به گزارش صبا، نمایشگاه «سندلی هنرمند» پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد و تا ۵ تیر همه روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ (به استثنای شنبهها) میزبان علاقهمندان است.
جمشید حقیقتشناس مدیر بخش گالری خانه هنرمندان ایران درباره انتخاب عنوان نمایشگاه «سندلی هنرمند» و نگارش کلمه صندلی با سین توضیح داد: در ابتدا قرار نبود صندلی با سین نوشته شود اما بهقدری اصرار کردند که این کار متفاوت باشد، کنجکاوی ایجاد کند و خوانش دیگری از صندلی باشد که عنوان آن را به این صورت انتخاب کردیم. البته در این مدت دوستان آمدند و گفتند که آیا منظورتان از سندلی، جای کفش است که گفتیم خیر، منظور همان صندلی یا جایگاه است. منظور و موضوع اصلی ما در این نمایشگاه، صندلی به معنای محلی برای نشستن، تفکر کردن است، محلی که تمام امور فرهنگی از آنجا صادر میشود، یعنی اینکه یک هنرمند از طریق تفکر و نشستن میتواند پدیدهها را به حرکت در بیاورد و آنها را شرح و توضیح دهد. این شرح در آثار هنری به بهترین شکل انعکاس پیدا میکند.
او افزود: استفاده از کلمه «سندلی» در عنوان این نمایشگاه، در راستای طرح پرسشهایی از این دست بوده است که چرا ما فراموش کردیم، این جایگاه مهمتر از خلق اثر هنری است؟ چرا در این سالها مرتب درباره اثر هنری صحبت شده اما درباره جایگاه هنرمند که این اثر را خلق میکند، حرفی زده نمیشود؟ شاید سالهاست که در فرهنگ قدیمی ما آثار هنری امضا نمیشده است زیرا قائل به آن جایگاه نبودند و فکر میکردند که هنرمند مدیومی است که (اثر) از عالم وحی به او میرسد و او مثل آینه انعکاسدهنده است.
حقیقتشناس در ادامه بیان کرد: این توجه نکردن به جایگاه هنرمند در دوره معاصر کمک کرد که ما توجه دوبارهای کرده و مجددا به هنرمندان یادآوری کنیم که جایگاهشان مهم است. جایگاهی که فراموش شده است. باید بدانیم که اگر فرهنگ و تمدن، چیزی به وجود میآورد و به بشریت و جهان میدهد، مربوط به آن صندلی یا جایگاه هنرمند است.
نمایشگاه «سندلی هنرمند» با حضور بیش از ۲۰۰ هنرمند نقاش، مجسمهساز، تصویرگر، سرامیست، معمار، گرافیست، عکاس، طراح صنعتی, آهنگساز و طراح صحنه و همچنین هنرمندان حوزه سینما در هفت گالری خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
گزارش تصویری: لیلا ابراهیمی
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است