حامد سعادت کارگردان مستند «خالدار» محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی که این روزها در پکیج نوروزی پلتفرم هاشور درحال اکران است، در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا درباره موضوع این مستند و علت پرداختن به آن گفت: عباس بیرامی به مدت ۲۵ سال کیس تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود و توسط دکتر نوذر نخعی که سرپرست این تیم بود به من معرفی شد. بعد از چند جلسه تحقیقاتی و شنیدن صحبتها و قصههایش برای ساخت مستند انتخاب شد.
او ادامه داد: زندگی عباس جمعی از آسیبها را به تنهایی داشت و بازگشت او به زندگی، جمیع کارهای که برای بازگشت از آسیب باید انجام میشد تا یک نفر به زندگی بازگردد، در خود داشت. همچنین جذابیتهای شخصی خود عباس هم مزید بر علت بود تا راههای ابتلا به یک آسیب و بازگشت از این مسیر را به تصویر بکشیم و در اختیار جامعه قرار دهیم تا بتوان به بازدارندگی در جامعه کمک کرد.
سعادت درباره همکاری خانواده سوژه مستند تصریح کرد: خانواده عباس اوایل نسبت به ساخت این مستند موضع داشتند و حتی مدتی مانع از حضور مادر در فیلم شدند چراکه گذشته عباس را برای خانواده باعث آبروریزی میدانستند اما هم عباس، هم خانواده بعدها بسیار از این فیلم استقبال کردند، حتی بعد از اکرانهای خصوصی و عمومی فیلم استانداری و معاونت بانوان کرمان، همسر و مادر عباس را به عنوان زن نمونه انتخاب و معرفی کردند.
کارگردان «پیروزی» افزود: همچنین بعد از اینکه مستند از تلویزیون پخش شد، استقبال بینظیری از سوی مخاطبان شاهد بودم؛ بسیاری از سراسر کشور شماره من را پیدا کرده بودند، تماس میگرفتند، تشکر میکردند و خواهان دریافت نسخه اصلی فیلم بودند.
او درباره مخاطبان این مستند تاکید کرد: دیدن این فیلم را به همه سن و قشری پیشنهاد میکنم؛ در ساخت این مستند به جز تحقیقات اساتید که در اختیار ما قرار گرفت و یکی از نقات قوت فیلم است، مشاورههای تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی نیز در روند تولید به ما داده شد. باید بگویم این تیم یکی از بهترین تیمهای پیشگیری و درمان در ایران است و مشاورههای صورت گرفته از جنبههای آموزشی و بدآموزی انجام شدهاند تا فیلم برای همه گروههای سنی قابل پخش باشد.
این مستندساز با اشاره به اینکه «خالدار» سال گذشته در جشنواره فیلمهای مستند تلویزیون برای اولین بار اکران شده است، درباره دیگر نمایشهای عمومی آن بیان کرد: متاسفانه این فیلم تا سال گذشته مورد بی مهری بسیار شدیدی بود و از آنجایی که من هم در فیلم سهمی ندارم و حق رایت آن در اختیار مرکز گسترش، جایی برای نمایش عمومی ارائه نشده است.
سعادت درباره همکاری با مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی خاطرنشان کرد: «خالدار» سومین فیلم من بود که با همکاری مرکز گسترش ساخته شده است. در سالهای گذشته مشکل اساسی در ساخت فیلم با مرکز این بود که فیلمها به آرشیو میرفتند اما در این دوره شاهد تحول در بخش پخش هستیم که امیدوارم ادامهدار باشد، همچنین امیدوارم سهمی برای مولف هم در نظر گرفته شود.
کارگردان «مردی که فسیل شد» در بخش دیگری از صحبتهایش درباره اکران فیلمش در پلتفرم هاشور گفت: در جریان استقبال از فیلم در پلتفرم نیستم حتی تا قبل بارگزاری فیلم هم در جریان پخش شدن و اکران آن نبودم و از تگ شدن نامم توسط اینستاگرام هاشور از برنامه اطلاع یافتم که این خود دلیلی بر محجور بودن سینمای مستند و نداشتن احترام برای مولف و سازنده در سینمای مستند که امری عادی است.
او در پایان عنوان کرد: هر نوع اکران و دیده شدن مستندها امری مهم و خوشایند برای فیلمساز است و این رویکرد مرکز کار مهمیست که باید ادامهدار باشد، اگر حق رایت مولف نیز توسط مرکز گسترش، آن هم در این شرایط نامساعد اقتصادی در نظر گرفته شود، به ادامه حیات فیلمساز و سینمای مستند کمک خواهد شد.
There are no comments yet