به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، نشست خبری این رویداد فرهنگی با حضور ، حسین ظاهری دبیر جشنواره، سید محمد جواد جلالی دبیر بخش علمی و حجت الله ناظری معاون مرکز هنرهای نمایشی برگزار شد.
در ابتدای برنامه حجت الله ناظری معاون مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: این جشنواره ششمین دوره خود را سپری کرده و امیدواریم با توجه به مواردی که دبیر علمی در نظر گرفتند تفات اساسی داشته باشد، ما تلاش کردیم امسال گستره رو بیشتر و بخشهای متنوعتری به آن بیافزاییم. امیدوارم این جشنواره بعد از این پربارتر رو به جلو قدم بردارد.
حسین ظاهری دبیر جشنواره دومین سخنران برنامه نیز گفت: امسال بعد از تجربه ۵ ساله ای که پشت سر گذاشتیم درواقع نهالی کاشته شد و به سمت ثمرات آن پیش می رویم، این جشنواره بر مدح و منقبت مولا علی (ع) است ، شایسته بود در این جشنواره مقداری بخش اجرا ، مسابقه و صحنه پربارتر شود که در این دوره با راهنمایی شورای سیاستگذاری بخش کودک و نوجوان با رنج سنی متفاوت تری برگزار می شود و همچنین از ۱۷ استان شرکت کننده داریم ، علاوه بر این بخش طلاب نیز به این جشنواره اضافه شده است.
او ادامه داد: وقتی تاریخ را مرور می کنیم متوجه می شویم پرده خوانی مختص عالمان دینی بوده و طلاب چون تخصصیتر به این بخش نگاه کرده و کار می کنند و اهل منبر هستند و تکلیفشان تبلیغ معارف اسلام است شایسته بود با این پیشینه این بخش را به جشنواره اضافه شود.
ظاهری همچنین گفت: تعدد آثار بسیار زیاد بود به همین جهت یک مقدار سعی شد به لحاظ کیفی حساسیست روی آثار بیشتر شود ، بخش دیگری که اضافه شد بخش علمی بود. در نقالی چون مبنای اجرای بر مبنای طومار است در سطح کشور این بخش را دچار خلا میدیدیدم در نتیجه برای شناسایی استعدادها و انتشار در سطح گسترده طومارهای جدید می بایست اضافه میشد. مسابقه مقالات و پایان نامههای دانشجویی از دیگر بخشهای این جشنواره است.
ظاهری در ادامه تصریح کرد: ما به دنبال مولد بودن جشنواره هستیم. علاوه بر کشف استعدادها با بحث آموزش به سمت پرورش استادان نقالی و پردهخوانی خواهیم رفت. تلاش میشود در حوزه آکادمیک هم بحث آموزش نمایشهای ایرانی مدون شود.
سومین سخنران برنامه جواد جلالی دبیر بخش علمی بود ، او در این نشست گفت: خوشحالیم که امسال شاهد تشکیل دبیرخانه دائمی برای این جشنواره هستیم، اساسا بر این معتقدیم که نگاه مقوله پژوهش به هنر از انحراف و تحریف آن جلوگیری خواهد کرد.
او ادامه داد: در دورههای گذشته پژوهش سینه به سینه منتقل میشد اما با گسترش ارتباطات و بررسی حوزه های مورد نیاز به این نتیجه رسیدیم که باید از آن عبور و رو به جلو حرکت کنیم ، امسال کلیه مقالات عرصه نقالی به سمت تجمیع رفته تا به صورت مدون عرضه شود.
جلالی افزود: هنر با پژوهش صحیح ماندگارتر خواهد بود. روح هنر نقالی در کشورهای دیگر آموزش داده خواهد شد تا مفاهیم معرفتی را از طریق روایتگری منتقل کنند. ما در کشورهای فارسیزبان و کشورهای همسایه برنامهریزیهایی داریم و معتقدیم نقالی بستری است برای انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به کشورهای هدف.
ششمین جشنواره نقالی و پرده خوانی غدیر( نقالان علوی)، مابین عید قربان و عید غدیر (۱ تا ۵ تیرماه) برگزار خواهد شد و در این جشنواره نقالان و پرده خوانان از سراسر کشور و در چند بخش کودک و نوجوان ، بزرگسالان، طلاب به شخصیت والای مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی ابن ابی طالب و ماجرای مباهله می پردازند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است