به گزارش خبرنگار فرهنگ و کتاب صبا، نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ در حالی چهارمین روز خود را به پایان رساند که در اولین روز هفته شاهد حضور چهرههای سیاسی ویژه بود.
[حضور رئیس جمهور در ساعات ابتدایی]
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران شنبه (۲۲ اردیبهشتماه) در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران از تعدادی غرفه در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ بازدید کردند.
[دیدار و اهداء تسبیح به خانواده فلسطینی]
غزه از محورهای اصلی نمایشگاه امسال است؛ در این غرفه تعدادی از دانشجویان فلسطینی حضور دارند که شنبه؛ چهارمین روز از نمایشگاه کتاب تهران؛ دو تن از آنها با رئیس جمهور نیز دیدار داشتند؛ علاوه براین خانواده پنج نفره اهل غزه، حضور داشتند. در جریان بازدید، آیتالله رئیسی یک تسبیح به رسم یادگار به دختر این خانواده اهدا کرد. در این دیدار پیامی از جانب مردم فلسطین به رئیسجمهور ابلاغ شد و در مقابل رئیسجمهور نیز پیامی برای مردم فلسطین داشت.
[تاکید رئیس جمهور بر ترجمه کتاب به زبان عبری]
انتشارات کتابستان، میزبان دیگر رئیس جمهور در این بازدید بود، محمد حقی، رئیس هیئتمدیره انتشارات کتابستان درباره این بازدید میگوید: انتشار کتابهای رمان دینی مبحثی بود که در حضور رئیس جمهور، مطرح شد. بهعنوان مثال درباره استقبال مردم از کتاب «رویای نیمهشب» و چند محتوای مرتبط همچنین رمان سه جلدی «ابرشهر» صحبت کردیم. رئیسجمهور با توجه به اتفاقی که در فلسطین رخ داده تاکید داشتند هر دو بخش جنایات اسرائیل و مقاومت مردم فلسطین مورد توجه قرار بگیرد. دلیل تاکید ایشان بر ترجمه به زبان عبری تحت تاثیر قرار دادن مردمانی است که اکنون در سرزمین اشغالی به نام اسرائیل زندگی میکنند و مخالف سیاستهای رژیم صیهونیستی هستند. کتاب حیدر اثر آزاده اسکندری، رمانی با سند تاریخی معتبر است که ۹ سال زندگی حضرت علی (ع) با حضرت زهرا (س) را روایت میکند و تاکنون ۵۳ بار تجدید چاپ شده است، این کتاب چهار سال پیش منتشر و هر ماه تجدید چاپ شده است.
[در غرفه کاغذ ایرانی از کیفیت کاغذ ایرانی صحبت شد]
مقصد دیگر آیتالله رئیسی در بازدید از شبستان، غرفه کاغذ ایرانی بود. در بازدید از این غرفه توضیحاتی درباره استفاده از کاغذ ایرانی در چاپ کتاب درسی و میزان استفاده ناشران از کاغذ تحریر ایرانی، همچنین آماری درباره میزان استفاده ناشران از کاغذ ایرانی در بخشهای مختلف به رئیسجمهور ارائه شد. در این بازدید، رئیسجمهور یک قرآن را تورق کرد که با کاغذ ایرانی و چاپ رنگی منتشر شده بود؛ همچنین درباره نشریه «کتابینا» که با کاغذ تحریر ایرانی و چهار رنگ منتشر میشود، توضیحاتی ارائه و تاکید شد، برخلاف سخنانی که گفته میشود، کیفیت کاغذ تحریر ایرانی در بخش تولید مجله و نشریه قابل قبول است.
[توجه رئیسجمهور به دایرهالمعارف جنگ ایران و عراق]
سجاد قاسمی از انتشارات سایان، ناشر تخصصی دائرهالمعارفهای مصور از دیگر میزبانان آیتالله رئیسی بود. او درباره این دیدار اینطور میگوید: کتاب «ایران در عصر امامان» احسان ناظم بکایی، مجموعه ۱۱ جلدی «تاریخ ایران باستان» که تاکنون چهار جلد آن تا منتشر شده از آثاری بودند که در بازدید امروز به رئیسجمهور معرفی شد. در زمان بازدید از این غرفه آیتالله رئیسی درباره انتشار کتابی درباره جمهوری اسلامی در این انتشارات سوال کردند. در پاسخ به رئیس جمهوری، دو دایرهالمعارف «تاریخ جنگ ایران و عراق» با تصاویر کمتر دیده شده از جنگ ایران و عراق است که شیر علینیا آن را گردآوری کرده، به رئیسجمهور معرفی شد. پیشخرید کتاب از دیگر تمهیداتی بود که این انتشارات برای مخاطبان پبشبینی کرده است؛ اقدامی که رئیسجمهور از این نحوه مشارکت در خرید ابراز رضایت کردند.
