به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، کیانوش عیاری کارگردان در گفتوگو با برنامه رادیویی «استودیو هشت»، شبکه رادیویی نمایش، ضمن بیان اینکه هنوز درگیر بیماری است، در ارزیابی خود از شرایط فعلی سینمای ایران عنوان کرد: سینمای ایران در دهه شصت و هفتاد دوره خیلی پررونقی را پشت سر گذاشت و یکی از درخشانترین کشورهای صاحب سینمای دنیا بود. البته این را منتقدین خارجی هم میگفتند که شاید با سینمای ایران میشد ترمز سینمای آمریکا را کشید.
او در ادامه درباره کمکاریاش در سینما سوای فیلمهایی که ساخته اما اکران نشدهاند، گفت: من در عین حال چند تا سریال ساختم که اینها معادل فیلمهای سینمایی خارجی بودند. کم کار نبودم، «روزگار قریب» ۳۶ قسمت بود، «۸۷» متر ۴۳ قسمت بود و «هزاران چشم» نزدیک به ۸ قسمت بود یعنی سالهای بسیار پر و پیمانی را گذراندم.
او درباره روی آوردن به سریالسازی بیان کرد: گاهی یک سریال را صرفا به خاطر پول ساختم چون مریض بودم و هرکاری که میساختم با مشکل اکران و… روبرو شد…حال از سانسور گرفته تا مافیای اکران من را دچار مشکل زیادی در ارتباط با نزولخوارهای عزیز کرده بودند و عوامل فیلم که داشتند کار میکردند، قرار نبود در مشکلات من شریک شوند. البته «ویلای ساحلی» را هم چون به پول احتیاج داشتم ساختم و در آن نمیتوانستم تجربه «کاناپه» را تکرار کنم، ضمن اینکه شریک داشتم.
این کارگردان درباره آثاری که خودش آنها را دوست دارد، بیان کرد: «کاناپه» را دوست داشتم ولی با آن که فیلم خیلی خوبی شده بود در برنامه بزرگداشت موزه سینما نمایش داده نمیشود چون پروانه ندارد ولی برای فیلمهایی مثل «آبادانیها» و «آن سوی آتش» ارزش بیشتری قائل هستم.
عیاری درباره سریالهای شبکه نمایش خانگی گفت: من سریالهای پلتفرم را نمیبینم ولی از دوستان شنیدم که هر از گاهی یک کار به درد بخور در میان آنها دیده میشود، البته نمیتوانم اسم ببرم چون حافظهام اجازه نمیدهد ضمن هیچ کدام از این سریالها را ندیدهام.
او درباره اینکه چرا کارهایی شبیه به «روزگار قریب» ساخته نمیشود، اذعان داشت: به نظرم این نیاز تلویزیون است… شرایط را باید در نظر گرفت و دید که پیرامون ما چه اتفاقی از نظر سیاسی، اجتماعی و… میگذرد و بهتر است اجازه داده شود کارهایی مثل «روزگار قریب» و «در چشم باد» عرضه شوند.
این کارگردان ادامه داد: اخیرا هم اگر چنین آثاری در تلویزیون ارائه شدهاند، سناریوی آنها پذیرفته نشده است. این در اراده تلویزیون و سرمایه گذاری است و تلویزیون به آن احتیاج دارد. در سال ۱۳۸۰ اراده آدمهایی مثل حسن اسلامیمهر بود که آثاری چون «روزگار قریب» ساخته شد و امیدوارم همیشه پاینده باشد.
عیاری در پایان درباره سریال «۸۷ متر» و نحوه پخش آن عنوان کرد: معضلات باعث شد کمی سردرگم باشیم ولی بهزودی تا ۱۵ روز آینده جدول پخش شبکه یک تلویزیون به «۸۷ متر» اختصاص پیدا میکند.
One comment