به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، محمد یغمایی بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر فارغالتحصیل رشته آهنگسازی بوده و رشته بازیگری و کارگردانی را زیر نظر محمد حسین لطیفی گذرانده است. او به همراه آراز دانش و محمدشاهیپور گروه هنری اغما را در سال ۱۳۹۹ تاسیس کرده است. یغمایی تا کنون در نمایشهایی نظیر «فستیوال غرب»، «لوندر» و «شورش ذهن» در سمتهای مختلف فعالیت داشته است. «شورش ذهن» تازهترین اثر او به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان است که این روزها در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است.ایننمایش تلفیقی از درام موسیقایی و فرمهای نمایشی بوده و از آثار متفاوتی به شمار میرود که این روزها در عمارت نوفلشاتو در حال اجراست. اثری که داستان یک متهم آمریکایی را روایت میکند که درگیر یک مسابقه میشود مسابقهای در یک زندان. موضوع متفاوت و حضور تعداد بالای کاراکتر از نکات قابل توجه اثر است.
محمد یغمایی درباره دغدغه خود از اجرای «شورش ذهن» گفت: نمایش «شورش ذهن» در وهله اول نگاه نزدیکی به یکی از دغدغههای اصلی انسان یعنی «ترس» دارد. به علاوه اینکه ایده اولیه این طرح بسیار در زندگی شخصی من پر رنگ بوده و به همین دلیل تمایل بسیاری برای خلق یک اثر را داشتم.
یغمایی درباره چالشهای پیش رو در تولید این نمایش عنوان کرد: چالشها از ایده تا اجرا بسیار زیاد و بدون اغراق نفسگیر بودند. بزرگترین چالش که حتی تا اولین روز اجرا حل نشده باقی ماند این بود که به جز تعداد اندکی از عزیزان، باقی بازیگران تجربه حضور حرفهای بر صحنه تئاتر را نداشتند و برای اولین بار تئاتر را تجربه میکردند.
این کارگردان درباره میزان استقبال تماشاگران امروزی از تئاتر بیان کرد: مخاطبان تئاتر این روزها به شدت باهوش و با درایت عمل می کنند و به دلیل تعدد اجراها در سالن های مختلف، این امکان وجود دارد که مخاطب برای دیدن یک اثر خوب و قابل احترام دچار شک و تردید شود. اما خوشبختانه در دورانی به سر میبریم که مخاطب فهیم تئاتر این موضوع را به خوبی درک و مدیریت میکند.
یغمایی در خصوص ویژگیهایی از «شورش ذهن» که میتواند مورد اقبال مخاطبان جدی تئاتر قرار بگیرد نیز گفت: چالشهای بسیاری در سیر داستانی نمایش «شورش ذهن» وجود دارد اما مهمترین نکته که میشود به آن اشاره کرد، سیر تکاملی یا به بیان سادهتر، رسیدن به بلوغ فکری، اجتماعی و سیاسی شخصیت اصلی داستان است که میتواند مخاطب را درگیر خود کند.
کارگردان «لوندر» درباره شرایط کلی حاکم بر تئاتر کشور نیز ابزار کرد: خوشبختانه در دورهای هستیم که فضای حاکم چه از جهت مخاطب و چه عزیزان فعال در عرصه تئاتر و نمایش بسیار خوب و مساعد است. میتوانم به طور قطع بگویم مخاطب امروز تئاتر و همچنین عزیزان فعال در این عرصه بسیار آگاهتر از سالهای قبل هستند.
این بازیگر درباره دیدگاه خود نسبت به این موضوع که تا چه اندازه تئاتر میتواند مجرایی برای رشد و تفکر مخاطبان باشد گفت: به طور کلی هنر بازتاب فرهنگ یک کشور به سایر کشورها میباشد. همچنین فعالیت هنری یکی از الزامات مهم برای رشد و تعالی مردمان یک کشور است. تئاتر صحنه زندگیست و همه ما در حال بازی بر روی صحنه زندگی هستیم. گاه در نقش خودمان و گاه در نقشهای دیگر. پس وجود نمایش و صحنه ی تئاتر لازمه زندگی بشری است. همه ما نیاز داریم برای رشد فکری و بلوغ اجتماعی خود گاهی حضور در نقشهای مختلف را تجربه کنیم.
محمدعرفان صدیقیان
There are no comments yet