[رئیس جمهور با کتاب از «چیزی نمیترسم» آشنا بود]
غرفه انتشارات مکتب حاجقاسم، مقصد دیگر رئیس جمهور بود، سیدفاطمه مطهری، مسئول غرفه از دیدارش با رئیسجمهور میگوید و از اینکه بخش «کتابهای منتخب ناشران دیگر درباره حاج قاسم سلیمانی» در بازدید از این غرفه مورد توجه آقای رئیسی قرار گرفته است. کتاب «پینما» یا داستان مصوری با عنوان از «چیزی نمیترسیدم» که سال گذشته برای نوجوانان منتشر شده، در این بازدید به رئیسجمهور معرفی شد. اقای رئیسی با اصل کتاب «از چیزی نمیترسیدم» که پُرفروشترین کتاب انتشارات مکتب حاج قاسم است، آشنا بودند.
[شوخی رئیس جمهور با کتاب عبدالملکی]
مسئول انتشارات بسیج دانشگاه امام صادق (ع) نیز روایت دیگری از این میزبانی دارد. محمدمهدی بیکی، درباره معرفی کتابهای جدید نشر سدید میگوید: رئیسجمهور خطاب به حجتالله عبدالملکی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و نویسنده کتاب «اقتصاد مقاومتی» همچنین عادل پیغامی نویسنده کتاب «درسگفتارهای اقتصاد مقاومتی» گفت: به این دوستان بگویید، همین موارد را اکنون در مسئولیتشان، به کار بگیرند.
[روایتی از عکس تازه منتشرشده رهبر در غرفه انتشارات انقلاب اسلامی]
رئیسی در نمایشگاه کتاب در غرفه انتشارات انقلاب اسلامی حاضر شدند، در این بازدید، علاوه بر معرفی کتابهای جدید به رئیس جمهور، وی درباره کتاب «اجوبه الاستفتائات» که مجموعه نظرات فقهی رهبر انقلاب و بهروز بودن آن صحبت کردند که پاسخ مثبت دادیم. در این دیدار درباره تصویری که به تازگی از رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی حضرت آقا منتشرشده صحبت شد و درباره این عکس که پنجشنبه شب منتشر شد، توضیحاتی را ارائه کردیم. هر سال مراجعان غرفه انتشارات انقلاب اسلامی علاوه بر کتاب، خواستار انتشار پوستر و عکس جدید حضرت آقا هستند. در این چند روزی که از انتشار این عکس میگذرد، مخاطبان فضای مجازی دنبال فهرست کردن کتابهای این عکس و معرفی آنها هستند.
[تشریح اقدامات نهاد کتابخانهها در دولت سیزدهم]
رئیسجمهور در نقطه پایانی بازدید خود، از غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور بازدید کردند. در این بازدید مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور توضیحاتی را به رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اقداماتی که از شروع دولت سیزدهم تاکنون در نهاد کتابخانههای عمومی و بخش کتابخانههای عمومی انجام شده، ارائه کرد. رمضانی در بازدید رئیسجمهور از غرفه نهاد کتابخانههای عمومی به تشریح اقداماتی که در مدت باقیمانده میتواند سرعت خدمترسانی در حوزه کتابخانههای عمومی را افزایش دهد، پرداخت و بر دو موضوع مهم توسعه کتابخانههای سیار و تکمیل پروژه کتابخانههای مرکزی در استانها برای دستیابی به موضوع عدالت فرهنگی تاکید کرد. در این بازدید همچنین درباره اقداماتی که قرار است تا پایان دولت در بخش کتابخانههای عمومی انجام شود صحبت شد و بر تاثیر بازطراحی و افتتاح کتابخانههای جدید در کنار فعالیت کتابخانههای سیار تاکید شد.
[تعدیل قیمت اجارهبها و فراهم کردن امکان حضور ناشران استانی]
سومین نشست خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، سخنگو و قائممقام در ستاد اجرایی برگزار شد.
علی رمضانی در سخنانی با اشاره به فعالیت چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران، گفت: ناشران پس از پشت سر گذاشتن یک پنجشنبه و جمعه شلوغ، مشغول عرضه کتاب به مردم هستند.
