تکمیلی/ سند ملی موسیقی رونمایی شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۵

تکمیلی/ سند ملی موسیقی رونمایی شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سند موسیقی را نقطه وفاق و همگرایی بین مردم، صنف موسیقی و حاکمیت عنوان کرد و گفت: در این سند همه بحث‌ها پیش‌بینی شده و اگر چیزی لازم باشد اصلاح و تکمیل می‌شود.

به گزارش صبا، محمدمهدی اسماعیلی روز شنبه ۲۶ خردادماه در آیین رونمایی از سند ملی موسیقی که با حضور تعدادی از هنرمندان شاخص موسیقی در سالن اجتماعات غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در این سند همه بحث‌ها پیش‌بینی شده و اگر چیزی لازم باشد به مرور، اصلاح و تکمیل می‌شود.

وی افزود: در دولت آقای رئیسی، بنای ما بر حل بسیاری از گره‌هایی بود که از گذشته به جا مانده بود. ما دچار مشکلات عدیده در وزارت بودیم و بسیاری از مسائل حل نشده و مانند استخوان لای زخم بود.

اسماعیلی گفت: هنرمندان گره‌های روشنی را بویژه در حوزه موسیقی ابراز می‌کردند و مهمترین نقد این بود که به لحاظ قانونی و اسناد بالادستی حوزه موسیقی دچار مسائل زیادی بود. به همین سبب جلو رفتیم. نه این که در گذشته کارهایی انجام نشده باشد بلکه به‌دلیل فرآیند دشواری که در مسیر اینها ایجاد شده بود به ثمر نرسیده بود.

وزیر فرهنگ گفت: سند موسیقی در اسفند ۱۴۰۲ ابلاغ شد. در این سند، تصریح شده مسئول تشخیص و صدور مجوز برای برنامه‌های موسیقی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این اتفاق مبارکی برای اصحاب موسیقی بود. نگاشت نهایی آن آماده است و اولین جلسه شورای موسیقی تشکیل می‌شود.

هفته گذشته تدوین سند هنرهای نمایشی به اتمام رسید. سند هنرهای تجسمی و سینما هم آماده شده است و تلاش می کنیم تا قبل از اتمام دولت مردمی این اسناد را هم به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ببریم تا با تصویب آنها کار مهمی در این زمینه انجام دهیم.( این پاراگرف به جای پاراگراف آخر گذاشته شود از وزیر و مابقی هم زیر آن اضافه شود)

[بنیاد رودکی و تالار وحدت به اجرای موسیقی‌های سنتی اختصاص یافت]

اسماعیلی گفت: بر اساس تصمیم گری ها بنا شد بنیاد رودکی و تالار وحدت صرفا به اجرای موسیقی های سنتی اختصاص یابد که این کار نیز چند روز پیش با اجرای آقای مختاباد آغاز شد و به زودی نیز در همین راستا آقای سراج نیز اجرا خواهند داشت.

وزیر فرهنگ گفت: موسیقی اقوام برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد، به همین دلیل به جای یک برنامه موسیقی منطقه ای پنج برنامه موسیقی منطقه ای را اجرا کردیم.

[در سند موسیقی شیوه اصلاح و تغییر پیش‌بینی شده است]

وی افزود: در سند موسیقی شیوه اصلاح و تغییر پیش بینی شده است و هیچ ملاحظه ای در این خصوص نیست و این سند، غیر قابل تغییر بشمار نمی‌رود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این کار توسط رئیس جمهوری فقید در شورای عالی انقلاب فرهنگی که مدیر حوزه های علمیه، روسای قوا و غالب شخصیت های فرهنگی و اجرایی تراز اول کشور عضو آن هستند به پیش رفت.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه گاها برخی از شخصیت های عضو شورای جلسات شخصی برگزار کردند تا ابهامات برطرف شود، گفت: ابلاغ این سند مرهون صدق هنرمندان عزیز است و از اهالی موسیقی تشکر می کنم؛ در نزدیک به سه سالی که در این حوزه مسئولیت برعهده داشتم از لطف و همکاری گرم عزیزان برخوردار بودیم و انشاالله این ریل گذاری به ارتقای فعالیت های موسیقی در کشور منجر شود و موجباتی را فراهم آورد تا موسیقی به جایگاه اصلی که در فرهنگ ایرانی و اسلامی داریم بازگردد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اسامی بزرگانی مثل فارابی در حوزه موسیقی تاریخ ایران ثبت شده است؛ در جایگاه بالای حکمی، فلسفی و در حوزه بزرگ اندیشه ورزی نام موسیقی در فرهنگ ما با این عزیزان گره خورده است و انشاالله این کار را با قدرت ادامه خواهیم داد.

