زنگنه روشنا در مراحل تدوین است و فیلم «تصویر آخر»به تهیهکنندگی و کارگردانی محسن اسماعیلی ورزنه در مرحله موسیقی است که فوقالعاده قشنگ درآمده چرا که موضوعش خاص است و داستان زنی را روایت میکند که خودش سرپرست خانواده است و یک فرزند معلول ذهنی دارد و دغدغه ذهنیاش این است که اگر روزی بمیرد، سرنوشت فرزندش -که تک فرزند است- چه میشود و…
سماواتی در پایان گفت: فیلم سینمایی «تصویر آخر» نویسنده خوبی داشت و اصلا به همین دلیل این فیلم را کار کردم و از آن کارهای حمایتی است که همیشه دغدغه حضور در آن را دارم. همچنین چند پیشنهاد بازی در تئاتر دارم و چون از سال ۱۳۹۶ تئاتر کار نکردم و همیشه دوست دارم کار رادیو و تئاتر را در رزومهام داشته باشم، امیدوارم اگر تداخل زمانی با دیگر کارهایم نداشته باشد، این پیشنادها را را قبول کنم، چرا که معتقدم با کار در رادیو و تئاتر، انگار حال آدم خوب میشود.
پگاه زارعی
There are no comments yet