وی افزود: شاید عده ای تصور میکنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالیها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربیهای استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمیکنیم بلکه خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.
وزیر فرهنگ گفت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم؛ علاوه بر آن آبراه بی نظیر بینالمللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانههای هویتی جامعه ایرانی است.
وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمیکنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساسا نمیتواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام میبریم از تاریخی چند هزار ساله یاد میکنیم.
وزیر فرهنگ گفت: به داشتههای هویت آفرین خلیج فارس افتخار میکنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم ترین حوزههای تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.
وی افزود: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکاییها ایستادند و به شهادت رسیدند و دهها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانیها طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشتهها شاکریم.
وزیر فرهنگ گفت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه میکنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشتههای تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.
وی افزود: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: به عزیزانمان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم؛ دیروز قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزههای مهم فرهنگی جغرافیایی ماست که متأسفانه فراهم نشد.
گفتنی است، روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور بهعنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است