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی هم در این برنامه گفت: برنامه‌هایی وجود دارد در کشور که در جایی مجاز و در جای دیگر مجاز نیست و در برخی از شهرهای ما تناقض‌های جدی وجود دارد.

وی افزود: به هیچ عنوان اعتقاد نداریم که همه جزئیات و چالش‌های موسیقی در این سند حل شده باشد. اما تلاش کردیم همه مسائل موسیقی را در آن ببینیم.

نوربخش گفت: امروز گوش جامعه با موسیقی سنتی فاصله گرفته است و موسیقی و نواحی و اقوامی و مساله کپی‌رایت از جمله مسائلی است که در سند آمده است.

سند موسیقی به توسعه کمی و کیفی موسیقی و تامین امنیت آن کمک می کند

رضا مهدوی دبیر سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر هم گفت: جامعه موسیقی گره‌های بسیاری دارد که اگر این سند اجرایی شود با حضور خبرگان به واسطه گویش‌ها، لهجه‌ها و موسیقی‌های اقوام، ثبات ایجاد شده و نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی موسیقی را به رسمیت شناخته است.

وی افزود: بسیاری از مدیران کارهایی می‌کنند اما خواسته‌ قلبی‌شان نیست. موسیقی هر روز برای توسعه فرهنگ انقلاب اسلامی و ایران فرهنگی و نشان دادن این که چه قدرتی در کنار قدرت‌های بزرگ داریم، تلاش می‌کند.

وی افزود: این سند به توسعه کمی و کیفی موسیقی و تامین امنیت آن کمک می کند.

محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: کاری که اتفاق افتاده از این جهت بزرگ است که مهر تاییدی بر این شد که موسیقی در چه جایگاهی قرار دارد. باید در جایی دیدگاه‌های کلان نظام را برای حوزه موسیقی تدوین می‌کردیم.

سالاری گفت: ادعا نداریم که این سند همه زوایای گنگ و تاریک موسیقی را روشن کرده اما بسیاری از مسائل را حل کرده است. شورای هنر وقت جدی برای این کار گذاشت تا این سند به فرجام برسد. امید است حاصل این اقدام در تمامی ابعاد خود را نشان دهد.

[سند موسیقی به آن شخصیت داد]

شاهین فرهت موسیقی‌دان هم گفت: کار بسیار مهمی شروع شده است. موسیقی در جریان است، با سند به آن شخصیت بخشیده شد و کار بسیار بزرگ و قهرمانانه‌ای انجام شده است.

وی افزود: این سند در آینده به استعدادهای جوان موسیقی شوق خواهد بخشید و سبب می‌شود بهترین کارها اجرا شود.

فرهت گفت: در کشور لازم بود که چنین اقدامی صورت بگیرد.

۴۴ سال پرونده روشن و افتخار آمیز در حوزه موسیقی حق را به حق دار رساند

محسن نفر آهنگساز و نوازنده تار هم گفت: ابراز رضایت می‌کنم از این که این اعتبار، رسمیت و حقانیت به موسیقی، این هنر محجوب و مظلوم زحمتکش بخشیده شد.

وی افزود: ۴۴ سال پرونده روشن و افتخار آمیز در حوزه موسیقی حق را به حق دار رساند.

نفر اظهار کرد: گله‌دارم از این سند، نسخه اولیه آن به دست ما رسانده نشد و اطلاعی از آن نداریم اما با این سند، هنر موسیقی به بخشی از حقوق خود رسید.

از جمله اهداف سند ملی موسیقی جمهوری اسلامی ایران می‌توان به تبیین نظری و عملی جایگاه حقیقی موسیقی در حکمرانی فرهنگی کشور، ارتقا آمایش نهادی و خط‌مشی‌گذاری یکپارچه و کارآمد در حوزه موسیقی و تقویت و ارتقا موسیقی تمدن‌ساز، تعالی‌گرا، اخلاق‌محور و هدفمند؛ متناسب با چشم‌انداز فرهنگی کشور در سطوح ملی، بین‌ المللی وایران فرهنگی اشاره کرد.

در این مراسم علاوه بر وزیر فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی، قاسم رفعتی خواننده، مجید اخشابی خواننده، شاهین فرهت موسیقی دان، محسن نفر موسیقی دان، حمیدرضا نوربخش موسیقی دان و جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه حضور دارند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