به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی شبکه آموزش سیما، محمد قاسمی، رییس موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی در نشستی به میزبانی مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش در خصوص ترویج و آموزش کشاورزی گفتگو کرد.
قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما در این نشست گفت: براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ از کل جمعیت ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفری؛ ۲۰ میلیون و ۷۳۰ هزار و ۶۲۵ نفر (۲۵.۹درصد) در روستاها ساکن هستند. این جمعیت در ۶۲ هزار و ۲۸۴ آبادی توزیع شدهاند، این بخش جامعه مخاطب ارزشمندی برای سازمان و جامعه هستند خودکفایی کشورمان ایران در بعضی از محصولات استراتژیک و تولید قسمت اعظم و مهمی از تولیدات دامی و کشاورزی بر عهده آنها است، تولید محصولات بومی هم از خروج ارز جلوگیری میکند هم نسبت به محصولات خارجی از کیفیت بهتری برخوردار است.
وی بر توانمندسازی کشاورزان در شبکه آموزش سیما تاکید کرد و افزود: از گذشته شبکه آموزش سیما بخشی از کنداکتور خود را به مهارت افزایی در بخش دامپروری و کشاورزی اختصاص داده است که همراستا با اهداف و ماموریتهای شبکه آموزش است که همان فرصت برابر آموزشی و عدالت آموزشی است، ولی باید به این مهم بیشتر پرداخته شود به همین سبب لازم است تا با کمک وزارت جهاد کشاورزی تولید برنامههای تخصصی و فاخر در این بخش بیشتر شود، لذا در کنار برنامه رویش، پوشش اختصاص بخشی از برنامه «مثبت آموزش » و برنامه «٧٧ ثانیه» نیز به حوزه ترویج و آموزش کشاورزی، اختصاص داده خواهد شد.
در ادامه قاسمی رییس موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: این موسسه الان به طور مستقیم با ۵ میلیون نفر در بخش کشاورزی ، ١٠ میلیون از زنان روستایی و ۵٠٠ هزار نفر از عشایرعزیز در ارتباط است .
وی افزود: با کمک رسانه و شبکه تخصصی آموزش میتواند چتر حمایتی خود را گستردهتر و آموزشها و اطلاع رسانی خود را راحت تر به دست مخاطبین خواهد رساند.
در این نشست با توجه به دانش بنیان شدن در کشاورزی بر لزوم مهارت افزایی بیشتر در این حوزه در مراحل داشت، کاشت و برداشت محصولات، جلوگیری از هدر رفت و ضایعات محصولات کشاورزی، مدیریت منابع آبی مخصوصا در مناطقی که منابع آب محدود است، تغییرات اقلیمی، توصیههای هواشناسی کشاورزی، امنیت غذایی و … همچنین رفتن به سوی خودکفایی در ۵ محصول استراتژیک گندم، شکر، جو، برنج و پنبه که از تاکیدات وزیر کشاورزی نیز می باشد بحث و گفتگو شد.
اولویتهای آموزشی کشاورزی، بهره گیری از فضای مجازی ،کرامت بخشیدن به کشاورز، مستند سازی، تولیدات مردم محور از دیگر موارد مورد توجه در این نشست بود.
There are no comments yet