رمضانی با اشاره به تعدیل قیمت اجارهبها و فراهم کردن امکان حضور ناشران استانی در نمایشگاه، گفت: امروز ۳۴ نشست در هشت سرای مختلف علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران با حضور صد نفر از چهرههای مختلف برجسته کشور برگزار خواهد شد.
وی همچنین به انتشار شماره دوم نشریه «کتابینا»، ویژهنامه دو روز یکبار نمایشگاه کتاب اشاره کرد.
رمضانی با اشاره به آمار فروش کتاب تا پایان روز سوم نمایشگاه کتاب تهران گفت: در بخش حضوری در مجموع، ۱۰۴ میلیارد تومان کتاب خریداری شده که ۷۳ میلیارد تومان از درگاههای رسمی و ۳۱ میلیارد تومان از درگاههای غیررسمی خرید شده است. در بخش مجازی نیز ۳۸ میلیارد تومان کتاب خریداری شده که ۲۵ میلیارد تومان سهم ناشران و سهم کتابفروشان ۱۸ میلیارد تومان است.
بهگفته رمضانی، همچنین در بخش مجازی ۲۵۰ هزار نسخه فروخته شده که در قالب ۱۱۲ هزار بسته از سوی شرکت ملی پست، توزیع خواهد شد و بهطور کلی در مجموع فروش نمایشگاه در دو بخش مجازی و فیزیکی ۱۴۲ میلیارد تومان است.
رمضانی در ادامه به فعالیت هیئت رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: در این هیئت ۹ پرونده بررسی شد که ۸ پرونده مربوط به ناشران داخلی و یک پرونده مربوط به نشر خارجی است.
[دیدار منتخب مردم تهران از نمایشگاه]
منوچهر متکی منتخب مردم تهران در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهارمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران پس از دیدار با معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب از سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد.
وزیر اسبق امورخارجه در این دیدار، نمایشگاه کتاب را زکات علم صاحبنظران و نویسندگان دانست و گفت: در صورتی که فرهنگ، اخلاق و معتقدات در هر حوزهای هدایتگر باشد، جهت حرکتِ مسیر هم درست انتخاب می شود.
او ضمن اینکه فرهنگ را رنگ زمینه بوم نقاشی دانست برای مسئولین نمایشگاه آرزوی موفقیت کرد و ادامه داد: به عنوان یک نماینده کوچک در خدمتگزاری به فرهنگ آمادگی خود را اعلام میکنم.
[فرمانآرا، سروش صحت و مصطفی مستور در نمایشگاه کتاب]
مراسم دیدار با پیمان خاکسار، مترجم روز یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت از ساعت ۱۶، دیدار با سروش صحت، فیلمساز و نویسنده روز دوشنبه از ساعت ۱۷، دیدار با بهمن فرمانآرا، کارگردان و نویسنده روز سهشنبه از ساعت ۱۷، دیدار با محسن بوالحسنی، نویسنده روز چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت از ساعت ۱۶، دیدار با مصطفی مستور، داستاننویس نیز در همان روز از ساعت ۱۷، دیدار با نسیم مرعشی، داستاننویس روز پنجشنبه، ۲۷ اردیبهشت از ساعت ۱۴ و دیدار با امیرمهدی حقیقت، مترجم نیز روز پنجشنبه از ساعت ۱۵ در نشر چشمه به نشانی راهرو ۲۶ برگزار میشود.
[نشستها و آیینهای برگزار شده در روز چهارم]
نشست همعهدی ادبای جهان اسلام در روایت اقتدار و مظلومیت مردم فلسطین، رونمایی از کتاب آینده شبکههای اجتماعی و رسانههای سنتی ایران، نشست عادتهای خواندن ایرانیان نتایج یک پیمایش ملی، رونمایی از ترجمه اردو و کردی کتاب فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای، رونمایی از کتاب ارتباط موثر و انتقال پیام دینی، نشست فضای مجازی عرصه کنشگری یا انفعال؟، نشست نقد کتاب برگزیده جشنواره سلام، پلی میان ادبیات و پرورش حس دینی، رونمایی از کتاب سیاح، نشست کتاب و شیوههای انتقال پیام دینی در عرصه بینالملل، نشست مردمشناسی فوتبال، نشست راهبردهای تقویت روابط فرهنگی ایران با شبه قاره هند، مراسم یادبود محمدعلی علومی، نشست از خبرنگاری تا بلاگری، نشست گذشته و آینده پینما در صنعت نشر، رونمایی از دو عنوان کتاب انتشارات صدرا، نشست معرفی و نقد کتاب خانواده ابدی عناوین نشستهای روز چهارم یودند.
سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.
There are no comments yet